Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Διαβούλευση για την αξιολόγηση

Διαβάζοντας το email του Ηλία, συνηδειτοποιώ ότι ... η ζωή συνεχίζεται!

Κι έχουμε και την καθημερινότητα που τρέχει. 



Δεν ξαναμιλάω για προμήθειες και διαγωνισμούς..... 
Ησυχία, τάξις και ασφάλεια, στο θέμα. 
Σε κάτι ΧΕΠ ελπίζω αλλά κι αυτά που πρώτα; Στα χρεωστούμενα; Στις νέες βλάβες;....Πού;

Ξοδέψτε λίγη ώρα να διαβάστε τη διαβούλευση στο σχέδιο νόμου «Αξιοκρατία, συμμετοχή και αποτελεσματικότητα στην διοίκηση».

Για παράδειγμα, όπως έγραψε κι ο Ηλίας, στην τελευταία παράγραφο του άρθρου 85, επιχειρείται σαφής υποβάθμιση των επιπλέον προσόντων των υπαλλήλων που διαθέτουν διδακτορικό τίτλο σπουδών, καθώς υποβιβάζεται κατά 75% η μοριοδότηση των λοιπών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που ενδεχομένως διαθέτουν σε σχέση με ίδιους τίτλους σπουδών υπαλλήλων που δεν κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα.

Κι όπως είπε κι η Μαρία, προβλέπεται ότι σε περίπτωση άσκησης καθηκόντων ευθύνης χωρίς επιλογή από το αρμόδιο όργανο προσμετράται το μισό των μορίων. Οπότε άνθρωποι, που τα τελευταία χρόνια είχαν μεν επιλεγεί ως Προϊστάμενοι Τμημάτων και μετά άσκησαν και ως αναπληρωτές καθήκοντα Προϊσταμένου Διεύθυνσης για χρόνια  (και είναι αρκετοί τέτοιοι συνάδελφοι, ειδικά μετά την αποχώρηση  «παλιών» συναδέλφων το 2011) , στην ουσία με αυτή τη διάταξη δεν μοριοδούνται καθόλου για την άσκηση καθηκόντων Προϊσταμένου Διεύθυνσης (αφού θα μοριοδοτούνται με ½*1=0,5 μόρια ανά μήνα ) , όπως ακριβώς  συνάδελφοι που ασκούσαν μόνον τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Τμήματος (0,5 μόρια ανά μήνα). Και  είναι αλήθεια, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις  «αναγκάζεσαι»εκ των πραγμάτων, να ασκείς παράλληλα και τα δύο καθήκοντα, δεδομένης και της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών.

Μπείτε, διαβάστε και σχολιάστε, συνάδελφοι.

Γιατί η ζωή συνεχίζεται!

marigoula

2 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα Σκορδάκη14 Ιουλίου 2015 στις 7:58 μ.μ.

    Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αρνητικές αυτές οι προσεγγίσεις στο νομοσχέδιο.
    Στα τυπικά προσόντα πρέπει να μπαίνει ένα ανώτατο όριο, γιατί η λογική και η εμπειρία έχουν δείξει ότι η συσσώρευση τυπικών προσόντων δεν συνεπάγεται πάντοτε αυξημένη ικανότητα άσκησης διευθυντικών καθηκόντων, συχνά συμβαίνει και το αντίθετο.
    Επιπλέον, είναι απολύτως δίκαιο να μην προσμετρώνται εξ ίσου τα μόρια για την υπηρεσία σε θέση ευθύνης, ανεξαρτήτως του εάν κάποιος επελέγη γι' αυτή τη θέση ή την άσκησε ως αναπληρωτής. Εχουμε πλούσια εμπειρία, για τους χειρισμούς που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ώστε να βρίσκονται συγκεκριμένα πρόσωπα στη κατάλληλη θέση για να γίνουν αναπληρωτές προϊστάμενοι και αυτή η αναπλήρωση να κρατάει χρόνια και στο τέλος να δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στον αναπληρωτή.
    Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα για μας είναι ότι η Γ.Γ.Δ.Ε. εξαιρείται από τα ισχύοντα γενικώς στο Δημόσιο, γιατί εδώ η επιλογή των προϊσταμένων είναι "ενός ανδρός (ή μιας γυναικός) αρχή", όσο και εάν προσπαθεί να ενδυθεί τον μανδύα της αντικειμενικότητας. Εάν το καθεστώς της ΓΓΔΕ συνεχίσει όπως είναι σήμερα και η Υπηρεσία μας παραμείνει εντός αυτής, η συζήτηση για το καθεστώς αξιολόγησης στο Δημόσιο θα έχει για τους υπαλλήλους του Γ.Χ.Κ. καθαρά θεωρητική αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριγούλα δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με τους προιστάμενους.Έτσι κι αλλιώς με τα μνημονιακά μέτρα του ΑΤΜ τις δημόσιες υπηρεσίες πανε σταδιακά να τις κάνουν ιδιωτικά μαγαζάκια με την ίδια ή μεγαλύτερη τρομοκρατία για τους εργαζόμενους (βλέπε νόμο για την απαγόρευση των απεργιών).Τους προιστάμενους, δίνοντάς τους ένα κοκκαλάκι παραπάνω,τους προορίζουν για θεματοφύλακες των αντιλαικών πολιτικών τους.Μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με τις ζωές μας που τις περιμένουν καινούριες δυσκολίες.Τι θα γίνει με την καινούρια επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά μας,οχι μόνο όμως των δικών μας αλλά και των άλλων εργαζομένων.ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΤΙ.Πρέπει να συνηδειτοποιήσουμε οτι λόγω της υπερβάλλουσας μείωσης θα μπούμε πάλι στο στόχαστρο για μειώσεις και φυσικά το βαρέλι δεν θα έχει πάτο.
    Τσέχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή