Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση-Απάντηση στη ΔΑΚΕ-ΓΧΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Προφανώς δεν ήταν σκοπός μας να «αποκλείσουμε» τη ΔΑΚΕ από το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου. Όμως, παρά την ΕΚΚΛΗΣΗ μας που διατυπώθηκε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας να εναρμονίσει τις κινήσεις της με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ΟΣΥΟ, την οποία η ΔΑΚΕ είχε υπερψηφίσει, η ΔΑΚΕ ΓΧΚ αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και να την αψηφήσει, επικαλούμενη την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων, κρίνοντας ότι η απόφαση της ΟΣΥΟ ήταν λανθασμένη.

Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε ότι η θέση του ΔΣ του Συλλόγου όπως ανακοινώθηκε με e-mail στις 14-10-2014 είναι ότι «το ΓΧΚ είναι ιδιαίτερη Υπηρεσία και πρέπει να έχει δικό του ΥΣ. Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε σαν κόκκινη γραμμή ότι αν η Ηγεσία του Υπουργείου αποφασίσει ένα ΥΣ ανά Γενική Γραμματεία, θα πρέπει να γίνονται χωριστά εκλογές ανά κλάδο ή Υπηρεσία (π.χ. ΓΧΚ) και οι εργαζόμενοι κάθε Υπηρεσίας ή κλάδου να εκπροσωπούνται από τους δικούς τους αιρετούς εκπροσώπους». Μένοντας πιστοί στη θέση αυτή, τηρήσαμε την απόφαση της ΟΣΥΟ και δεν κατεβάσαμε υποψήφιους στις εκλογές.  Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ με τη συμμετοχή τους στις προσεχείς εκλογές υπονομεύουν τις θέσεις του συλλόγου μας, υπονομεύουν τις θέσεις της ΟΣΥΟ, υπονομεύουν τον αγώνα για δίκαιη εκπροσώπηση στο Α΄ ΥΣ. Ποιά είναι άραγε η ΔΑΚΕ Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου; Ποιά είναι τα στελέχη της; Γνωρίζει τα προβλήματα των υπόλοιπων υπηρεσιών που θα συζητούνται στο Α΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο; Γιατί στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ που διεκδικεί την ψήφο μας, υπάρχουν υποψήφιοι μόνο από το σύλλογό μας και από καμία άλλη υπηρεσία της ΓΓΔΕ; Γιατί δεν συμμετέχει κανείς άλλος;

Επιβεβαιώνουμε ότι κατά τη συζήτηση στο ΔΣ για συγκρότηση προεδρείου, θέσαμε όρο στους συναδέλφους της ΔΑΚΕ (αν τον εξέλαβαν ως απειλή – δικό τους πρόβλημα), ότι για να αποδεχτούμε τη συμμετοχή τους στο προεδρείο, αυτοί πρέπει να τηρήσουν την απόφαση της ΟΣΥΟ κάνοντάς τους έκκληση να αποσύρουν το ψηφοδέλτιό τους.  Δεν το δέχτηκαν και έτσι έθεσαν εαυτούς εκτός προεδρείου, απέχοντας από την ψηφοφορία για τη συγκρότηση του Προεδρείου.

Είναι προφανές ότι δεν αποκλείουμε κανένα συνάδελφο από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο Σύλλογό μας, ενώ οι συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ανοικτές σε όλους. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους συναδέλφους, πόσο μάλλον με τους συναδέλφους που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του Συλλόγου από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και θα επιδιώξουμε αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία μαζί τους με σκοπό τη χάραξη μιας νέας κατεύθυνσης για το Γ.Χ.Κ. και το Σύλλογό μας, μέσα από συλλογικές και όχι μονομερείς διαδικασίες. 

Σημειώνουμε ότι τα πρακτικά της 1ης Συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα σας κοινοποιηθούν μετά την έγκριση και υπογραφή τους στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 7/4/2015.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΟΜΟΙΟΠΟΛΙΚΟΣ                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου