Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

29η Συνάντηση υπαλλήλων ΓΧΚ-Καλή αντάμωση στη Χίο

Αγαπητοί/-ες Συνάδελφοι
Σε περίπου ένα μήνα θα έχουμε τη χαρά να συναντηθούμε στη Χίο. Το πρόγραμμα της συνάντησης έχει οριστικοποιηθεί και διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Εκδρομή στη Νέα Μονή και στον Ανάβατο.

Η Νέα Μονή, χαρακτηριστικό μοναστήρι που ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής – οκταγωνικός ναός με τρούλο χωρίς κολώνες στο κεντρικό τμήμα. Ιστορικός τόπος καθώς κατά τη σφαγή της Χίου εκεί γράφθηκε μία από τις μελανές σελίδες της ιστορίας του νησιού και του τόπου. Είναι Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (από το 1990), με εξαιρετικά ψηφιδωτά, ένα από τα τρία σύνολα στον ελλαδικό χώρο κατά τον μεσαίωνα
Ο Ανάβατος, ένα χωριό που δύσκολα μπορείς να το ξεχωρίσεις από το βουνό,  ο «Μυστράς του Αιγαίου» - με σπίτια πυργωτά, τόπος και αυτός μαρτυρικός, τελευταίο προπύργιο ελευθερίας με τις γυναίκες της Χίου – όπως και στο Ζάλογγο – να επιλέγουν να μην παραδοθούν.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Λαγκάδα, στην παραλία – λιμάνι όπου και θα φάμε.

Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο. Θα προτείναμε μία βόλτα στην πόλη (στο Κάστρο, στην παραλία/λιμάνι, στην Απλωταριά κα) ή μπάνιο στον Καρφά (για όσους ξεκινούν από σχετικά νωρίς τα θαλάσσια μπάνια τους).

Σαββάτο 28 Μαΐου 2016

Θα αναχωρήσουμε για τη νότια Χίο. Ο πρώτος σταθμός θα είναι το νεοσύστατο και νεοκατασκευασμένο Μουσείο της Μαστίχας. Εκεί θα λάβει χώρα η συνάντηση μας, ενώ οι συνοδοί προτείνουμε να κατευθυνθούν προς το Εμπορειό και τα Μαύρα Βόλια, μία από τις παραλίες που διεκδικούν για πολλοστή φορά την κατάταξή της στις καλύτερες της χώρα.
Η συνάντηση θα έχει ως κύριο θέμα τη Μαστίχα, ενώ θα γίνει και η σχετική ενημέρωση για τρέχοντα θέματα από Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Στη συνέχεια θα πάμε στο Πυργί και τα Μεστά, και θα ακολουθήσει γεύμα.

Το Πυργί είναι ένα από τα καστροχώρια της νότιας Χίου, με τα χαρακτηριστικά «ξυστά» στα σπίτια. Δηλαδή περίτεχνα σχέδια που έχουν προκύψει μετά από απόξεση του ασβέστη από τους σοφάδες με διάφορα μέσα – συμπεριλαμβανομένων πιρουνιών ή παρόμοιων μέσων. Είναι ένας από τους κυρίως τόπους παραγωγής της μαστίχας.
Τα Μεστά είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό καστροχώρι, με τα εξωτερικά – περιμετρικά σπίτια να αποτελούν τα τείχη του χωριού. Έχει χαρακτηριστικά εσωτερικά «καλντερίμια», ενώ η τοποθέτηση των σπιτιών ήταν τέτοια ώστε να μπορεί μέσω των ταρατσών να κυκλοφορήσει κάποιος – εκτός των πειρατών -  σε όλο το χωριό. 

Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο.

Το βράδυ θα γίνει το δείπνο, αλλά και θα χορέψουμε με ζωντανή μουσική.

Από τις επιβεβαιώσεις των συναδέλφων προκύπτει ότι θα έχουμε δύο σημεία «συγκέντρωσης – αναχώρησης», ένα στην πόλη και ένα στον Καρφά, για τις εκδρομές μας .

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Για το πρωί προγραμματίζουμε επίσκεψη στον Κάμπο Χίου.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για όλο το πρόγραμμα, καθώς και για το κόστος που θα είναι σχετικά περιορισμένο παρότι έχουμε 3 μετακινήσεις και 3 γεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου