Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πρόγραμμα 31ης Συνδιάσκεψης υπαλλήλων του Γ.Χ.Κ.

Πρόγραμμα 31ης Συνδιάσκεψης του ΓΧΚ στην Λιβαδειά 
(18-19 και 20 Μαϊου)

Πέμπτη βράδυ 17.05.2018
η νύμφη Έρκυνα στο ομώνυμο ποτάμι
Συνάντηση  μετά τις 9  μ.μ. στο κρασάδικο  ΤΑΞΙΜΙ, στην Κρύα. Κρασί εκλεκτό-χορηγία του Κτήματος Παπακωνσταντίνου από το Σχηματάρι και μεζέδες ανάλογοι κρασάδικου. Κιθάρα ο Διαμαντής,  φωνή, όποιος την διαθέτει! (Το κρασί κατά προτίμηση με μέτρο- για να σηκωθείτε το πρωί! )
 Πρόγραμμα  Παρασκευής 18.05.2018

·Ξεκινάμε από τα  ξενοδοχεία  ΦΙΛΙΠΠΟΣ  και ΛΕΒΑΔΕΙΑ-ΜΙΔΕΙΑ  στις 10.00 π.μ. το αργότερο [Όσοι έρθουν από Αθήνα με ΚΤΕΛ να πάρουν των 7:30 για να φτάσουν Λιβαδειά στις 9:30. Το ΚΤΕΛ σταματάει 1η στάση στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ κάτω από το ξενοδοχείο και μετά  στάση ΖΑΠΕΙΟ (στο πάρκο όπως αλλιώς το λέμε) κάτω από τα Ξενοδοχεία ΛΕΒΑΔΕΙΑ-ΜΙΔΕΙΑ].
·Φθάνουμε Δελφούς στις 11: 00 π.μ. (λεωφορεία είναι αυτά) και σε γκρουπ των 50 μπαίνουμε για ξενάγηση στο Μουσείο αρχικά (διάρκεια 1 ώρα) και μετά στον αρχαιολογικό χώρο ( επίσης –περίπου- 1 ώρα).
·Όσοι δεν επιθυμούν να ανέβουν να περπατήσουν στον αρχαιολογικό χώρο, μπορούν να ακολουθήσουν μόνο λίγο στην αρχή και μετά, εάν συγκεντρωθούν 50 ενδιαφερόμενοι,μπορούν να πάνε με τον ξεναγό στο κάτω τμήμα του Ναού του Απόλλωνα  ή να φύγουν με το λεωφορείο για μια βόλτα στον Παρνασσό προς το χιονοδρομικό Κέντρο (αυτό να το δηλώσουμε έγκαιρα για να συντονιστούμε )
·Στο τέλος όλων, στις 2:00μ.μ. ραντεβού στο Λιβάδι του Παρνασσού, στο κέντρο «ΚΑΡΑΟΥΛΙ», για φαγητό και εξαιρετικό κρασί (Θα πιούμε τον τοπικό οίνο Παρνασσού –με το όνομα  «Έρωχος» σε κόκκινο και λευκό, της Οινοποιίας ΑΡΓΥΡΙΟΥ- που βρίσκεται στο Πολύδροσο Παρνασσού) και Τοπικό Οίνο Αταλάντης από το ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΙΜΙΧΑΛΗ. Το τσίπουρο από την Αποσταγματοποιϊα Στάθη Σιδηρά- με την επωνυμία ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ –διπλής απόσταξης τσίπουρο από τον Ζεμενό Αράχωβας .
Αράχωβα
·Τρώμε, (ελπίζω καλά) και μετά κατεβαίνουμε Αράχωβα (πολύ κοντά είναι) όπου κάποιοι μπορούν να κάτσουν στην γραφική πλατεία να πιουν τον καφέ τους και κάποιοι μπορούν να την περπατήσουν (έχει όμορφα πέτρινα γραφικά  σοκάκια και όμορφες γωνιές για φωτογραφίες).
·Καλό είναι 5-6:00  να είμαστε Λιβαδειά στα Ξενοδοχεία για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο.
·Το βράδυ μετά τις 9:00 στο Ξενία στην περιοχής της Κρύας, θα σας σερβίρουμε  ποτό ή ότι άλλο προτιμάτε, συνοδευμένο με κρύο πιάτο (και για όσους δεν χορτάσουν η κοντινή πιτσαρία στο γεφύρι και το σουβλατζίδικο παραδίπλα θα τους συμπληρώσει την πείνα)

Πρόγραμμα Σαββάτου 19.05.2018

·Το πρωί του Σαββάτου μετά τις  9:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ όπου θα βρεθούμε για το Συνέδριο (ώρα έναρξης 10.00), στο οποίο θα έχουμε πολύ σημαντικές εισηγήσεις και είναι απαραίτητη η παρουσία σας, γιατί θα έχουμε εξωτερικούς εισηγητές και κοινό (εδώ θα πάρουμε σίγουρα παρουσίες, δώρο – έκπληξη θα πάρουν μόνο οι παρόντες συνάδελφοι- το εννοούμε!)

Αντίκυρα
·Μετά το τέλος του Συνεδρίου ξεκινάμε από το Ζάππειο στις 13:00,  με προορισμό την παραλιακή πόλη της Αντίκυρας για φαγητό στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι «Τα Δελφίνια». Το μενού- θαλασσινοί μεζέδες- προκαθορισμένο, με επιλογές 4 πιάτων (σεβαστείτε το γιατί  εάν παραγγέλναμε εκείνη την ώρα-θα αργούσε πολύ η εξυπηρέτηση). Κρασί Διστόμου άφθονο από την μεγάλη και από αρχαιοτάτων χρόνων οινοπαραγωγό περιοχή της Αρχαίας Αμβροσσού και τσίπουρο ομοίως προσφορές από Οινοποιείο-Αποσταγματοποιείο  Κωνσταντίνου Αλιφέρη και Οινοποιείο Ντουρντουρέκα).
·Επόμενος προορισμός το Εργοστάσιο της πρώην ΠΕΣΙΝΕ (ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ- νυν ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) όπου αφού μας κάνουν μια μικρή παρουσίαση της εταιρείας (θα πιούμε εκεί και τον καφέ μας), θα διασχίσουμε τον τεράστιο χώρο της εγκατάστασης και μέσα πάντα από τα λεωφορεία μας θα ακολουθήσουμε την διαδρομή της παραγωγής του αλουμινίου, όπου από το ορυκτό βωξίτης, παίρνουμε ΑΛΟΥΜΙΝΑ και από την ΑΛΟΥΜΙΝΑ το  ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ενώ δίπλα στην PROTERGIA  παράγεται ηλεκτρική ενέργεια.
·Στην βιομηχανία η επίσκεψη θα γίνει σε 2 δόσεις γιατί οι χώροι υποδοχής τους χωρούν 80 άτομα την φορά-άρα θα φύγουμε τμηματικά .
·Μετά την εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ θα κατευθυνθούμε στον Όσιο Λουκά, μέσω Διστόμου. Εάν μας παίρνει ο χρόνος θα κάνουμε μια στάση στο Μαυσωλείο Διστόμου, στο Μνημείο της μεγάλης σφαγής της 10ης Ιουνίου του 1944.
Ελικώνας,
η κατοικία των μουσών
·Στον Όσιο Λουκά, τόπο με ιστορικό και θρησκευτικό και αρχιτεκτονικό και γενικά πολλαπλό ενδιαφέρον, θα ξεναγηθούμε από έμπειρο ξεναγό.
·Επιστροφή στην Λιβαδειά- μέσω του όρους Ελικώνα –του γνωστού για τις μούσες του- για ξεκούραση στα ξενοδοχεία σας.


·Το βράδυ στις 21:00 μ.μ. στο εστιατόριο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ (πρόκειται για παλιό νερόμυλο της πόλης που στο εσωτερικό του κυλάνε νερά) θα παραθέσουμε δείπνο με ζωντανή μουσική. Το κρασί σίγουρα καλό, χορηγία από την Οινοποιϊα ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ-Οικογένειας ΖΑΧΑΡΙΑ (το οινοποιείο είναι στην Άσκρη και οι Αμπελώνες στην Κοιλάδα των Μουσών στο όρος του Ελικώνα), το φαγητό……  ελπίζουμε!
·Όσοι θέλουν ομαδικό γλέντι ας παραμείνουν, όσοι θέλουν βόλτα σε μπαράκια υπάρχουν πολλές επιλογές ….


Πρόγραμμα Κυριακής 20.05.2018

Αρχαίο Θέατρο Καβείριο Θήβας
·Αναχώρηση 10:00 π.μ. για την πόλη της Θήβας, με προορισμό το Νέο Μουσείο Θηβών. Εκεί θα ξεναγηθούμε από την Έφορο Αρχαιοτήτων την κα Χαραμή Αλεξάνδρα και 2 αρχαιολόγους ακόμη. Νομίζουμε ότι θα σας αποζημιώσει το Μουσείο Θηβών για όλη της ταλαιπωρία των ημερών, γιατί θεωρείται αλλά και είναι, από τα πιο όμορφα στημένα Μουσεία της Ελλάδας. 
·Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο, στάση για καφέ, μπύρα ή αναψυκτικό και διάφορα σνακς στο ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΦΕ  στην έξοδο της Θήβας, διεύθυνση 1ο χλμ Θήβας –Μουρικίου. Εάν ο καιρός είναι καλός και πάρτε και μαγιό για μπάνιο στην πισίνα.
·Επιστροφή στην Λιβαδειά για αναχώρηση όσων πρέπει να φύγουν από εκεί ή προς Αθήνα για όσους φύγουν προς Αθήνα (Η Θήβα έχει τραίνο προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και ομοίως ΚΤΕΛ προς Αθήνα  και άλλες περιοχές)

Όσοι παραμείνουν στην πόλη μπορούμε να επισκεφθούμε την Χαιρώνεια (μικρό - πολύ μικρό Μουσείο), τις πρόσφατες σημαντικές ανασκαφές στο Προσήλιο, την Παναγία Σκριπού του  Ορχομενού του 9 μ.χ. αιώνα , τα ερείπια του πολιτισμού των  Μινύων επίσης στον Ορχομενό, το πέτρινο  θεατράκι στην χαράδρα πάνω από την Κρύα, την Μονή της Ιερουσαλήμ,  με τα…. δεν ξέρω πόσα, σκαλοπάτια…. και δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά η Βοιωτία είναι ένας τόπος με σημαντική κληρονομιά, μυθολογική και ιστορική, ……όπως και όλη η Πατρίδα μας.


Με το καλό να βρεθούμε

Η Οργανωτική Επιτροπή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου