Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή στις εκλογές του Α' Υπηρεσιακού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΌΦΑΣΗ της ΟΣΥΟ της 13-02-2015, αποφασίστηκε η αποχή από τις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Επομένως θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους Συναδέλφους ότι εγώ δηλώνω ΑΠΟΧΗ από τις Εκλογές για το Α΄ Υπηρεσιακό και πιστεύω ότι το ίδιο θα πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, γιατί η συγκρότηση του ψηφοδελτίου έγινε πιστεύοντας ότι θα ίσχυε ο προηγούμενος τρόπος εκλογής.


Διαβάστε την απόφαση της ΟΣΥΟ:


Γιώργος Βαγενάς,
ΧΥ Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας

1 σχόλιο:

  1. Αλεξάνδρα Σκορδάκη5 Μαρτίου 2015 στις 7:54 μ.μ.

    Όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές για Υπηρεσιακό (ούτε θυμάμαι πόσος καιρός έχει περάσει), ερεύνησα αρκετά το θέμα των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Ανακάλυψα ότι είχαν χάσει τις περισσότερες και σπουδαιότερες από τις αρμοδιότητές τους και είχαν διατηρήσει αρμοδιότητες ήσσονος σημασίας (έγκριση ιδιωτικών έργων, μεταθέσεις). Είχαν απωλέσει την σπουδαιότερη αρμοδιότητά τους, δηλαδή αυτήν της επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων. Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν, η αλήθεια είναι πως όλα αυτά τα χρόνια δεν χειρίστηκαν τα θέματα της επιλογής προϊσταμένων με άψογο τρόπο και γι' αυτό ήταν ευπρόσδεκτη η μοριοδότηση με το σύστημα που έγιναν οι τελευταίες επιλογές (το 2010).
    Από το σημείο όμως αυτό μέχρι το σημείο να μεταφερθεί αυτή η αρμοδιότητα στην κρίση ενός ανθρώπου (του ΓΓΔΕ) και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να αντικατασταθεί από τους Γενικούς Διευθυντές (με συμβουλευτικό ρόλο), η απόσταση είναι τεράστια και η οπισθοδρόμηση απίστευτη.
    Με βάση τα παραπάνω, κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόημα η συμμετοχή μας στις εκλογές για Υπηρεσιακά Συμβούλια ούτε ως εκλογείς ούτε ως υποψήφιοι.
    Συμφωνώ με την απόφαση της ΟΣΥΟ και νομίζω πως πρέπει συνολικά τα συνδικαλιστικά όργανα να προωθήσουν ριζική αλλαγή στο καθεστώς των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, με αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων τους αξιοποιώντας και την μέχρι τώρα εμπειρία, ώστε να μειωθούν τα σφάλματα του παρελθόντος.
    Όσον αφορά τον τρόπο συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται με κλήρωση μεταξύ των συναδέλφων που πληρούν κάποια κριτήρια που θα θεσπισθούν νομοθετικά. Η διάρκεια ζωής τους να είναι περιορισμένη. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι πελατειακές πρακτικές που φέρουν βασική ευθύνη και για την απαξίωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αλλά και για την εν γένει απαξίωση της Δημόσιας Διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή