Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Για την ... αριστερή αξιολόγηση

Τελείωσε λοιπόν η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου με περήφανες νίκες (όσον αφορά εμάς μείωση του αφορολόγητου με παραπέρα απώλεια σεβαστότατου ποσού κάθε χρόνο) και αρχίζει η τρίτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου.Και το τρίτο ...αριστερό μνημόνιο λοιπόν σ αυτή τη φάση βάζει ξανά το θέμα του μεγάλου ασθενούς  Δημοσίου στο τραπέζι (εγώ θα έλεγα στον τραπέζι του Προκρούστη αλλά κάποιος θα μου έλεγε 'ούφ μωρέ εσείς οι κουκουέδες όλο κινδυνολογείτε'). Και νάτη πάλι μπροστά μας η διαβόητη αγιολόγηση που ο καλός ΣΥΡΙΖΑ θυμάστε ήταν λαύρος κατά του κακού τέως υπουργού Κούλη που ήθελε ο τρισκατάρατος να επιβάλει ποσοστώσεις και πιθανές απολύσεις και η τρισμέγιστοι συνδικαλισταράδες της ΑΔΕΔΥ απέτρεψαν με τον ανένδοτο αγώνα της λεγόμενης απεργίας αποχής (θυμήθηκα τώρα μια κουβέντα που είχα με συνάδελφο συνδικαλιστή της εφορίας  -θεός σχωρέστον πέθανε νεότατος πριν μια βδομάδα- που μού 'λεγε το 2014 ''μη στενοχωριέσαι Κώστα περιμένουμε τις εκλογές και θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα περάσει η αξιολόγηση'' και 'γώ του έλεγα οτι έχει, και λόγω θέσης σπέρνει αυταπάτες για αυτήν τη προοπτική και οτι οι αλλαγές στο δημόσιο είναι θέμα στρατηγικής του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν άρα και του αριστερούλη ΣΥΡΙΖΑ.Και νάτα μααααας.


Σαρωτικές κιόλας τι παίζουμε; Εμείς είμαστε αριστεροί ρε, σαρώνουμε δεν μασάμε.Και τώρα μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει στρατηγική;Με τη μιά κυβέρνηση τα ρίχνουμε άγρια άχ και τι κακός είναι αυτός ο Κούλης πουθέλει να μας απολύσει και με την άλλη κυβέρνηση την αριστερή βεβαίως βεβαίως κάνουμε λέει ...εξορθολογισμό βέέέέέέβαια του μισθολογικού κόστους, μητρώο λέει επιτελικών στελεχών (τρέχτε γλυφταράδες να πάρετε) που θα στελεχώνετε λέει και απο μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα γιατί εσεις του δημοσίου είστε άχρηστοι (μόνο όποιοι γλύφετε καλά είστε καλοί) κι όλα αυτά αξιοκρατικά βεβαίως βεβαίως με συνεντεύξεις κύριοι, όχι όπως όπως και με κομματικά κριτήρια όπως γινόταν πριν.Τι νομίζετε τα μνημόνια επιβάλλουν δικαιοσύνη και αξιοκρατία παρακαλώ.Και όπως λεν οι ...αριστεροί φωστήρες μας : έ εμείς άλλα θέλαμε να κάνουμε αλλά δεν γινόταν αλλιώς.

Και θα έρθουν λοιπον να  αξιολογήσουν το χημείο ως  προς την αποδοτικότητά του και θα δουν οτι τα μηχανήματα δεν λειτουργούν και θα πουν βρε τους τεμπελαράδες του δημοσίου αυτοί χαλάν τα μηχανήματα για να μη δουλεύουν,κάνουν λάθη στις προκυρήξεις και δεν παίρνουν τα χρήματα που θέλουμε να τους δώσουμε βάλε λοιπόν μάνατζαράδες ιδιώτες να τι σιαξουν τα πράγματα. Και κοιτάξτε τι ...στικα το φέρνει η φυλλάδα του ΣΥΡΙΖΑ εφσυν.
"Προβληματισμό, όμως, προκαλεί η τροποποίηση του αρχικού νόμου, με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης (τον περασμένο Μάιο), με την οποία δίνεται το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την πλήρωση των θέσεων διοικητικών γραμματέων και αναπληρωτών τους, καθώς και των τομεακών γραμματέων και ειδικών τομεακών γραμματέων, σε υποψηφίους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα (συγκεκριμένα, από τους πέντε επικρατέστερους υποψηφίους, οι δύο θα είναι από την ιδιωτική αγορά εργασίας).

Ο προβληματισμός βασίζεται στη διεθνή εμπειρία και έγκειται στον κίνδυνο να αναδυθούν στο Δημόσιο χαρακτηριστικά «περιστρεφόμενων θυρών» - το γνωστό φαινόμενο της εισαγωγής στον κρατικό μηχανισμό προσώπων φίλα προσκείμενων σε επιχειρηματικά συμφέροντα και, αντιστρόφως, της «μεταγραφής» κρατικών αξιωματούχων σε κερδοσκοπικά λόμπι."
Προβληματίζονται λέει γιατί το άλλαξε το αρχικό η ...αριστερή κυβέρνηση των αριστερών ιδιωτικοποιήσεων.Αυτά προς στιγμή και περιμένω τη γνώμη των ... συνδικαλιστών μας μερικοί απ τους οποίους ίσως βέβαια να μην έχουν και χρόνο να απαντήσουν στις ανοησίες των κομμουνιστών γιατί ίσως αρχίσαν να συμπληρώνουν αιτήσεις .... για το μητρώο επιτελικών στελεχών.

Μπαζάκας Κωνσταντίνος, Χ.Υ.Ιωαννίνων 
ή Τσέχος

2 σχόλια:

  1. Επειδή ήρθε ένα mail στην υπηρεσία για διαβούλευση και μάλιστα γρήγορα γρήγορα (προειλημένες δηλαδή αποφάσεις μιας και οι κατευθηντήριες γραμμές προβλέπονται στο μνημόνιο) περιμένουμε καταρχάς θέση απο το σύλλογο,κάλεσμα γενικών συνελεύσεων για συζήτηση μεταξύ μας και μπορούμε να συζητήσουμε και εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσίευση στο site της ΑΣΚΙ εφοριακών.
    https://eforiakoi.org/paremvaseis/1403-synantisi-me-tin-igesia-tis-aade-gia-tin-aksiologisi-i-koroidia-synexizetai

    ΑπάντησηΔιαγραφή