Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Εσπερίδα για τα χημικά προϊόντα στη Σάμο

Ενημέρωση των παραγωγικών τάξεων και του καταναλωτικού κοινού της Σάμου για τα χημικά προϊόντα
στην Εσπερίδα
που διοργανώνει το
ΓΧΚ - Χ.Υ.ΑΙΓΑΙΟΥ – ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ Χ.Υ ΣΑΜΟΥ           
την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στην
αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου.


Χημικά προϊόντα, όπως είδη παιδικής φροντίδας, σχολικά είδη, υφάσματα, πλαστικά, χρώματα, δομικά υλικά, καθαριστικά, πετρελαιοειδή, κατακλύζουν την καθημερινότητά μας και διευκολύνουν τη ζωή μας.

Η μη ορθολογική διαχείρισή τους εγκυμονεί, όμως,  κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
Η Κοινοτική Νομοθεσία για τα χημικά προϊόντα – Κανονισμοί REACH και CLP – διασφαλίζει την προστασία καταναλωτών και περιβάλλοντος και ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις της έκθεσης σε επικίνδυνα χημικά προϊόντα.


Η ενημέρωση για την ορθή διαχείριση των χημικών προϊόντων και την ασφαλή χρήση τους είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων μας.


1 σχόλιο:

  1. Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες της εκδήλωσης αυτής, νομίζω πως τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να κάνει πολύ πιο συχνά το Γ.Χ.Κ. και αξίζει έπαινος στους συναδέλφους της Σάμου.
    Με αφορμή μάλιστα αυτήν την εκδήλωση, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις. Ότι το Γ.Χ.Κ. είναι μια σεμνή Υπηρεσία που δεν ψοφάει για αυτοπροβολή είναι δεδομένο και θετικό. Ωστόσο, απ' αυτό το σημείο μέχρι την εσωστρέφεια που μας διακρίνει υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το Γ.Χ.Κ. είναι μια επιστημονική Υπηρεσία που μπορεί να παίξει πολύ θετικό ρόλο στην ενημέρωση και την προστασία της κοινωνίας. Επίσης, θα πρέπει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι περιφερειακές Χημικές Υπηρεσίες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών.
    Το γεγονός ότι είμαστε πάντοτε στο Υπουργείο Οικονομικών έχει παίξει έναν αρνητικό ρόλο στο θέμα αυτό και έχει συμβάλει στην εδραίωση μιας εσωστρεφούς νοοτροπίας, η οποία υπάρχει κίνδυνος να κυριαρχήσει απολύτως τώρα με την ένταξή μας στην ΑΑΔΕ.
    Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία και για να συμβάλουμε στην κοινωνία κατά τρόπον ανάλογο του πραγματικού μας επιστημονικού ρόλου και για να δώσουμε ένα πιο στέρεο νόημα στην ύπαρξη της Υπηρεσίας μας.
    Καλή επιτυχία, λοιπόν, στην εκδήλωση και με την ευχή να ακολουθήσουν και άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή