Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αποχαιρετισμός κι ευχαριστίες!

Οι υπάλληλοι του  Τμήματος Σερρών της Χημικής Υπηρεσίας Μακεδονίας-Θράκης,
θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην μέχρι και σήμερα 
διευθύντριά μας κα Χριστίνα Αποστολίδου,

για την υποστήριξη, 

την κατανόηση και 

την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτόν τον καιρό.

Καλή συνέχεια


Κώστας, Λούλη, Γιώργος, Μαρία


6 σχόλια:

  1. Άλλη μια απορία για τη διαρκώς αναδιαρθρωνόμενη δομή του Γ.Χ.Κ. Η Χ.Υ. Σερρών περνάει στην Χ.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όμως, ο νομός Σερρών δεν ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οπότε η Χ.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης έχει χωρική αρμοδιότητα και πέραν της περιοχής που αντιστοιχεί στην ονομασία της. Ή εμένα κάτι μου ξεφεύγει ή αυτοί που κάνουν τις αναδιαρθρώσεις δεν γνωρίζουν καλά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς είναι πρόβλημα ή θέμα για αναλυτική συζήτηση η γεωγραφική κατανομή των Χ.Υ. στις νέες διευθύνσεις. Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την εφαρμογή του ΠΔ για το ΓΧΚ. Σε ένα Οργανισμό με περίπου 50 ΧΥ που μετατράπηκε (χωρίς διαβούλευση) σε 9 γιγαντιαίες Δ/νσεις , δεν θα έπρεπε (έτσι για τα μάτια του κόσμου βρε αδελφέ!) να έχει γίνει μία τουλάχιστον σύσκεψη-συζήτηση για τα προβλήματα της ενοποίησης υπηρεσιών που μέχρι πριν 2 χρόνια μπορεί ούτε να συνεργάζονταν? Καλά τα Επιχ. Σχέδια, οι Στόχοι, οι Δράσεις κλπ. αλλά χωρίς συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων δεν πρόκειται ποτέ να δουλέψει το νέο Οργανόγραμμα.
    Και μιά επισήμανση: Η ανάπτυξη του Συστήματος Ποιότητας σε όλες σχεδόν τις μεγάλες ΧΥ εμπέδωσε την ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ μεταξύ των Υπαλλήλων και των υπηρεσιών του ΓΧΚ , δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να τεθούν (έστω και σε περιορισμένο χρόνο) όλα τα θέματα που απασχολούν τις ΧΥ εντός και εκτός Αττικής. Και για αυτή τη ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ θα πρέπει να πούμε ένα ΜΠΡΑΒΟ στις συναδέλφους που στελέχωναν το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας (κάποιες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη εκεί). Θυμίζω ότι Ολική Ανασκόπηση Ποιότητας με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των Διαπιστευμένων Εργαστηρίων ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ τα 2 τελευταία χρόνια. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ βασικά μαζί σου, θα ήθελα μόνο να παρατηρήσω ότι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συναδέλφων πρέπει να υπάρχει και αποδεσμευμένη από το Σύστημα Ποιότητας. Ήταν λάθος κατά τη γνώμη μου που η ανασκόπηση ήταν η μοναδική ευκαιρία και αφορμή για ανταλλαγή απόψεων. Η διαβούλευση είναι έννοια κατά πολύ βαθύτερη και ευρύτερη από την διαπίστευση.
      Η δημοκρατική κουλτούρα στην Υπηρεσία μας έχει δεχθεί βαθύτατα πλήγματα τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να το παραδεχθούμε και να κάνουμε καθαρές προτάσεις για την αναβίωση και την πρόοδό της, πέρα από τα διάφορα συστήματα "ποιότητας" που μας έχουν κατακλύσει πανταχόθεν, αλλά πραγματική αναβάθμιση της ποιότητας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν έχουν επιφέρει σε βαθμό ανάλογο του κόστους τους.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε / φίλη, ο λόγος που δεν έγιναν οι ολικές ανασκοπήσεις όπως έπρεπε να γίνουν, είναι φανερός: Να μη γίνεται καμιά διαβούλευση και να μην υπάρχουν επαφές μεταξύ των συναδέλφων ώστε να μην γίνει αποδέκτης δύσκολων ερωτήσεων και σχολίων η παρέα που μας διοικεί. Κρύβονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα όταν έθεσα θέμα τακτικών συζητήσεων στην υπηρεσία για ΟΛΑ τα ζητήματα μου απαντήθηκε οτι ... δεν προβλέπονται συναντήσεις απο τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα.Τις αποφεύγουν σαν ο διάολος το λιβάνι.Παλιότερα περνούσε και κανένας επιθεωρητής.Τώρα τρέχα γύρευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα όταν έθεσα θέμα τακτικών συζητήσεων στην υπηρεσία για ΟΛΑ τα ζητήματα μου απαντήθηκε οτι ... δεν προβλέπονται συναντήσεις απο τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα.Τις αποφεύγουν σαν ο διάολος το λιβάνι.Παλιότερα περνούσε και κανένας επιθεωρητής.Τώρα τρέχα γύρευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή