Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ανασκόπηση τέλος...

Άλλη μία ολική ανασκόπηση τελείωσε....
Μαζεύτηκαν οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, μαζεύτηκαν και οι υπεύθυνοι ποιότητας, τα είπανε, τα μελετήσανε και βγάλανε όλοι τα συμπεράσματά τους...
Ήταν η πρώτη μου φορά...

Στη συνάντηση είδα πολύ κόσμο. Εκτός από τους φίλους μου, είδα με πολύ χαρά συναδέλφους γνωστούς από όλη την Ελλάδα κι έμαθα νέα τους και γνώρισα και κάποιους άλλους που με εξέπληξαν θετικά με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους.
Ε, φυσικό άλλωστε, είδα και κάποιους που αν και ήμουν αποφασισμένη να τους δώσω μια "δεύτερη ευκαιρία", κράτησα και πάλι την αρχική μου εκτίμηση για το άτομό τους... (Φαντάζομαι ότι και κάποιοι που είδαν εμένα θα είπαν τα ίδια πράγματα... Δεν είμαι και πολύ βολικός άνθρωπος ούτε και πάντα πολύ συμπαθής...)

"Είδα" μερικά νέα (στις ιδέες) μυαλά και χάρηκα πολύ. 
"Είδα" και μερικά κολλημένα μυαλά και έσκασα!


Το Γενικό Χημείο του Κράτους είναι μια υπηρεσία μοναδική στη χώρα, με πολλές μοναδικές αρμοδιότητες, με πολλά αντικείμενα και με πολλές αρχές που εξυπηρετεί ανά πάσα στιγμή. Για αυτό χρειάζεται εκσυγχρονισμό σε πολλά πράγματα... Δυστυχώς είχαμε μείνει πίσω, αλλά σαν να βλέπω "φως στο τούνελ". Η "αρχηγός" κάνει την ομάδα να "τραβάει"!


Γενικά, υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης και νομίζω πως έχουν τεθεί στόχοι να γίνουν μερικά σοβαρά, σύγχρονα και εξελιγμένα πράγματα.
Δεν βλέπω την ώρα να δουλέψουν οι ομάδες δράσης-απλοποίησης:
-απλοποίηση του συστήματος ποιότητας (κόψτε, κόψτε...)
-συνένωση των Μητρώων των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Πρώτων Υλών
-αλλαγές νόμων και διαδικασιών σχετικών με την αλκοόλη 
(τι ξέχασα;).

Μάθαμε και κάτι νέα για τα ΔΕΧΕ που πληρώνουν, για τα ΔΕΧΕ που παίρναμε...



Και φυσικά είχαμε και μοναδικές φράσεις που θα μείνουν αξέχαστες!

Λοιπόν, εσείς όλοι που συμμετείχατε, για πείτε και στους άλλους που έλειπαν, τι σας έκανε εντύπωση!

marigoula


Υ.Γ.1: Το αμφιθέατρο του Χημείου χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ συντήρηση (τουλάχιστον βάψιμο και αλλαγή εκείνων των απαίσιων αφισών με τα πλαστικά τακάκια κρεμασμένων στους τοίχους!)


Υ.Γ.2: Μήπως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές υπογραφές;


Υ.Γ.3: Μήπως σε συσκέψεις ομάδων ανά την Ελλάδα, θα βοηθούσε το έρμο το "Group video calling" του skype; 

6 σχόλια:

  1. "Οι χημικοί δεν θα έπρεπε να κάνουν δουλειά διοικητικού".
    Και ποιός θα την κάνει δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ......και να θυμάσαι το ΟΠΣ δεν είναι τέλειο!!! Απλοποίηση του ΣΠ? Πως με καινούργια έντυπα που πρέπει να συμπληρώνουμε ξαναμανά γιατί οι αξιολογητές βαριούνται να ψάχνουν τα αρχεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΟΠΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ
    Η ατάκα της συνάντησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ναι λοιπόν...ενώ κάνω διοικητική εργασία που δεν θα έπρεπε να κάνω όντας "χημικός" και ενώ τα δείγματα περιμένουν γεμίζοντας τους πάγκους πότε θα κλωνοποιηθώ για να τα αναλύσω και ενώ το ΟΠΣ αυτή τη στιγμή σέρνεται γιατί φυσικά "δεν είναι τέλειο" και ενώ έχει παρέλθει κατά πολύ το ωράριο αφού είχα επιθεωρήσεις οι οποίες ήταν εντός του ωραρίου και άραγε "έπρεπε ή δεν έπρεπε να εισπράξω ΔΕΧΕ..." σε αυτό το τελευταίο και μέχρι νεοτέρας θα ζητήσω απάντηση απο ένα γνώστη του "φλυτζανιού" ξέρει αυτός ;-)και ανάλογα θα πράξω...και πολλά άλλα ενώ....Κατά τα άλλα "είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε?" Μαριγούλα μιάς και βλέπεις "φώς στο τούνελ" και καθότι εγώ αδυνατώ να το δώ στείλε σχεδιάγραμμα ή το "μίτο της Μαριγούλας" γιατί χανόμαστε. Μήπως τελικά δικαιούμαι επίδομα τυφλού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε τρία τέρμινα θα αποφανθεί η επιτροπή περί είσπραξης ΔΕΧΕ. Σε οκτώ τέρμινα θα βελτιωθεί το ΟΠΣ και σε εννέα τέρμινα θα αντικατασταθεί. Όσο για τον νέο Οργανισμό, θα ψηφιστεί σε δέκα τέρμινα όταν θα έχουν συνταξιοδοτηθεί και οι 451 εναπομείναντες υπάλληλοι του Χημείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαριγούλα, έχεις ξεφύυει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή