Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Και τώρα τι κάνουμε;

Καιρό έχουμε να τα πούμε συνάδελφοι απο το ιστολόγιο της Μαριγούλας.
Βέβαια οι δημοσιεύσεις και τα σχόλιά μου βρίσκονται στο αρχείο και στηριζόμενος σ αυτά θα συνεχίσω σήμερα μιάς που πραγματικά βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στην πατρίδα μας.Έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και θεωρώ οτι μπορούν να βγούν χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας και κατ επέκταση και για μας τους υπαλλήλους του Γ.Χ.Κ.
Τί συνέβη λοιπόν.
Είχαμε μιά συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών σαν συνέχεια της στρατηγικής της Ε.Ε. και του κεφαλαίου με σκοπό το ξεπέρασμα της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που εκφράζεται με ιδιαίτερη ένταση στη χώρα μας.Οι λαικές αντίδράσεις που ήταν σχετικά έντονες τα πρώτα χρόνια, κόπασαν είτε λόγω κούρασης και οικονομικών δυσκολιών,είτε λόγω του αυξανόμενου φόβου και της τρομοκρατίας ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ,είτε λόγω αυταπατών για λύσεις σε προσωπικό ή κλαδικό επίπεδο στο δημόσιο τομέα και κατα ένα σοβαρό βαθμό λόγω καλιέργειας αυταπατών για τη δυνατότητα φιλολαικών εξελίξεων μέσα στα πλαίσια της συμμαχίας των γκάνστερ,των εκβιαστών και των τοκογλύφων της Ε.Ε. δηλαδή σε αγαστή συμφωνία με τους εγχώριους αντίστοιχου ηθικού μεγαλείου ντόπιους συνεργάτες τους ,το ντόπιο κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπηρέτες του (χαρακτηριστικό ήταν αυτό που έζησα στο στενό οικογενειακό περιβάλλον με άμεση απειλή για απόλυση μέλους του σε περίπτωση που ψηφίσει κάτι άλλο απο ΝΑΙ στο δημοψήφισμα) με τη διαμεσολάβηση του νέου αντιμνημονιακού σωτήρα, ξέρετε ποιού.Κυριάρχησε λοιπόν η λογική της ανάθεσης σε σωτήρες, της λύσης των προβλημάτων που προκύπτουν απο τον ανελέητο πόλεμο του κεφαλαίου στα δικαιώματα και στην ίδια τη ζωή του λαού.Οι οικονομικές εξελίξεις συνέχισαν κι εμείς στο χημείο τις είδαμε με την μορφή της απαξίωσης της υπηρεσίας μας (παραπέμπω σε παλιότερες αναρτήσεις και σχόλιά μου για τις στρατηγικές που έχουν για την απαξίωση,συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου τομέα).Και ερχόμαστε λοιπόν σήμερα να έχουμε μπροστά μας να επιλέξουμε μεταξύ σκύλλας και χάρυβδης ήτοι μεταξύ ΑΤΜ (Αριστερού Τρίτου Μνημονίου) ,που ώς γνωστό το τρίτο είναι και το μακρύτερο,και μεταξύ ενός GRexit που με έναν απροετοίμαστο λαό στους καναπέδες θα έχει τα ίδιο αποτελέσματα για το βιοτικό του επίπεδο με το μνημόνιο απλώς με μορφή εφάπαξ και όχι με δώσεις.Η επιλογές λοιπόν που προτείνουν στο λαό είναι χρεωκοπία του με Ευρώ ή χρεωκοπία του με δραχμή στη δίνη μιας τεράστιας παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης η οποία πέρα απο οικονομική καταστροφή έχει ήδη βάλει και σε λειτουργία στην Ουκρανία και αλλού το plan B που διαθέτει ο καπιταλισμός για τις περιπτώσεις αυτές :τα κανόνια.

Μπροστά λοιπόν σ αυτήν την κατάσταση, πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα της ανάρτησης δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι μπροστά σ αυτά που μας ετοιμάζουν;Τί είναι προς το συμφέρον μας. Η επιλογή που μας προτείνουν οι πρώην και οι νυν φιλομνημονιακοί και αντιμνημονιακοί είναι να κάτσουμε στα αυγά μας και να πιούμε κι αυτό το πικρό ποτήρι που μας προσφέρουν (να τον πιούμε όπως είπε κι ο Αθερίδης στο Γνωστό Βίντεο Κλίπ) γιατί δεν γίνεται αλλιώς, έχουμε χρέος,τα φάγαμε,ζούσαμε πάνω απο τις δυνατότητες μας,πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη (όπως πονηρά ονοματίζουν την Ε.Ε.) γιατί εκεί είναι ο φυσικός χώρος μας,θα έρθει η ανάπτυξη (στη δευτέρα παρουσία σχολιάζω σαν ανταπάντηση σ αυτό που ορισμένοι απαντούν στην πολιτική πρόταση του χώρου που ανήκω πολιτικά) και θα φάμε ξανά με χρυσά κουτάλια στον καπιταλιστικό παράδεισο της Ε.Ε. θυμάστε κάποτε έ; έ;

Κάποιοι άλλοι πονηροί εκπροσωπώντας κομμάτια του κεφαλαίου που ζορίζεται με το Eυρώ μας λεν πάμε στη δραχμούλα για να περάσουμε καλύτερα ,ξέροντας οτι θα τους δοθούν δυνατότητες απίστευτης κερδοφορίας εις βάρος του χειμαζόμενου λαού.

Εμείς σαν ΠΑΜΕ καλούμε τους εργαζόμενους να βροντοφωνάξουν όχι σε κάλπικα δημοψηφίσματα που τα ΟΧΙ μεταφράστηκαν κατα το δοκούν την επόμενη μέρα και μαζί με τα ΝΑΙ έγιναν προτάσεις μνημόνιων σφαγής του εισοδήματος και των δικαιωμάτων που μας έχουν μείνει:

Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε!

Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με τις ωμές απειλές τους.


Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.
Κανένας μόνος του - Κανένας ανοργάνωτος!

Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τα όπλα! Να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!

Δεν δεχόμαστε
Τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους
Το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, τις συντάξεις
Τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια
Οι ζωές μας δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να συρρικνωθούν για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κέρδη τους, το βάρβαρο σύστημά τους!

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. 
Κάλυψη όλων των απωλειών
Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων
Οργανώνουμε την απάντηση μας!
Ενισχύουμε τη δύναμη μας!

Nα απαιτήσουμε, εδώ και τώρα, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητά τους των μισθών μας, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control. Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητά μας με βάση τα ενιαία αιτήματά μας ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο εργασίας. Ενιαία πάλη παντού. Οργάνωση παντού με αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, στις λαϊκές επιτροπές, να ενισχυθεί παντού η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα και παντού σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.
Όχι στο νέο μνημόνιο!

Δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στα βάρβαρα μέτρα!
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά τους εργαζόμενους όταν αναφέρει πως τα μέτρα θα βασίζονται στην "κοινωνική δικαιοσύνη", ότι δήθεν "μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα". Κανείς να μη τσιμπήσει σε αυτό το παραμύθι. Το νέο μνημόνιο φέρνει νέα άγρια μέτρα στο εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, νέα φοροεπιδρομή.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τα δικά μας συνθήματα!

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν επιτρέπεται να γίνει "ουρά" των διαφόρων επιλογών που πτωχεύουν το λαό! Να απορρίψει τους μονόδρομους των μνημονίων διαρκείας των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ που υιοθετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας αλλά και η ΓΣΕΕ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.

Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!
Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Η ρήξη με την ΕΕ και τον δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος. Ο "μονόδρομος" της ΕΕ αποδεικνύεται καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Η ΕΕ δεν αλλάζει, δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Είναι ο ναός της Δημοκρατίας για το μεγάλο κεφάλαιο και νεκροταφείο εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Συγκεκριμένα για μας συνάδελφοι φέρνει αλλαγές στα μισθολόγια,στις αξιολογήσεις που απορίψαμε,στην κατεύθυνση της μετατροπής της λειτουργία μας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,με συρρικνωμένους μισθούς,με τρομοκρατία και τσαλαπάτημα των όποιων δικαιωμάτων μας.

Εμείς έχουμε τη δύναμη!



Τσέχος ή Γρεβενιώτης ή Σαλονικιός εξ Ιωαννίνων ορμώμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου