Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Να συνηθίζουμε σιγά-σιγά...

Την Παρασκευή 23-1-2017 ο προϊστάμενος της υπηρεσίας μας (ΧΥ Ιωαννίνων Δ/νση Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας) μας ανακοίνωσε ξερά οτι απο Δευτέρα δεν υπάρχει πετρέλαιο για θέρμανση στο κτήριο της υπηρεσίας μας (στεγαζόμαστε μαζί με την Εφορία και άλλες υπηρεσίες απο άλλα υπουργεία στο κτήριο του Πρώην Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Ούτε καμμία εξήγηση γιατί, ούτε για πόσο καιρό θα πάει η κατάσταση τίποτα.Να μαζευτούμε για να μας εξηγηθεί τι έγινε ούτε λόγος μια που οι συναρθροίσεις στην υπηρεσία μας έχουν εκλείψει απο καιρό γιατί όπως μας είχε ειπωθεί στην περυσινή τελευταία σύσκεψη του συστήματος ποιότητας (θεός σχωρέστην κι αυτήν φέτος προγραμματίστηκε αλλά δεν έγινε τελικά) άλλες συσκέψεις ... δεν προβλέπονται απο τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα και μόνον κατόπιν αιτήσεως μπορούν να γίνουν.

Τέλος πάντων μιλώντας και με τους συναδέλφους της εφορίας καταλάβαμε οτι το πρόβλημα βρίσκεται στα στη μεταφορά των κονδυλίων απο το υπουργείο οικονομικών στην νέα ΑΑΔΕ. Εγώ αντιδρώντας άμεσα κάλεσα κάποιες εφημερίδες για να καταγγείλω το γεγονός.Ήρθε κι ένα κανάλι ,με βγάλανε και στο γυαλί,κατείγγειλα το γεγονός κι απο τότε ...τίποτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για cold at work
(πατήστε για οδηγίες...)
Βέβαια το θέμα λύθηκε απλά αφού μας ειπώθηκε να φέρουμε ... αερόθερμα για να ζεσταθούμε. Η λύση των αερόθερμων βέβαια επισείει μήνυση για μη χρηστή οικονομική διαχείριση των πόρων του δημοσίου (ή μήπως η ΑΑΔΕ δεν είναι πια δημόσιο;) διότι το κόστος του ρεύματος είναι πολλαπλάσιο του κόστους του πετρελαίου.

Κι έρχομαι στον τίτλο της ανάρτησης. Ναι γιαυτό μας τα κάνουν αυτά να συνηθίζουμε σιγά σιγά στο λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για την κάλυψη ακόμα και των βασικών αναγκών μας (δεν μιλάμε για αντιδραστήρια όργανα κλπ. εγώ π.χ. στην ιοντική χρωματογραφία που δουλεύω εδώ και ενάμιση χρόνο δεν εχει αντικατασταθεί τρύπιο πια εξάρτημα). Για να μειωθεί η απαιτητικότητα στην κάλυψη ακόμα και των βασικών αναγκών μας.

Θα μούλεγε κάποιος βέβαια: μήπως τα παραλές ρε σύ; Μια στιγμιαία δυσλειτουργία είναι  κάνε υπομονή θα λυθεί το θέμα. Άλλωστε μην παραλογιζόμαστε κιόλας. Αφού μαζί τα φάγαμε τα προηγούμενα χρόνια πρέπει με κάθε τρόπο να πληρώσουμε τώρα.

Αυτά
Τσέχος
ΧΥ Ιωαννίνων  

4 σχόλια:

  1. Μια τυπική διόρθωση, την Παρασκευή, ήταν 20-1-2017.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα τίποτα σήμερα.Έμαθα οτι είναι για υπογραφή στον Τσακαλώτο.Εγώ καλού κακού ας ετοιμάζω τη μήνυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, δεν πρόκειται για στιγμιαία δυσλειτουργία, αλλά για εξακολουθητική ανικανότητα. Οπότε, κάνε υπομονή Τσέχο, έρχεται το καλοκαίρι!!!

      Διαγραφή