Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Έκθεση ΕΛΙΑΜΕΠ περί μεταρρυθμίσεων

Αν και "παρα"ζούμε, για διάφορους λόγους ο καθένας, την περίοδο επιλογής της νέας ηγεσίας της Γενικής μας Διεύθυνσης, το κείμενο λέει πολλά για το πως μας αντιμετωπίζουν οι διάφοροι μελετητές (σελ. 47-80). Αν και η ουσία για την επιβίωση της χώρας "σχολιάζεται παρακάτω".


Πολλά λογίδρια μπορούμε να βγάλουμε όλοι μας γι αυτό το πόνημα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Γιαννάκης

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική η ανάρτηση του JJ! Πραγματικά αποκαλυπτικό το πώς υπολογίζουν κάποιοι το Δημόσιο. Όπως κι εμείς το σούπερ μάρκετ της εβδομάδας.
    Ενδιαφέρουσες όμως και οι επισημάνσεις στα σχετικά με την "ηγεσία".
    Κι ακόμη πιο σημαντικό ότι πλεόν εργάζονται 20% λιγότεροι σε σχέση με την προ κρίσης περίοδο. Επιμένουν μάλιστα ορισμένοι ότι η παραγωγικότητα των Δημόσιων φορέων παραμένει στάσιμη. Ακόμη κι αν αποδεχθούμε την εσφαλμένη παραδοχή ότι παράγονται τα ίδια αποτελέσματα, όταν το προσωπικό μειώνεται κατά 20% και οι μισθοί κάτα 40%, το να ισχυρίζεται κανείς ότι η παραγωγικότητα παραμένει στα ίδια επίπεδα με πριν αντιβαίνει σε οποιαδήποτε λογική. Αλλά για την παραγωγικότητα, ουδεμία αναφορά γίνεται στη μελέτη. Αν κάνει κανείς search στο κείμενο της μελέτης για παραγωγικότητα και αποδοτικότητα, θα διαπιστώσει ότι οι λέξεις αυτές αναφέρονται μία μόνο φορά σε 114 σελίδες, γεγονός που κάνει κανέναν να αναρωτιέται τι ακριβώς αποτιμά αυτό το πόνημα, το οποίο φαντάζομαι ότι από κάπου θα χρηματοδοτήθηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή