Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές για τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουν»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Η  Γενική Διεύθυνση του Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΔ ΓΧΚ) , στο πλαίσιο της αποστολής της για την προστασία της δημόσιας υγείας , του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των καταναλωτών, οργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα:

«Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές για τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώνουν».

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020 στις 10.30 π.μ., και μπορείτε να την δείτε στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=k5H70oifSAk 

Την ημερίδα θα προλογίσει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κος Γεώργιος Πιτσιλής.

Τα θέματα της ημερίδας θα παρουσιάσουν στελέχη και έμπειροι αναλυτές χημικοί της ΓΔ του Γενικού Χημείου του Κράτους και είναι τα παρακάτω:

1.      Ο ρόλος του ΓΧΚ στην προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας

2.      Τα μυστικά της ετικέτας στα τρόφιμα και στα ποτά

3.      Έλεγχος ποιότητας και ασφάλειας αλκοολούχων ποτών στο ΓΧΚ

4.      Τρόφιμα που προκαλούν αλλεργίες: Μύθοι και πραγματικότητα

5.      Υλικά σε επαφή με τρόφιμα : Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για την ασφαλή χρήση τους

6.      Oι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH's) στο πιάτο σας.  Που κρύβονται και πόσο επικίνδυνοι είναι; Μπορούμε να τους αποφύγουμε;

 

Για πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: 210 6479228,  210 6479241, 210 6479157.

                                                                                                                                     

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

10:30-10:40

Άνοιγμα της ενημερωτικής ημερίδας

Δρ Ευαγγελή Μπίλλα

Προϊσταμένη της Δ/νσης Σχεδιασμού και Υποστήριξης Εργαστηρίων της Γενικής Δ/νσης του Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΔ ΓΧΚ)

Συντονίστρια της Ημερίδας

 

 

 

Χαιρετισμός από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή

10:40-10:50

Ο ρόλος του Γενικού Χημείου του Κράτους στην προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας

Δρ. Σοφία Ζήση, Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης του Γενικού Χημείου του Κράτους


10:50-11:00


Τα μυστικά της ετικέτας στα τρόφιμα και στα ποτά 

Δρ. Διονυσία  Στεφανίτση, Προϊσταμένη της Δ/νσης Αλκοόλης και Τροφίμων της ΓΔ ΓΧΚ


11:00-11:10


Έλεγχος ποιότητας και ασφάλειας αλκοολούχων ποτών στο ΓΧΚ

Δρ. Νικόλαος Ζούλης, Προϊστάμενος του Τμήματος  Δ΄ της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών


11:10-11:20


Τρόφιμα που προκαλούν αλλεργίες: Μύθοι και πραγματικότητα

Δρ. Συμεών Κυριακίδης, Προϊστάμενος του Τμήματος  Β΄ της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών


11:20-11:30


Υλικά σε επαφή με τρόφιμα : Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για την ασφαλή χρήση τους               

Δρ. Ευγενία Δεσύπρη, χημικός του Τμήματος  Β΄ της Β΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών    


11:30-11:40


Oι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH's)στο πιάτο σας.  Που κρύβονται και πόσο επικίνδυνοι είναι; Μπορούμε να τους αποφύγουμε;                

Δρ. Δημήτριος Χρυσαφίδης, χημικός του Τμήματος  Β΄ της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών    


11:40-12:00


Συζήτηση – Απαντήσεις στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου