Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Πρόσκληση


5 σχόλια:

  1. Γιώργος Κουλουμβάκης5 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:51 μ.μ.

    Τώρα θα λυθεί η απορία μου. Αν μάλιστα παραστεί και εν ενεργεία οικονομικός επιθεωρητής, θα εξαφανιστούν και τα τελευταία ψήγματα αμφιβολιών μου. Γιώργος Κουλουμβάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικά σχόλια επι της Ημερίδας

    Πληροφορίες για όλα τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο και άρα γιατί να παρευρεθεί κάποιος στην ημερίδα;
    Περισσότερο εποικοδομητικό θα ήταν να παρουσιαστούν θέματα όπως:
    Θα πρέπει να κυκλοφορεί χύμα τσίπουρο; Και το θέμα αυτό να συζητηθεί από όλες τις πλευρές του (Υγείας, οικονομίας κλπ)
    Ποια είναι η θέση των ποτοποιών επί του θέματος; (π.χ. Κάποιος από τα ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΑΡΙΑ θα μπορούσε να να πει μερικά πράγματα επ αυτού)
    Γιατί το πολιτεία συνεχίζει να ανέχεται να κυκλοφορεί ένα προϊόν του οποίου δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την παραγωγή αλλά ούτε την ποιότητα;
    Το ΓΧΚ γιατί δεν αναγνωρίζει την αδυναμία του να ελέγξει την παραγωγική διαδικασία;
    Πόσα είναι τα διαφεύγοντα έσοδα της πολιτείας από την άνιση φορολογία του τσίπουρου; (Κάποιος από την ΔΟΥ της Αλεξ/λης θα μπορούσε να διαφωτίσει τους παρευρισκόμενους)

    Και τέλος είναι σωστό να κλείνει η ημερίδα με Γευσιγνωσία Τσίπουρου και όλοι οι γευσιγνώστες να οδηγήσουν για να πάνε στα σπίτια τους αφού έχουν καταναλώσει μερικά ποτηράκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το μόλυβδο και το χαλκό θα τους πούνε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. www.ampelourgos.gr
    τσικουδιά μπλέ χρώματος
    Απάντηση Επικοινωνία

    Φίλε Goude,

    Με την παρατήρησή μου δεν αναφέρομαι στο θέμα που θίγεις και που συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις σου. Αναφέρομαι στην ιστοσελίδα που καταχώρισες, αλλά δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος για ευνόητους λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε. Πάντως οι πασίγνωστες διατάξεις προστασίας απο ηλεκτροχημική διάβρωση, έχουν τόση σχέση με την πρασινίλα του τσίπουρου, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο!!!!! Στις θετικές επιστήμες (στη φύση δηλαδή), μαγικά δεν γίνονται. Όλα πρέπει να αποδεικνύονται θεωρητικά (και με μαθηματικά). Ούτε και τα οξέα της προς απόσταξη σταφυλής μπορούμε να τα εξαφανίσουμε για να "αποφύγουμε" την πρασινίλα στο προϊόν!!!!. Έλεος, στο βωμό του να πωλήσουμε για να τα κονομήσουμε, θα ξεχάσουμε κι' αυτά που ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τσικουδιά μπλέ χρώματος
    Απάντηση Επικοινωνία

    Πάντως όσο περνάει ο καιρός τόσο εδραιώνεται η πεποίθησή μου ότι τα καζάνια των "διήμερων" αποσταγματοποιών λειτουργούν ως υγειονομικές βόμβες. Τα λειτουργούν άνθρωποι μερακλήδες μεν, άσχετοι δε. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το "καζάνι¨αποτελεί μια διάταξη στην οποία επιτελείται μια φυσική διεργασία (η απόσταξη). Θα πρέπει λοιπόν στον μάστορα που το λειτουργεί να του είναι γνωστά οι βασικές αρχές της απόσταξης, οι φυσικοχημικές ιδιότητες του προς απόσταξη υλικού και του αποστάγματος, η συμπεριφορά του σε συνθήκες βρασμού, πιθανοί κίνδυνοι κατά την απόσταξη, διασφάλιση όρων ασφάλειας στο χώρο κλπ. Με λιγα λόγια το ελάχιστο που πρέπει να κάνει το κράτος είναι να καθίσει στα θρανία τους καζανάδες και να τους περάσει από ένα σεμινάριο κατάρτισης με στόχο τη γνώση και όχι απλώς να τους τα πάρει.

    Η όλη διαδικασία βρασίματος αυτήν τη στιγμή είναι παντελώς ανεξέλεγκτη. Ο μόνος έλεγχος είναι εάν πληρώθηκε η άδεια στο τελωνείο. Η διάταξη απόσταξης, η πρώτη ύλη, το προϊόν, η εμπορία και κατανάλωσή του είναι ανεξέλεγκτα. Αρχίζω και πιστεύω ότι όλη αυτή η κατάσταση θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ελεγχθεί. Δυστυχώς από μεριάς των κυβερνώντων το όλο θέμα θα αφορά διαφυγόντα έσοδα, επιπλέον φόρους κλπ. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να βρεθεί μια ισσοροπία ανάμεσα στη διατήρηση ενός παραδοσιαακού προϊόντος από τη μια και από την άλλη στη διασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας των καζανιών και του προϊόντος.

    Για τους φίλους που το τσίπουρό τους μπλεδίζει να μην το καταναλώσουν. Θα πρέπει να το επανακατεργαστούν είτε με επιπλέον απόσταξη είτε με τη φίλτρανση που αναφέρθηκε κάνοντας όμως μια ανάλυση πριν και μια ανάλυση μετά.

    Φίλε Goude, η επικοινωνία που παρέθεσες ανάμεσα σε τεχνική εταιρεία και οινοποιό αποσταγματοποιό είναι ενδιαφέρουσα μεν, ωστόσο πιστεύω ότι δεν απαντάει στο πρόβλημα. Είναι ένα πράγμα η προστασία του υλικού των σωληνώσεων και γενικά του εξοπλισμού από τη διάβρωση όπου εκεί μπορείς να εφαρμόσεις την καθοδική προστασία, είναι άλλο πράγμα η αποφυγή επικάθισης αλάτων που περιέχει ήδη το υγρό που ρέει εντός των σωληνώσεων (σε αυτή την περίπτωση προσθέτεις στο ρέον υγρό αντικαθαλωτικά) και ένα τρίτο πράγμα είναι η αντίδραση μεταξύ συστατικών του υγρού και του υλικού των σωληνώσεων που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία αλάτων (η περίπτωσή μας). Στην τελευταία περίπτωση έχω την αίσθηση ότι η καθοδική προστασία ελάχιστα μπορεί να προσφέρει. Αυτά βέβαια με κάθε επιφύλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή