Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Έκκληση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Γ.Χ.Κ.

                                                                 Αθήνα, 27 Ιουνίου 2013


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βιώνουμε τον τελευταίο καιρό μια κατάσταση πρωτόγνωρη για το Γ.Χ.Κ., μια κατάσταση που δεν μπορεί να δικαιολογηθε'ι ούτε από την δύσκολη περίοδο που ζή η χώρα μας συνολικά.
Η κατάσταση αυτή μπορεί να συνοψισθεί σε μια φράση. Δεν έχουμε τα στοιχειωδώς αναγκαία μέσα για να λειτουργήση το Γ.Χ.Κ.
Τα πάσης φύσεως χαρτιά που χρειαζόμαστε τα προμηθευόμαστε ιδίοις εξόδοις. Τυπώνουμε τα έγγραφα στις πίσω σελίδες μη χρησιμοποιουμένων εγγράφων. Αντιδραστήρια, μελάνια σε έλλειψη. Οι επισκευές οργάνων αδύνατες. Η εκπλήρωση των επίσημων Στόχων μας ανέφικτη.
Οι Χημικές Υπηρεσίες, η μια μετά την άλλη, υψώνουν φωνή αγωνίας.
Ο καθένας προσπαθεί να λύσει εκ των ενόντων τα  επιμέρους προβλήματά του, χειροτερεύοντας τη συνολική κατάσταση, γιατί εντείνονται τα φαινόμενα ατομισμού, ασυνεννοησίας και διάλυσης.

Ο χρόνος περνάει και, αντί να οδεύουμε προς τη λύση του, το πρόβλημα μοιάζει άλυτο. Ωστόσο, κανένα πρόβλημα αυτού του είδους, δεν είναι άλυτο, εφόσον υπάρχει η βούληση για να λυθεί.
Υπάρχει, όμως, αυτή η βούληση; Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε θετική απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα. Έχουμε την αίσθηση ότι οι ιθύνοντες είτε παρακολουθούν το πρόβλημα αποστασιοποιημένοι, απρόθυμοι να καταθέσουν τη ψυχή τους για τη λύση του είτε υποδαυλίζουν την κατάσταση ανεχόμενοι  ή ενθαρρύνοντας συμπεριφορές που επιδεινώνουν το πρόβλημα και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια λύσης.
Είναι εύλογο, λοιπόν, να πλανάται η αίσθηση ότι όλα αυτά εντάσσονται σε ένα «υπόγειο» σχέδιο αποδόμησης εκ των έσω του Γ.Χ.Κ., η οποία θα οδηγήσει στην de facto αυτοκατάργησή του και εν συνεχεία στην de jure κατάργησή του.
Δεν επιτρέπεται, όμως, να παραμένουμε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα.

Το Γ.Χ.Κ. το χρειάζεται σήμερα η κοινωνία περισσότερο παρά ποτέ, για την προστασία όλων των μερών της, από τον απλό πολίτη, την επιχείρηση, τους φορείς, μέχρι την οργανωμένη Πολιτεία. Όποιος έχει διαφορετική άποψη, άς την εκφράσει ευθαρσώς και εντίμως, διαφορετικά θα καταγραφεί ως ένας ακόμη Εφιάλτης στην πολύπαθη ιστορία του τόπου μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Απευθύνω αυτήν την έκκληση, γιατί πιστεύω ότι πρέπει ο Σύλλογός μας να κλιμακώσει τις ενέργειές του, να μεταχειριστεί κάθε μέσο που του δίνει η ταυτότητά του, ώστε να προστατεύσει την ύπαρξη και την αξιοπρέπεια του Γ.Χ.Κ.

    
Με εκτίμηση



Αλεξάνδρα Σκορδάκη

4 σχόλια:

  1. Με την απεργία της ΟΣΥΟ τι έγινε σήμερα;Τι θέση πήρε ο σύλλογος;Εγώ πάντως κάλεσα τους συναδέλφους στην υπηρεσία μου χθές αν και τύχαινε να έχουμε εσωτερική επιθεώρηση να κάνουμε συνέλευση για να συζητήσουμε.Με κοίταξαν σαν εξωγήινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάκης Κυριακίδης28 Ιουνίου 2013 στις 3:51 μ.μ.

    Έχουμε μπει για τα καλά στην περίοδο της αγριότητας. Από την κεντρική πολιτική σκηνή έως τις σχέσεις μας με το γείτονά μας. Μοναδικό αντίδοτο η ανάπτυξη μιας νέας συλλογικότητας, μιας νέας συντροφικότητας.

    Συμφωνώ ότι ο Σύλλογος (το σύνολο των μελών του, όχι απλώς το ΔΣ) έχει μεγάλα περιθώρια δράσης και παρέμβασης στην παρούσα φάση του Γ.Χ.Κ. Θέλει όμως; Όσο περνάει ο καιρός αισθάνομαι όλο και περισσότερο ότι η περίφημη συλλογικότητα, στο Γ.Χ.Κ. δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών οι οποίες, προϊούσας της φθοράς, αλληλοϋπονομεύονται και αλληλοεξουδετερώνονται.

    Παλεύουμε για τις καρέκλες. Χορεύουμε στο ρυθμό τους θυμίζοντας το παιδικό παιγνίδι στο οποίο μόλις σταματήσει η μουσική κάποιοι μένουν όρθιοι γιατί … φευ, οι καρέκλες είναι λιγότερες! Και ξεχνάμε ότι για να υπάρξουν καρέκλες πρέπει να υπάρχει και σπίτι.

    Ήρθε η ώρα οι κάθε είδους ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η εξουσία είτε ασκείται είτε παραδίδεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σου παραδοθεί η εξουσία θα πρέπει να είσαι και μέλος του Συλλόγου (άραγε συμμετείχες στην τελευταία εκλογική διαδικασία;)ΣΩΣΤΑ:::::

      Διαγραφή
    2. Αλεξάνδρα Σκορδάκη1 Ιουλίου 2013 στις 8:30 μ.μ.

      Ομολογώ, συνάδελφε, ότι δεν είμαι σίγουρη τί ακριβώς εννοείς. Ο συνάδελφος Μάκης Κυριακίδης, όταν λέει ότι η εξουσία είτε ασκείται είτε παραδίδεται, διατυπώνει μια ρήση που αφορά οποιονδήποτε κατέχει θέση εξουσίας (Διοίκηση, Σύλλογος, Θέση ευθύνης κ.λ.π.). Από πού προκύπτει ότι ζητάει η εξουσία να παραδοθή σ' αυτόν ή σε οποιονδήποτε άλλον;
      Ακόμη πιο άσχετη είναι η αναφορά για τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία. Επειδή κάποιος δεν συμμετείχε σε μια εκλογική διαδικασία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά και δεν έχει δικαίωμα λόγου και παρέμβασης. Και εγώ δεν συμμετείχα στην τελευταία εκλογική διαδικασία. Τί συνεπάγεται αυτό; Η ενασχόληση με τα κοινά έχει πολλές μορφές και η αποχή από τις εκλογές μπορεί να είναι μια μορφή της. Άλλωστε, όλοι αυτοί οι σιωπηλοί ψηφοφόροι που ρίχνουν μια ψήφο, συχνά για πελατειακούς λόγους, σημαίνει ότι ασχολούνται περισσότερο με τα κοινά;
      Και κάτι ακόμη, last but not least. Ο διάλογος έχει πάντοτε μεγάλη αξία, ιδίως, όταν γίνεται με επιχειρήματα και απόψεις. Η ανωνυμία είναι σεβαστή και έτσι λειτουργεί το Διαδίκτυο. Νομίζω, όμως, πως πρέπει να αποφεύγωνται οι προσωπικές αιχμές, όταν όμως υπάρχουν, καλόν είναι να κατατίθενται επωνύμως. Στην αντίθετη περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αγριότητας, όπως αναφέρεται στο υπό συζήτηση σχόλιο.

      Διαγραφή