Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ζητείται πετρέλαιο...

Πριν απο πολλά χρόνια ζούσανε στη Γη διάφορα ζώα και φυτά... 
Μετά, ξαφνικά, πέθαναν και άρχισε η αποσύνθεσή τους! Α! υπήρχαν και ζωοπλαγκτόν και φύκη και όλα μαζί, εγκλείστηκαν μέσα στα πετρώματα σε μεγάλο βάθος στη Γη. Τα λείψανα αυτών των οργανισμών παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα και ανέμους και συγκεντρώθηκαν κατά μεγάλες ποσότητες στους πυθμένες θαλασσίων λεκανών (κόλπων, λιμνοθαλασσών κ.τ.λ.). Οι λεκάνες αυτές στη συνέχεια από διάφορες αναστατώσεις της επιφάνειας της Γης αποκλείσθηκαν και καταχώθηκαν. Έτσι, εκ του αποκλεισμένου αυτού οργανικού υλικού προέκυψε με αποσύνθεση, υπό την επίδραση αναεροβίων βακτηρίων, το πετρέλαιο.
Χρόοοονια πολλά μετά, εμείς οι απλοί, κοινοί άνθρωποι που κατοικούμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και τυγχάνει να δουλεύουμε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, δεν έχουμε καμμία πρόσβαση σε αυτό το φυσικό είδος! Σήμερα το πρωί, παρόλο που άλλαξε η ώρα, το θερμόμετρο στο αυτοκίνητό μου στις Σέρρες έδειχνε 8 βαθμούς! Και στην υπηρεσία ανάψαμε κλιματιστικά διότι ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ! 
Όχι, δεν έχουμε καμμία ελπίδα για πετρέλαιο σύντομα!
Όχι, δεν έχουμε καμμία ελπίδα για πετρέλαιο, γενικά, διότι άλλαξε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κι έχουν παγώσει οι υπογραφές...... (όχι ότι είχαν και κάτι να υπογράψουν! Είδατε πόσοι ενδιαφέρθηκαν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό!)
Όχι, δεν έχουμε καμμία ελπίδα να ανακαλύψουμε πετρέλαιο στη μέση της αυλής μας! 
Πέρσι, είχαμε προλάβει εγκαίρως να προμηθευτούμε πετρέλαιο. Πρόπερσι, πάλι, όχι! Οι συνάδελφοι είχαν παγώσει. Εγώ έλειπα (λόγω υιού!), οπότε φέτος θα είναι η παρθενική μου στο παγωμένο Χημείο. Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να μετακομίσω 2-3 όργανα δίπλα στο Τελωνείο; (για όσους δεν ξέρουν, μοιραζόμαστε το ίδιο ακριβώς κτίριο κι αυτοί δεν έχουν προβλήματα τέτοιας ευτελούς φύσεως!)
Εσάς, πόσους βαθμούς έδειξε σήμερα το πρωί το θερμόμετρό σας;
marigoula

1 σχόλιο:

  1. Μαριγούλα, κάτι άλλο φταίει στη δική μας υπηρεσία και όχι η αλλαγή στη ΓΓΔΕ. Το Τελωνείο που αναφέρεις στην ίδια ΓΓΔΕ υπάγεται. Στο ΓΧΚ οι θέσεις ευθύνης είναι για να ασκείται εξουσία σε υποτελείς, για ανάληψη ευθυνών και λογοδοσία ούτε λόγος. Δυστυχώς. Όπως και με τις καθαρίστριες, όπως και με όλα. Θα έλεγα ότι όσοι έχουν τέτοια θέματα ας κάνουμε έγγραφη καταγγελία στο Σύλλογο, κι επίσης ας καταθέσουμε προσωπικά υπηρεσιακά σημειώματα στην Υπηρεσία (με κοινοποίηση στο Γενικό Διευθυντή) με τα θέματα που αφορούν συνθήκες εργασίας, υγιεινή και ασφάλεια. Υπάρχει νομοθεσία για όλα αυτά (υπάρχει το άρθρο 44 του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, υπάρχει ο Νόμος 3850/2010 και πολλά άλλα) και επιτέλους κάποιος πρέπει να λογοδοτεί.
    Κατερίνα Κασαπίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή