Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Προβλέψεις μηνός Απριλίου 2012



Με την είσοδο του μήνα, οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις αποφασίζουν να διενεργήσουν “αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους” στην εορταστική αγορά. Έτσι, μεγάλος αριθμός δειγμάτων έρχεται απρόβλεπτα και απροειδοποίητα στις Χημικές Υπηρεσίες (ταραμάδες, κεριά, βαφές αυγών, σοκολατένια αυγά κτλ). Οι δυστυχείς Προϊστάμενοι προσπαθούν με απόγνωση να καταχωρήσουν στο ΟΠΣ  χιλιάδες παραμέτρους ενώ οι εξοντωμένοι Αναλυτές σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν τις αναλύσεις γύρω στα Χριστούγεννα του 2015 με τη λήξη του Μνημονίου.
             
Διάφοροι νοικοκυραίοι προσέρχονται με μπουκάλια νερά γεωτρήσεων στο χέρι και ζητούν γνωμάτευση “αν είναι καλό για να το πίνουμε”. Σε σχετικές ερωτήσεις αποκαλύπτουν ότι το πίνουν τα τελευταία 200 χρόνια, αλλά τώρα θυμούνται όλοι μαζί να του κάνουν μια ιδιωτική ανάλυση και θέλουν αποτελέσματα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι χημικοί δεν αντιλαμβάνονται εφέτος ότι νηστεύουν διότι η νηστεία άρχισε από  την 1/11/2011 και δεν προβλέπεται να τελειώσει. Με κατάνυξη παρακολουθούν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας ελπίζοντας στην Ανάσταση.
            
Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, ένα τσουνάμι από αιτήσεις συμμετοχής για τη Συνάντηση του 2012 κατακλύζουν τη Σάμο. Οι διοργανωτές έρχονται εκτός εαυτού διότι δέχονται άπειρα  τηλεφωνήματα με απαιτήσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα ανάλογα με το συμφέρον του καθενός. Στο τέλος τα παίζουν και παραπέμπουν στον Σύλλογο την τελική διαμόρφωση του Προγράμματος.
            
Οι εορταστικές άδειες προγραμματίζονται με τρόπο ώστε να παραβρίσκεται σε κάθε ΧΥ τουλάχιστον μισός χημικός εντός του καταστήματος και άλλος μισός εκτός αυτού.
            
Έρχεται εγκύκλιος για την εφαρμογή του Ανθυγιεινού και ατομικά φύλλα κατάταξης σε βαθμούς / κλιμάκια. Αχός βαρύς ακούγεται, οιμωγές και κατάρες μεταφέρονται από την Περιφέρεια προς τη Διεύθυνση Προσωπικού η οποία προφασίζεται ότι όλα είναι “υπό έλεγχον”.
            
Αρχίζουν το έργο τους οι επιτροπές απλοποίησης του ΟΠΣ και του Συστήματος Ποιότητας. Οι πρώτες εισηγήσεις περιλαμβάνουν την πρόσθεση νέων διαδικασιών τεκμηρίωσης που επιμηκύνουν τον χρόνο διεκπεραίωσης ενός δείγματος από έναν σε είκοσι τέσσερεις μήνες. Θεσπίζεται νέο έντυπο προμηθειών που περιλαμβάνει υπογραφή του Γενικού Γραμματέα, του Υπουργού Οικονομικών, του Πρωθυπουργού και του Ράιχενμπαχ. Θεσπίζεται να τουφεκίζονται   στο προαύλιο της Τσόχα όσοι χημικοί ζητούν αναλώσιμα και ανταλλακτικά. 
            
Η Διεύθυνση Αλκοόλης αποφασίζει την κατάργηση της χρήσης του χλωριούχου λιθίου στα αποσταγματοποιεία διότι είναι απαραίτητο ψυχοφάρμακο και θα μας λείψει!
           
Συνέχεια τον Μάιο

Ο Συνεργάτης του Ετεροπολικού
 Καζαμίας
(Καφεμάντης, Μελλοντολόγος και Ψυχοερευνητής)


Υ.Γ.: Νέα στήλη, νέος συνεργάτης στο Blog... Καλοτάξιδος! marigoula

4 σχόλια:

  1. Είχα πολύ καιρό να γελάσω τόσο πολύ. Σε ευχαριστώ συνάδελφε.Είσαι μέσα στο πνεύμα φαντάζομαι όλων των περιφερειακών και όχι μόνο.Ειλικρινά δεν θυμάμαι στην εργασιακή μου ζωή να έχω δουλέψει ποτέψτόσο πολύ και τόσο αναποτελεσματικά όσο τον τελευταίο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικά το "αναποτελεσματικά" τα λέει όλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο συνάδελφε. Μας έφτιαξες τη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τους βάζεις ιδέες.. Φτάνει που για να παραγγείλουμε ένα ευτελές ανταλλακτικό των 50 ευρώ πρέπει να συμπληρώσουμε ένα χαζό έντυπο 3 σελίδων, να ετοιμάσουμε και χωριστό διαβιβαστικό και να τα στείλουμε όλα αυτά με φαξ.... Να μου λείπουν άλλες 3-4 σελίδες.....
    ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή