Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Διαφοροποίηση από το κείμενο "Διακήρυξης" της ΔΑΚΕ ΓΧΚ


Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω την ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μου με αυτά που αναφέρει η συνάδελφος ΑΛΕΞ. ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ στο κείμενο που απέστειλε στις Χημικές Υπηρεσίες χαρακτηρίζοντας το ως «Διακήρυξη της ΔΑΚΕ-ΓΧΚ»!
  1. Η συνάδελφος, εφαρμόζοντας την ίδια πρακτική που ακολουθεί επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια, δεν μπήκε στο κόπο να μας κοινοποιήσει το κείμενο της «διακήρυξης» πριν το βγάλει στη δημοσιότητα . Και να ήταν ένα κείμενο που αφορούσε κάποιο θέμα της καθημερινότητας του ΓΧΚ, θα έλεγα : δεν πειράζει , δεν πρόλαβε, είχε δουλειά, κλπ (τις έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτές τις δικαιολογίες!!!). Αλλά εδώ μιλάμε για ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ για το παρόν και μέλλον της Υπηρεσίας μας και δεν μπόρεσε η συνάδελφος ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ να βρει χρόνο να ενημερώσει (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)  τους συνυποψήφιους της στο ΙΔΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ?                                                           
  2. Πότε και που συζητήθηκε το θέμα της αποχώρησης του ΓΧΚ από την ΑΑΔΕ? Σε ποιο Δ.Σ., σε ποια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, σε ποιο κομματικό όργανο της ΝΔ  έγινε αυτή η συζήτηση και προέκυψε αυτή η πρόταση? Επειδή κάτι τέτοιο ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν έχει γίνει , καλώ έστω και την τελευταία στιγμή όλους τους υπόλοιπους συνυποψήφιους μου να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ και να ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ τη θέση τους απέναντι στους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Βέβαια την ίδια θέση (ενάντια  στην αξιολόγηση-αποχώρηση από την ΑΑΔΕ) εξέφρασε και κατά την διάρκεια της Διημερίδας για το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2019 (7-8 Φεβρουαρίου 2019), ο Πρόεδρος των Τελωνειακών ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ. Την εξέφρασε όμως παρουσία ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των Τελωνείων της Ελλάδας, του νέου Γενικού Διευθυντή Τελωνείων κ. Μουρτίδη και εκπροσώπων της Δ/νσης Δ2 της ΑΑΔΕ. Δεν μπορούσε η συνάδελφος ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ να μας ενημερώσει για το τόσο σημαντικό θέμα στην σύσκεψη όλων των παρισταμένων εκπροσώπων των Περιφερειακών  και των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΓΧΚ το μεσημέρι της 8ης Φεβρουαρίου παρουσία και της νέας Γ.Δ. κας ΖΗΣΗ?
  3. Να σημειωθεί ότι η «Διακήρυξη» στάλθηκε στις Χ.Υ. το μεσημέρι στις 4.24 της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου και ενώ οι περιφερειακές Χ.Υ. είχαν ΗΔΗ  ψηφίσει από την Τρίτη 19 Φεβρουάριου! Δηλαδή υποχρεώσαμε τους συναδέλφους της περιφέρειας να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τη «Διακήρυξη» της συναδέλφου ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ. Αν αυτό δεν λέγεται «ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΨΗΦΟΥ», τότε πως λέγεται? Γιατί η συνάδελφος ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ δεν δημοσιοποίησε νωρίτερα την πρότασή της για δει τι αποδοχή θα είχε από τους συναδέλφους? Τι φοβόταν? Σκέφτηκε κανείς τι θα γίνει με το μέλλον των μικρών Αυτοτελών Γραφείων? Τι θα γίνει με το ΕΤΕΠΠΑΑ, που ακούγονται διάφορα?

Για αυτό καλώ , για μία ακόμη φορά, όλους τους συνυποψήφιους μου να απορρίψουν  την «Διακήρυξη»  Μουρκόγιαννη και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στους συναδέλφους μας. Αυτοί έχουν  τη γνώση και θα κρίνουν . Ευτυχώς το ΓΧΚ είναι μια μικρή Υπηρεσία και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας…


Επισημάνσεις :
  1.     Δεν υπερασπιστήκατε όλους τους συναδέλφους που διώκονται κυρία ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ . «Ξεχάσατε» τον συνάδελφο της Χ.Υ. Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας που διώκεται χωρίς (εδώ υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ και της πλειοψηφίας του προηγούμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΧΚ) να εκδοθεί ούτε μία ανακοίνωση συμπαράστασης.
  2.     Εγώ και μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είμαι στην Υπηρεσία μου και θα εργάζομαι. Να δω κάποιοι άλλοι που θα βρίσκονται…

ΖΗΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ»  ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΩΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΧΚ.

                                                                                                               Ιωάννινα, 21-02-2019
                                                                                                                 Βαγενάς Γεώργιος,
Χ.Υ. Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας


4 σχόλια:

  1. Δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να παρέμβω στα εσωτερικά μιας παράταξης, στην οποία δεν ανήκω. Απλώς, με την ευκαιρία του κειμένου του συναδέλφου Γιώργου Βαγενά, θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις ως απλό μέλος του συλλόγου, σχετικά με τα θέματα που θίγει:
    Όσον αφορά την αποχώρηση του Γ.Χ.Κ. από την Α.Α.Δ.Ε. και την επαναφορά του στο Υπουργείο Οικονομικών, νομίζω πως αυτό το θέμα θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ευρέος διαλόγου μέσα στα πλαίσια του Συλλόγου μας. Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί δημοσία θέσεις και σε Γενική Συνέλευση και σε ετήσια συνάντηση (προσωπικά έχω εκφράσει την άποψή μου ότι πρέπει το Γ.Χ.Κ. να φύγει από την Α.Α.Δ.Ε., αλλά η προσωπική άποψη ενός απλού μέλους του συλλόγου δεν είναι τίποτε παραπάνω απ' αυτό).
    Δεύτερον, όσον αφορά τη στήριξη που δίνει το Δ.Σ. του Συλλόγου στα μέλη του, δεν έχω ευρύτερη άποψη. Έχω όμως πολύ σαφή άποψη από την προσωπική μου εμπειρία, όσον αφορά το ζήτημα της μετάθεσής μου στην Καλαμάτα, για το οποίο το Δ.Σ. δεν προέβη σε καμία ενέργεια, ούτε καν μου απάντησε για την θέση του. Επ' ευκαιρία μάλιστα αυτό που εισέπραξα είναι ότι ακόμη και τα αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν στήριξαν το αίτημά μου ευθυγραμμιζόμενα με την προσέγγιση της Διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξανδρα καλό βράδυ. Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ για τις πάντα εύστοχες επισημάνσεις σου ,που θα έπρεπε να είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ για ΕΠΊ ΠΟΛΛΈΣ ΦΟΡΈΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ του Δ.Σ. Νομίζω ότι έθεσες τις βάσεις το θέμα της παραμονής ή όχι του ΓΧΚ στην ΑΑΔΕ να συζητηθεί στην Συνάντηση της Πάτρας. Βέβαια θα έπρεπε να συζητήσουμε πρώτα το θέμα του καταστατικού του Συλλόγου, που εκκρεμεί από πέρυσι, αλλά "εξαφανίστηκε" πάλι από την επικαιρότητα για μια ακόμη φορά. Και μετά παραπονιόμαστε για μικρή συμμετοχή των συναδέλφων στις δραστηριότητες του Συλλόγου!!!!

      Διαγραφή
  2. Πάντως αντίδραση αλπο συνηποψήφιο σου δεν είδαμε... Αν σκεφτώ και τα ανυπογραφα κείμενα που στελνονται, έτσι απλά, απο το email του Συλλόγου, ρωτάω: μήπως η ΔΑΚΕ παραπέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε εγώ όπως βλέπεις εκφράζω τις απόψεις και τις διαφωνίες μου επώνυμα και δημόσια, αδιαφορώντας για εάν θα είμαι 'αρεστός' σε συναδέλφους και συνυποψήφιους εφόσον δεν τηρούνται οι πιο απλοί κανόνες λειτουργίας μιας παράταξης με κομματική αναφορά. Οπότε μπορείς να απευθύνεις το ερώτημα σου στα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. Θα σου πρότεινα όμως να μην στοιχηματίσεις ότι θα πάρεις ευθεία και ξεκάθαρη απάντηση...

      Διαγραφή