Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Απάντηση στο μήνυμα του κ. Πάγκαλου

Φέρνοντας στο μυαλό μας, την αναιμική (όπως και η γραμματοσειρά που χρησιμοποίησε στο μήνυμά του) αντίδραση του κ. Παγκάλου, στην τοποθέτηση ενός τέως συναδέλφου, στη θέση του Διευθυντή, για μια μέρα, από την τότε Διοίκηση του ΓΧΚ και τον τότε προσωπάρχη (μέλος της ΔΑΚΕ του Συλλόγου), και δεδομένου ότι το Προεδρείο δεν γνώριζε για την απόφαση του ΓΓΔΕ για την μετατροπή των αναπληρωτών διευθυντών σε Διευθυντές, πιστεύουμε ότι για τον κ. Πάγκαλο συμβαίνει ένα απ’ όλα ή και όλα από τα παρακάτω:

1. Θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν άλλοι ή και άλλοι (της δικής του επιλογής) διευθυντές από τους ασκούντες τα καθήκοντα σε πολλές Χημικές Υπηρεσίες
2. Προφασίζεται το θέμα για να αποποιηθεί την ευθύνη της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για το Συνδικαλιστικό κίνημα στο Δημόσιο, με όλες τις καταστατικές υποχρεώσεις της, τις οποίες δεν εκπλήρωσε. Ήδη μέχρι αυτή τη στιγμή περιμένουμε το ενημερωτικό από τη συνάντηση με το Γενικό Δ/ντή, τα πρακτικά και τις αποφάσεις των συνεδριάσεων του ΔΣ. Σημειωτέον ότι αποφάσεις και πρακτικά έχετε λάβει μέχρι τώρα είναι «δια χειρός προέδρου».
3. Θέλει να θίξει άμεσα τον νεο-τοποθετημένο Γενικό Διευθυντή.
4. Προσπαθεί να εξιλεωθεί για την υποστήριξή του σε αποφάσεις μιας κυβέρνησης που υποστηρίζει (απολύσεις, διαθεσιμότητες, αξιολόγηση κλπ) και που έχουν οδηγήσει τον Δημόσιο Τομέα και τον κοινωνικό του χαρακτήρα και τη χώρα στο χάος.
5. Τέλος θίχτηκε προσωπικά γιατί τόλμησε η Διοίκηση να πάρει μια απόφαση χωρίς να το έχει πληροφορηθεί εκ των προτέρων ο κ. Πάγκαλος και η παρέα του, ούτως ώστε να παρέμβει όπως είθισται.

Συνάδελφοι,
πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση των συγκεκριμένων συναδέλφων στις θέσεις αυτές δεν πάσχει καθόλου από ηθικής πλευράς τουλάχιστον. Επίσης και νομικά δεν πάσχει διότι γίνεται με απόφαση της κυβέρνησης που υποστηρίζει η παράταξη του κ . Πάγκαλου.. Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν ασκήσει εδώ και καιρό τα καθήκοντα των Αναπληρωτών Προϊσταμένων επαξίως με ανάθεση από τη Διοίκηση, και ο εναπομείνας εργασιακός τους βίος είναι πολύ μικρός λόγω συνταξιοδότησης.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ είναι η νομοθεσία που διέπει την τοποθέτηση προϊσταμένων με απόφαση αποκλειστικά και μόνον του Γενικού Γραμματέα και αυτό έχει καταγγελθεί από το Σύλλογό μας. Ας μην, λοιπόν, αποπροσανατολιζόμαστε από δήθεν κόντρες που προσπαθεί να εγείρει ο κ. Πάγκαλος και ας βάλουμε στο μυαλό μας καθαρά ότι για την κατάσταση που βρισκόμαστε ως εργαζόμενοι αλλά και ως υπηρεσία κύριος αίτιος είναι η κυβέρνηση που η παράταξη του κ. Πάγκαλου υποστηρίζει.

Εξάλλου, τα πεπραγμένα του καθενός μας είναι γνωστά, ποιοι ακολουθούν τις διαδικασίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς, ποιοι εργάζονται αθόρυβα στη «λάτζα» του Συλλόγου και ποιοι διαφημίζουν τις επαφές τους με τα κέντρα εξουσίας και τους παρατρεχάμενούς τους και  στηρίζουν τις πελατειακές σχέσεις στο Δημόσιο.

Τέλος μιας και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου δεν συνέταξε το ενημερωτικό της συνάντησης με τον Γενικό Δ/ντή στις 27 Μαρτίου 2014 ως όφειλε, σας ενημερώνουμε ότι συζητήθηκαν τα παρακάτω:

1.      Κατάσταση σχετικά με τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων, όπου δεν προβλέπεται ευοίωνη και γι’ αυτό το ΔΣ αποφάσισε να στείλει σχετικό έγγραφο στο Υπ. Δημόσιας Διοίκησης.
2.      Σχετικά με την απόδοση της υπερβάλλουσας μείωσης και στους συναδέλφους που προσλήφθηκαν με την 8Κ.
3.      Πορεία της αναδιοργάνωσης του ΓΧΚ για το οποίο μας ενημέρωσε ότι η Απόφαση θα εκδοθεί εντός του Απριλίου και η εφαρμογή θα γίνει από τον Ιούλιο 2014, οπότε και θα γίνουν και οι προβλεπόμενες διεργασίες για τις θέσεις ευθύνης.
4.      Τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων και τοποθέτησης των προϊσταμένων, όπου μας είπε ότι την προηγούμενη ημέρα ο ΓΓΔΕ ενημέρωσε όλους τους Γενικούς Δ/ντές για τον τρόπο τοποθέτησης των προϊσταμένων ο οποίος είναι πέραν από κάθε δημοσιοϋπαλληλική διαδικασία με αποφασιστικό ρόλο μόνο του άμεσα προϊστάμενού τους. Γεγονός για το οποίο εφιστούμε την προσοχή σας και για το οποίο το ΔΣ βρίσκεται σε εγρήγορση.
5.      Εξέλιξη σχετικά με τις προμήθειες για τις οποίες έχει δρομολογηθεί διαδικασία απευθείας αναθέσεων για τη συντήρηση του εξοπλισμού και τα επείγοντα θέματα ακόμη και αν υπάγονται σε διεθνή διαγωνισμό.
6.      Το ΔΣ διαμαρτυρήθηκε για την απώλεια μιας θέσης διοικητικού λόγω αδράνειας της τέως δ/νσης προσωπικού. Μας έγινε ενημέρωση ότι ξεκίνησε η διαδικασία για την πρόσληψη των υπόλοιπων 4 επιτυχόντων της 8Κ για τις θέσεις τεχνικών βοηθών εργαστηρίων και ότι προγραμματίζεται η προκήρυξη για δεκαοκτώ (18) νέες θέσεις χημικών μέσω ΑΣΕΠ.
7.      Στο τέλος ενημερωθήκαμε ότι έχει προχωρήσει σε μετατροπή των αναπληρωτών προϊσταμένων δ/νσεων σε προϊστάμενους δ/νσεων. Στη ερώτησή μας αν αφορά όλους απάντησε ότι το κριτήριο που έθεσε ήταν τα χρόνια υπηρεσίας (>30) και ότι ούτως ή άλλως θα είναι δ/ντες μέχρι τον Ιούλιο οπότε και θα προκηρυχτούν οι θέσεις.

Τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου του ΔΣ
Ευγενία Λαμπή
Σοφία Μπαστούνη
Γιώργος Τσαγκαρόπουλος


4 σχόλια:

  1. Τα like στο Facebook μετρούν ως "παρέα" ? Γιατί τότε να κλείσουμε το Facebook όπως ο Ερντογάν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το θέμα αυτό δεν χρειαζόταν να δεί το φώς του Ετεροπολικού, δεδομένου μάλιστα ότι και οι δύο επιστολές διακινήθηκαν μέσω των email των Υπηρεσιών. (Αυτό φυσικά δεν σημαίνει επ' ουδενί αμφισβήτηση της ελευθερίας να ζητήσει ο συντάκτης οποιουδήποτε κειμένου την ανάρτησή του).
    Προσωπικά, κατέθεσα σχόλιο, το οποίο διακίνησα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Υπηρεσιών ακολουθώντας το παράδειγμα των δύο αυτών κειμένων. Κάποιοι όμως συνάδελφοι έχουν καταθέσει την λογική άποψη ότι δεν πρέπει να διακινούνται αυτές οι απόψεις μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπότε δεν μένει άλλο μέσο πλατιάς επικοινωνίας μεταξύ των υπαλλήλων του Γ.Χ.Κ., εκτός από τον Ετεροπολικό.
    Ίσως πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού εάν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το υπηρεσιακό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για συλλογικά θέματα του Γ.Χ.Κ. που εκφεύγουν του αυστηρά υπηρεσιακού χαρακτήρα.. Στην αντίθετη περίπτωση πρέπει να αντιμετωπισθεί η πρόταση να παίξει αυτό τον ρόλο ο Ετεροπολικός ή κάτι άλλο που δεν μπορώ να σκεφθώ, αλλά μπορεί να υπάρξουν προτάσεις από άλλους συναδέλφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H επίθεση λοιπόν είναι η καλύτερη άμυνα....
    Επαναλαμβάνεται και πάλι το" δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε ¨;
    Τουλάχιστον έμπρακτα , ο κ.Πάγκαλος εξέφρασε την αντίθεσή του, στον τρόπο επιλογής.
    Εσείς οι υπόλοιποι του συλλόγου τι προτίθεστε να κάνετε για να γίνεται η επιλογή αξιοκρατικότερα;
    Η σιωπή του συλλόγου είναι γνωστή και απο παλαιότερες υποθέσεις ,γιάυτό ας μην αναρωτιόμαστε γιατί χάνουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα τους.
    Υ.Γ Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση της κ.Σκορδάκη , καθώς δεν πιστεύω να νομίζετε ότι έχουμε αμνησία ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχολια απο τον αλλοδαπό (Τσέχο) δεν βλέπω...τι έγινε το κόμμα δεν εξέδωσε ανακοίνωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή