Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Γενικό Χημείο του Κράτους. Από τον θρύλο στον ... θρύλο (!)

Έχοντας συμπληρώσει, σε μια πρώτη φάση, τις σπουδές χημικού στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Αθηνών και επιτύχει, πολύ γρήγορα, στο διορισμό μου στο ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥ ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, είχα ανέκαθεν πάρει πολύ στα σοβαρά τον κοινωνικό ρόλο αυτού του επαγγέλματος, δεδομένης και της προέλευσής μου από οικογένεια δημοσίων υπαλλήλων (εκπαιδευτικών).
Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο η σκέψη να βάλω πάνω στο χαρτί υπάρχον υλικό ποικίλου ενδιαφέροντος με ακολούθησε σταθερά μέχρι σήμερα και με οδήγησε να κάνω αυτό το κείμενο.

Αποτελεί μια εσωτερική παρόρμηση χωρίς κανένα ιδιαίτερο κίνητρο αφού παραθέτει μερικά σταχυολογημένα γεγονότα και σχόλια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από διασκεδαστικά έως χρήσιμα (!) και να γίνουν καταληπτά από τον μέσο αναγνώστη γiα μια γνωριμία με αυτή την ούτως ή άλλως περίπλοκη Δημόσια Υπηρεσία.

Αγγελική Ασημακοπούλου
πρώην Γενική Διευθύντρια 
του Γ.Χ.Κ.


ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΣΤΟΝ ... ΘΡΥΛΟ!
(πατήστε στον τίτλο για να δείτε ολόκληρο το κείμενο)


Η  κ. Αγγελική Ασημακοπούλου  είναι χημικός. Δούλεψε για πολλά χρόνια στο ΓΧΚ (από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60).
Από το 1997, οπότε το ΓΧΚ έγινε και πάλι Γενική Διεύθυνση) (στο διάστημα 1982-1997 είχε καταργηθεί ως Γενική Διεύθυνση) επιλέγηκε Γενική Διευθύντρια, Υπηρέτησε ως Γενική Διευθύντρια μέχρι το 2001. Επίσης, ήταν η πρώτη απ΄το Χημείο που πήγε στη ΜΕΑ Βρυξελλών, όπου έμεινε αρκετά χρόνια συνολικά (γιατί πήγε και σε επόμενη φάση στις αρχές της δεκαετίας του 90).

Η γνώμη των συναδέλφων;
"Ήταν κιμπάρισσα και ενθαρρυνε τους νεότερους χημικούς  και τις πρωτοβουλίες τους."
"Ηταν αυθόρμητη κι αντισυμβατική"
"Είχε πολύ πρακτικό μυαλό. Ηταν φιλική και αυθόρμητη με όλους και δραστήρια. Όταν πειθόταν ότι κάτι που της ζητούσες ήταν προς το συμφέρον του χημείου έκανε τα πάντα"

Συνάντηση Γ.Χ.Κ., Αλεξανδρούπολη, 1993
Η κα Ασημακοπούλου είναι κάτω αριστερά.

marigoula

2 σχόλια:

  1. Υπάρχουν και πολύ διαφορετικές γνώμες συναδέλφων απ' αυτές που καταγράφονται στο άρθρο, π.χ. ότι ήταν μια εξαιρετικά φιλόδοξη υπάλληλος που αυτό που την απασχολούσε κυρίως ήταν η προώθηση της καριέρας της. Ότι ήταν συχνά απότομη και αυταρχική στη συμπεριφορά της και κάθε άλλο παρά φιλική με όλους.
    Εντάξει, πέρασαν καλά αρκετοί από τους υπαλλήλους του Γ.Χ.Κ. και κυρίως αυτοί που έγιναν γενικοί διευθυντές, δεν χρειάζεται το γλείψιμο και κατόπιν εορτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο δημόσιο λόγο υπάρχουν και στιγμές που απλά πρέπει να είσαι ευγενικός. Ειδικά σε μια παρουσίαση! Άλλωστε, απόψεις συναδέλφων είναι... Προφανώς ο καθένας, στη συνέχεια μπορεί να σχολιάσει ό,τι θέλει.
      Όμως, η ανωνυμία δεν είναι ανεκτή πάντα..... Αν έχεις το θάρρος της γνώμης σου, πες στην επώνυμα, διαφορετικά φαίνεται, απλά, ως κακεντρέχεια...

      Διαγραφή