Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Περί ψηφοδελτίων για το Υ.Σ. και του Προεδρείου του Δ.Σ.

Συνάδελφοι.

Παίρνω την πρωτοβουλία να χρησιμοποιήσω το υπηρεσιακό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να εκφράσω κάποιες απόψεις μου. Ο λόγος που το κάνω είναι επειδή με τον ίδιο τρόπο λάβαμε γνώση του όλου θέματος.
Δυστυχώς, συνάδελφοι, στη λήψη αποφάσεων δεν ισχύει ο μαθηματικός κανόνας του πολλαπλασιασμού, (-)Χ(-)=(+) αλλά εκείνος της πρόσθεσης (-)+(-)=(-). Μ΄ άλλα λόγια δυο λανθασμένες αποφάσεις δεν δίνουν μια σωστή παρά μια διπλά εσφαλμένη.

Εξηγούμαι.

Σίγουρα η απόφαση της ΔΑΚΕ (όποια δικαιολογία κι αν προβάλει) να συμμετάσχει μονομερώς στις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των Υ.Σ., παρά τη τοποθέτηση της Ο.Σ.Υ.Ο., δείχνει έναν αδικαιολόγητο και ασυνήθιστο για τους υποψήφιούς της καιροσκοπισμό.

Από την άλλη ο αποκλεισμός της από το Προεδρείο του Δ.Σ. –κατά καταστρατήγηση της άτυπης πλην όμως παγίως ακολουθούμενης αρχής της αναλογικότητας- φανερώνει μια ανεξήγητη εμπάθεια και εκδικητικότητα.
Προσωπικά και με την αγωνία του ανήσυχου μέλους του Συλλόγου, θα περιμένω να ακούσω τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 10-3-2015 για να διαμορφώσω τεκμηριωμένη εικόνα.

Ζητώ συγγνώμη αν κούρασα.

Διαμαντής Χατζηπαναγιώτου
ΧΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Αλεξάνδρα Σκορδάκη16 Μαρτίου 2015 στις 7:07 μ.μ.

    Αγαπητέ Διαμαντή,
    είναι προφανές ότι έχει δημιουργηθή μια πρωτόγνωρη δυσάρεστη κατάσταση στο Χημείο σχετικά με το θέμα αυτό.
    Έχω ήδη υποβάλει υπό μορφήν σχολίων τους λόγους, για τους οποίους αντιβαίνει τις αρχές της Δημοκρατίας η υποψηφιότητα ενός μόνο παραταξιακού ψηφοδελτίου. Θα ήθελα να προσθέσω, ως ύστατο επιχείρημα, και το θέμα της μυστικότητας της ψήφου, βασικό κανόνα των εκλογών. Εάν κατέβη μια παράταξη, αυτοί που θα ψηφίσουν καθιστούν στην ουσία φανερή τη ψήφο τους, γιατί εκτός από αυτήν την παράταξη, μόνο άκυρα και λευκά μπορούν να υπάρξουν. Είναι λίγο απίθανο όμως να συμμετέχει κάποιος σ' αυτές τις εκλογές υπό τις παρούσες συνθήκες, για να ρίξει λευκό ή άκυρο. Συνεπώς, η ΔΑΚΕ είναι σαν να καλεί τους ψηφοφόρους της να αποκαλυφθούν. Και από την άλλη πλευρά, παγιώνεται εντελώς ένα πελατειακό σύστημα, γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν θα μπορούν να απαιτούν ανταλλάγματα, ως αδιαμφισβήτητοι ψηφοφόροι.
    Το όλο θέμα έτσι παίρνει τη μορφή μιας ψηφοφορίας με αυστηρά κομματικά κριτήρια, όπου καλούνται οι "πιστοί" να επιβεβαιώσουν την πίστη τους με πιθανό αντάλλαγμα μια προνομιακή μεταχείριση.
    Για μια ακόμη φορά καταθέτω την άποψή μου ότι η ΔΑΚΕ πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά της από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο σε μια κίνηση καλής θέλησης και εν συνεχεία να τροποποιηθή η σύνθεση του Δ.Σ. συμπεριλαμβάνοντας και έναν εκπρόσωπο αυτής της παράταξης. (Άλλωστε, οι ψήφοι σε απόλυτους αριθμούς είναι πολύ κοντά και για τις τρεις παρατάξεις).
    Οι καιροί απαιτούν το μεγαλύτερο βαθμό ομοψυχίας μεταξύ όλων μας και οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. πρέπει πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή