Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πρώτη συγγραφική προσπάθεια της συναδέλφου Κωνσταντίνας Βάκκα

Οι συνάδελφοι συγγραφείς, τελικά, στο χημείο, είναι πολλοί! Σήμερα θα σας πω για τη συνάδελφο Κωνσατντίνα Βάκκα η οποία, μετά από εξαετή έρευνα, ετοίμασε την πρώτη συγγραφική απόπειρά της με τίτλο «ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ».

Πρόκειται για ένα ιστορικό σύγγραμμα, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Οι κριτικές που διαβάζω περιγράφουν ένα έργο ιδιαίτερα προσεγμένο:

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΕΣ
Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία σας να αναδείξετε μία -άγνωστη στους πολλούς- πτυχή των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13. Γιατί αυτή η ιστορία της Λεσβιακής Φάλαγγας ξαναφέρνει στη μνήμη των παλαιοτέρων -δεν ξέρω αν θα λέει κάτι και στους νεοτέρους- τι εσήμαινε την εποχή εκείνη και τι μπορούσε να επιτύχει η αγάπη για την Πατρίδα.
Ο πατριωτισμός, που σήμερα συχνά λοιδορείται, ήταν και είναι μία από τις αξίες εκείνες που κράτησαν ζωντανό το Ελληνικό Έθνος και μεγάλωσαν το Ελληνικό Κράτος.
Και στην εποχή μας που επικρατεί γενικευμένη αστάθεια και αβεβαιότητα αφενός και τάση απαξιώσεως των πάντων αφετέρου χρήσιμο είναι το καθετί που μας θυμίζει αυτές τις αξίες.
Πέτρος Μολυβιάτης
Πρέσβης, τ. Υπ. Εξωτερικών, Πρόεδρος Ιδρύματος Καραμανλή

Η λεπτομερής ιστορία της Λεσβιακής Φάλαγγας, που μας προσφέρει η συγγραφέας, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πατριωτισμού και αυθόρμητου εθελοντισμού των Ελλήνων των αρχών του προηγούμενου
αιώνα. Ο αγνός πατριωτισμός που εμφυσήθηκε στους Λέσβιους μετανάστες στην Αμερική και γενικά σ’ όλους του Έλληνες, ήταν αποτέλεσμα του οράματος της Μεγάλης Ιδέας και της λαχτάρας για λευτεριά, στοιχεία που οδήγησαν στο θρίαμβο των Βαλκανικών πολέμων 1912-13 και στο διπλασιασμό της Ελλάδας.
Στρατής Χαραλάμπους
Αντγος ε.α., Ερευνητής Στρατιωτικής Ιστορίας, Συγγραφέας
Με μια ελκυστική και ταχύτατη περιγραφή, το βιβλίο αυτό καταγράφει την ιστορική σημασία της Λεσβιακής Φάλαγγας, διατηρώντας παράλληλα στη μνήμη μας, την προσφορά μιας ηρωικής ομάδας Ελληνο 
Αμερικανών Πατριωτών ηρώων. Την ίδια ώρα γίνεται πηγή γνώσης για τις νέες γενιές, σε μια εποχή που η Ελλάδα, βιώνει μια απέραντη κρίση αξιών αλλά και την έλλειψη τέτοιων προσώπων, αφημένη στα χέρια 
ξένων δυνάμεων και αποφάσεων.
Μαρία Γιαχνάκη
Διεθνής Πολεμική Ανταποκρίτρια, Συγγραφέας


Και ποιά είναι η συγγραφέας;
Η Κωνσταντίνα Βάκκα-Κυριαζή γεννήθηκε στη Γερμανία όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια και μεγάλωσε στην Άρτα που είναι ο τόπος καταγωγής της.
Σπούδασε Χημικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Δίδαξε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, εργάστηκε σε βιομηχανίες, σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα και από το 2003 υπηρετεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους στην Αθήνα.
Σχετικά με την ιστορία της Λέσβου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε περιοδικές εκδόσεις Λεσβιακών συλλόγων και στα περιοδικά “Αιολικά Χρονικά”, “Αιολικά Γράμματα”, “Λεσβιακά” και “Λεσβιακό Ημερολόγιο”.

Το βιβλίο διατίθεται στην Αθήνα από το βιβλιοπωλείο «Παρ΄ημίν» (Ε. Τζανακάκης) στη Χαριλάου Τρικούπη 11α, μεταξύ Σόλωνος και Ακαδημίας (Τηλ. 210-3825138).

Ανατρέξτε στο συνημμένο φυλλάδιο για περισσότερες πληροφορίες ή μιλήστε με την ίδια τη συγγραφέα στο 2106479453.

1 σχόλιο: