Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Περί καθαριστριών συνέχεια!

Για να καταλάβω δηλαδή εγώ τώρα:

not yet guys.... not yet!
1) αποφάσισαν να δώσουν την καθαρίστριά μας στο Τελωνείο, διότι, και καλά, είχαν περισσότερο ανάγκη από εμάς (ανάγκη καθαριότητας μίας φοράς την εβδομάδα!)

2) δεν μας τη δίνουν για παράλληλη απασχόληση διότι δεν τη χρειαζόμαστε και πολύ

3) μας στέλνουν 2 καθαρίστριες με σύμβαση τετραώρου έκαστη, διότι έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη!!!!!!

Ωραία. 

Ανταλλάξαμε (χωρίς να το θέλει η ίδια) μία καθαρίστρια που εκτός της καθαριότητας έκανε ότι παλαβομάρα μας κάπνιζε στο κεφάλι (είχε εκπαιδευτεί κι όλας για αυτά) (ΟΠΣ, αναλύσεις, υποχρεώσεις του 17025...), με δύο καθαρίστριες που σιγά μη δεχτούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο πέραν καθαριότητας.... 
Κι αν έρθουν κι όλας!

Όχι παιδιά, ο γιαλός μια χαρά ίσιος είναι.......
Εμείς στραβά αρμενίζουμε....
Ακόμη και σε αυτόν τον τομέα!!!!

marigoula

5 σχόλια:

  1. Έχω άδικο, λοιπόν, που λέω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η επανάσταση του αυτονόητου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου άδικο, Αλεξάνδρα. Ποιος τολμάει να κάνει την επανάσταση δεν ξέρω!

      Διαγραφή
  2. 2.200 ευρώ περίπου για την απασχόληση μιας τετράωρης καθαρίστριας στην Χαλκίδα για 4,5 μήνες.
    Η οποία κατά τον υπεύθυνο στις πληροφορίες, θα απασχολείται εκτός ωραρίου-μη αποδεκτό για Χημική Υπηρεσία-Περιφερειακή!!
    Χωρίς να έχουμε καμιά πληροφόρηση για το πότε θα έλθει-ποια θα είναι- πως θα πληρώνεται-(μήπως με μηνιαία εκταμίευση μέσω ΕΑΠ της δεσμευμένης πίστωσης; τότε καλύτερα ένας από εμάς να καθάριζε συνάδελφοι-λιγότερο χρόνο θα μας "έτρωγε").
    Με τα ίδια περίπου χρήματα, συνεργεία, και για τις 2 υπηρεσίες(Λιβαδειά και Χαλκίδα) και για χρονικό διάστημα ενός χρόνου, θα αρκούσαν.
    Και εκείνες που θα τις μοιραζόμασταν και καλά με τις Υπηρεσίες που επανατοποθετήθηκαν;
    Θα γίνει μετά από την σύμφωνη γνώμη και των Προϊσταμένων τους, όπως μάθαμε. Εάν εσείς βρείτε Προϊστάμενο στο Δημόσιο που θα παραδεχτεί ότι το περισσεύει προσωπικό-να μου τον δείξετε.
    Θα συμφωνήσω λοιπόν marigoula-θεόστραβα αρμενίζουμε.
    Υ.Γ. Λύστε μου μια απορία συνάδελφοι! Μόνο εγώ έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια ...Οργουελική δομή στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Υπουργείου; Μήπως θα έπρεπε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη πληροφόρηση ποιος κάνει τι και με ποιόν θα μιλάμε για το κάθε θέμα;

    Αργυρώ Γερούλια
    Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργυρώ ωραία τα λες.... Μου άρεσε κια υτό το "εκτός ωραρίου"!
      Κι έχω μια απάντηση πλήρης για την πληροφόρηση που θα έπρεπε να έχουμε:
      χ-------ς μας έχουν!!!!!
      Κι εμάς και τη δουλειά μας, μου φαίνεται τελικά!!!!

      Διαγραφή
  3. Η Χημική Υπηρεσία Βόλου έχει να καθαριστεί από τον Ιούνιο του 2014. Ένα χρόνο και τρείς μήνες. Ο διαγωνισμός για συνεργείο έχει τελειώσει από το Δεκέμβριο και η όλη διαδικασία παρακωλύεται από τη Διοίκηση του ΓΧΚ. Αυτό δεν είναι ούτε οργουελικό ούτε έχει να κάνει με τη επανάσταση του αυτονόητου ούτε τίποτα. Είναι η απίστευτη αδιαφορία και ευθυνοφοβία της διοίκησης του Χημείου. Ο στόχος των διοικούντων μας ήταν ανέκαθεν να τακτοποιούν την πάρτη τους (και / ή τους φίλους τους) ενώ όπως αποδεικνύεται οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Αφήνουν υπαλλήλους να ζουν μια απόλυτα καταθλιπτική καθημερινότητα, μέσα στη βρώμα , τη δυσωδία και την εγκατάλειψη χωρίς καμμία απολύτως δικαιολογία και χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Υπαλλήλους με προσόντα που ούτε θα τα ονειρευτούν πια στο μέλλον με μια υπηρεσία στην κατάντια που την έφτασαν. Εκτός αν είναι πια τόσο δύσκολο να διαχειριστούν τόσο απλά και στοιχειώδη θέματα και υπάρχουν τόσα ανυπέρβλητα εμπόδια. Σ΄αυτή την περίπτωση υπάρχει και η λύση της παραίτησης από τις θέσεις εξουσίας (δε λέω ευθύνης γιατί δεν είναι).
    Κατερίνα Κασαπίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή