Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στους χώρους Εργασίας

Με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και Υγεία στους χώρους Εργασίας  (28 Απριλίου), συνάδελφος μας ενημέρωσε για τον Napo.
Σύμφωνα με τη σχετική περιγραφή των δημιουργών του:
Ο Napo είναι μια πρωτότυπη ιδέα που επινοήθηκε από επαγγελματίες επικοινωνίας σε θέματα ΕΑΥ με στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη για μέσα πληροφόρησης υψηλής ποιότητας, τα οποία υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα, απευθύνονται σε διάφορους πολιτισμούς και γλώσσες και αφορούν πρακτικές ανάγκες των ανθρώπων στο χώρο εργασίας. Οι ταινίες δεν έχουν στόχο να καλύψουν διεξοδικά συγκεκριμένα θέματα, ούτε έχουν επιμορφωτικό ή εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο ρόλος του Napo και των φίλων του είναι να κάνουν μια εισαγωγή στην ΕΑΥ με κατανοητό τρόπο, παρουσιάζοντάς τη μέσα από διασκεδαστικούς ήρωες, ευχάριστες ιστορίες και χιουμοριστική διάθεση. Το σύνθημα «Ασφάλεια με χαμόγελο» είναι η συμβολή του Napo για ασφαλέστερους, υγιεινότερους και καλύτερους χώρους εργασίας. Κάθε ταινία αποτελεί συμπαραγωγή διαφόρων ευρωπαϊκών οργανισμών. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία με έδρα το Μπιλμπάο της Ισπανίας χρηματοδότησε τη δημιουργία του δικτυακού τόπου.

Μέσα στην ιστοσελίδα θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα βιντεάκια για τρόπους εξασφάλισης της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Υπάρχουν, μάλιστα, κι εκπαιδευτικά εργαλεία για δασκάλους και μαθητές, τα οποία περιλαμβάνουν προτεινόμενα σχέδια μαθήματος για την εκπαίδευση των παιδιών ηλικίας μεταξύ επτά και έντεκα ετών, στην σημασία και σπουδαιότητα της ασφάλειας και υγείας. Τα ενημερωτικά εκπαιδευτικά εργαλεία διαθέτουν πλήρεις οδηγίες για κάθε μάθημα και για τις προτεινόμενες δραστηριότητες, οι οποίες συνοδεύονται από το αναγκαίο υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, με σκοπό την παροχή προς τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτές υποστήριξης και καθοδήγησης σχετικά με τρόπους ενσωμάτωσης των βασικών μηνυμάτων ΑΥΕ στο υπάρχον πρόγραμμα σπουδών.
Κι επειδή είμαστε χημικοί, ας δούμε κάτι σχετικό....

marigoula

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου