Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Hannibal ante portas Roma


Παρακολουθώ αρχικά έκπληκτη και σιγά- σιγά με αποκρυσταλλωμένη  αηδία την  συντονισμένη προσπάθεια των ΜΜΕ καθώς και των κάθε είδους φορέων της ντροπής αυτής της χώρας να ανατρέψουν μια  δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση πάση θυσία , με κάθε μέσο, ωμά , προσβλητικά, χυδαία.
Παρακολούθησα σήμερα από το έγκριτο κανάλι των φυγόδικων και της διαπλοκής του ομίλου Αλαφούζου τον επίσης έγκριτο σχολιαστή πλουσίου βιογραφικού Μπάμπη Παπαδημητρίου να αποκαλεί τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας  πολιτικό πτώμα (!!!) που πρέπει να παραιτηθεί (σε όποια έκβαση του δημοψηφίσματος) για να αναλάβει τη σωτηρία μας  "μια κυβέρνηση σοβαρή, μια κυβέρνηση που θέλει να σώσει την Ελλάδα" το οποίο φαίνεται ότι "δεν είναι και τόσο δύσκολο (;;;)" , αρκεί βέβαια να μην αφήνεις τα γίδια να ψηφίζουν. (http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=260975) Στη συνέχεια, το δελτίο συνεχίζει την εντατική χορήγηση καθαρτικών, εμετικών και άλλων σκευασμάτων προκειμένου να πετύχει την πλήρη απομάκρυνση οποιασδήποτε σκέψης,  καθότι η αντιβίωση της σωτηρίας πρέπει να λαμβάνεται με άδειο εγκέφαλο.  Έτσι, βλέπω τον χρυσό ολυμπιονίκη κ. Δήμα να ανατριχιάζει (!) που η κυβέρνηση έφερε το διχασμό (των ελλήνων εννοείται, που ως τώρα ήταν ενωμένοι σε όλους τους εμφύλιους)  και στη συνέχεια να δακρύζει (!) στο δελτίο ειδήσεων γιατί αν κερδίσει το "όχι" θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα. Μετά τον εμετό, τη διάρροια, το κλάμα και τη φαρμακευτική αγωγή (που χορηγείται πλέον από τα κανάλια γιατί ως γνωστό μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος, τα δημόσια νοσοκομεία που μέχρι χθες ήταν το κόσμημα της χώρας, έχουν κι αυτά καταρρεύσει)  έχω πλέον εξαντληθεί και τρώω ψάρια ποταμίσια για να συνέλθω.
Η ΓΣΕΕ καταδίκασε το δημοψήφισμα ως "διχαστικό και ψευδεπίγραφο", που εξωθεί την "πατρίδα μας σε περιπέτειες ". (Η ορολογία του φιλήσυχου πολίτη και της αποφυγής περιπετειών, είναι πολύ ενδιαφέρουσα όταν προέρχεται από το συλλογικό όργανο των εργατών μιας χώρας στην οποία κοντεύει να εξαλειφθεί το μάθημα του εργατικού δικαίου από τα Πανεπιστήμια λόγω έλλειψης περιεχομένου). Γιατί η ΓΣΕΕ δε θέλει βέβαια περιπέτειες. Δεν είναι αυτά για μας καλοκαιριάτικα. Εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά!   Τώρα είναι η εποχή για να ζουν οι εργατοπατέρες το ρομαντικό ειδύλλιό τους με τον ΣΕΒ σε ήρεμες παραλίες. Η ΓΣΕΕ πάντως –πάντα χωρίς να παίρνει θέση γιατί είναι διχαστικό- δηλώνει: «Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ KAI ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ! ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΕΥΡΩΠΗ». Οι δηλώσεις του ΣΕΒ μοιάζουν να έχουν γραφτεί από το ίδιο χέρι: «Με συναίσθηση της ευθύνης μας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που μοχθούμε καθημερινά για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία, επιλέγουμε ΝΑΙ στη σταθερότητα και στην προοπτική».   Να τη χαιρόμαστε τη ΓΣΕΕ παιδιά.
Πάντως η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών της Γαλλίας βγάζει το αντίθετο ψήφισμα λέγοντας -μεταξύ άλλων-: «Πίσω από την πίεση που ασκείται στον ελληνικό λαό κρύβεται η θέληση να φιμωθούν όλοι οι πολίτες της Ευρώπης. Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να κάνουν την Ελλάδα ένα παράδειγμα για όλους όσους αντιτάσσουν στη λογική της λιτότητας μια άλλη επιλογή. Η ίδια η αρχή της δημοκρατίας τίθεται έτσι υπό αμφισβήτηση!»  Και έχει συγκέντρωση σήμερα στο Παρίσι για να συμπαρασταθεί στο μαχόμενο ελληνικό λαό.  Που να ήξεραν για τη δική μας ΓΣΕΕ οι κουτόφραγκοι.
Και οι μαχόμενοι μηχανικοί της ηγεσίας του ΤΕΕ είναι λέει υπέρ του ΝΑΙ (αν και με προβληματάκια). Ο φορέας που έχει φροντίσει σε παγκόσμια πρωτοτυπία να παίρνει εισφορές και από τα άνεργα μέλη του για να τις εξαφανίζει, κουρεύει κτλ στη συνέχεια στην Τράπεζά του, κατορθώνοντας το ασύλληπτο τα παιδιά μας που τελειώνουν το Πολυτεχνείο εδώ,  να μπορούν να δουλέψουν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης ελεύθερα εκτός από την Ελλάδα, μια και δεν το αντέχει η τσέπη τους να συμμετέχουν στην εγχώρια κλίκα των μηχανικών. Αλήθεια έχει δει το ΤΕΕ το σημείο 9 της πρότασης των θεσμών που λέει «να απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα των μηχανικών, συμβολαιογράφων, ...» ;  Ή όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα σηκώσουν παντιέρα διαμαρτυρίας; Ή απλώς προσδοκούν ακριβώς στο ότι δε θα έρθει; Γιατί μέχρι τώρα έχει προκύψει ότι η όλη διχογνωμία με τα μνημόνια πηγάζει από το γεγονός ότι άλλοι τα αποφασίζουν και σε άλλους εφαρμόζονται. Καλά είναι λοιπόν τα μέτρα αρκεί να μην εφαρμόζονται σε μας.
Και στο ίδιο στιλ και ο Δικηγορικός Σύλλογος βέβαια με το ψήφισμά του. Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς βέβαια  τι οικονομικό στραγγαλισμό εφαρμόζουν τα συλλογικά όργανα και τα ταμεία των δικηγόρων στα άνεργα μέλη τους (περίπου 22000 από τους 43000 συνολικά δικηγόρους), αναγκάζοντάς τα να εγκαταλείπουν το επάγγελμα. (http://www.eanda.gr/forum/anastoli-dikigorikoy-epaggelmatos#comment-34882)
Και η ΠΟΣΔΕΠ λέει ΝΑΙ για να συνεχιστεί η λαμπρή πορεία των Πανεπιστημίων ώστε να μην τύχει καμιά στραβή και κινδυνέψουν από «επιστημονικό και οικονομικό μαρασμό» (λόγω του δημοψηφίσματος πάντα) και να συνεχίσουν να παρέχουν πτυχία που επιτρέπουν «τις δυνατότητες εργασιακής απασχόλησης των πτυχιούχων μας σε 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». (Εγώ θα έλεγα 27 γιατί η παρούσα  εξαιρείται).  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=718147 Κι έτσι όλοι αυτοί λένε ΝΑΙ. Δε λένε βέβαια ακριβώς το ΝΑΙ στο ερώτημα που τίθεται. Ο καθένας λέει ένα άλλο ΝΑΙ: άλλος στη σταθερότητα, άλλος στο ευρώ, άλλος στην Ευρώπη, άλλος στην προοπτική κτλ. ( Έτσι κι αλλιώς δεν μετράει σε τι λες ΝΑΙ αρκεί να λες ΝΑΙ όπως μας είπε και ο κ. Γιουνκέρ http://www.thepressproject.gr/article/78754/Giounker-Psifiste-nai-tin-Kuriaki)
Και σαν αυτούς κι ένα σωρό άλλοι φορείς που θα έλεγε κανείς ότι κατέχουν πρωτιά στο να διατηρούν προνόμια τα οποία λογικά θίγονται από τα μέτρα. Γιατί ωρύονται υπέρ του ΝΑΙ οι καναλάρχες αφού ξέρουν ότι στο κείμενο της πρότασης των θεσμών προβλέπεται «Εισαγωγή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις,  Προκήρυξη Διεθνούς Διαγωνισμού για τις άδειες λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών και τη χρήση αντίστοιχων εισφορών για τη χρήση των συχνοτήτων»; (Αυτά τα λέει η Τρόικα από το 2012: « Επισημαίνεται ότι από το 2012 η τρόικα είχε προτείνει να δημοπρατούνται οι ραδιοτηλεπτικές συχνότητες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δημόσιο αγαθό το οποίο σκανδαλωδώς παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος σε ιδιώτες. Οι τροϊκανοί  εκτιμούσαν ότι η παραχώρηση συχνοτήτων-αδειών λειτουργίας με διαγωνισμούς, θα απέφερε στο Δημόσιο έσοδα της τάξεως του 1 δισ. ευρώ και η τότε κυβέρνηση θα μπορούσε να αποφύγει αντίστοιχες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις ή άλλες κρατικές δαπάνες. Εξέφραζαν δε την άποψη ότι με τον τρόπο αυτό θα περιορισθούν η διαπλοκή και η εξάρτηση της πολιτικής εξουσίας από τους "βαρόνους" των media».
Γιατί λύσσαξαν για το ΝΑΙ και οι κλίκες των κλειστών επαγγελμάτων αφού βλέπουν ότι από τα μέτρα που προτείνει η Κομισσιόν θίγονται τα προνόμιά τους;
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΘΙΓΟΝΤΑΝ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ. Τα μέτρα όμως –εκτός των άλλων- έχουν τη βασική ιδιότητα να εφαρμόζονται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. Μόνο αυτά που είναι αντιλαϊκά, αντεργατικά, καταργούν την εργατική νομοθεσία, τσακίζουν μισθούς-συντάξεις, φορολογούν αποκλειστικά την εργασία και τη λαϊκή κατανάλωση κλπ. ΤΑ ΑΛΛΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. Δεν είδα κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν με τα μνημόνια και τώρα κόπτονται υπέρ της πρότασης των θεσμών,  να μας εξηγήσει γιατί ΔΕΝ εφάρμοσαν αυτοί τα μέτρα αυτά εκσυγχρονισμού και απεμπλοκής από τις κλίκες που πέντε χρόνια τώρα είναι σχεδόν αυτούσια στα κείμενα της εκάστοτε Τρόικας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.  Απεναντίας, τα μέτρα τσακίσματος των εργαζομένων δεν είναι αυτούσια. Εφαρμόζονται κάθε φορά και μετά βγαίνουν άλλα βελτιωμένα και πιο εξελιγμένα και εφαρμόζονται και αυτά ανελλιπώς. Και γιατί δε μας λένε όλες οι ντόπιες κι ξένες κλίκες, ότι αφού υποστηρίζουν ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι κατά 90% ίδια με αυτή των θεσμών, επιλέγουν να αποδομούν αδιάκοπα την κυβέρνηση και να γίνουν λάβροι υποστηρικτές των θεσμών; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ. Και από την παρούσα κυβέρνηση δεν έχουν τα εχέγγυα ότι θα είναι. Ακόμα ελλοχεύει ο κίνδυνος ο Τσίπρας να κρατήσει τα χέρια του καθαρά!
Έτσι, όλη η παλιά σαπίλα, το κατεστημένο, αυτοί  που μας κάνουν να μην ήμαστε Ευρωπαϊκή χώρα (αν με αυτό τον όρο εννοούμε μια κάπως σύγχρονη αστική δημοκρατία, με μια minimun λειτουργία των θεσμών, ώστε να μην είναι απόλυτη μπανανία) , οι καναλάρχες, τα λόμπυ, οι πρωταθλητές των κλειστών επαγγελμάτων, των συντεχνιών, της διαπλοκής, οι εργατοπατέρες,  έχουν λυσσάξει για το ΝΑΙ με μόνο και απόλυτο στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση. Γιατί φυσικά ξέρουν ότι τα όποια μνημόνια δεν τους αγγίζουν, όπως και δεν τους άγγιξαν μέχρι τώρα, αυτά τσακίζουν μόνο τους φουκαράδες, τους ίδιους δεν τους πειράζει κανένας γιατί αυτοί στην πραγματικότητα κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο μέσω όλων των κυβερνήσεων που είχαμε ως τώρα. Και τώρα ξαφνικά δεν είναι πια σίγουροι. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση συμπεριφέρεται σα να είναι (προς το παρόν τουλάχιστον ) καθαρή. Ίσως όχι απόλυτα, ίσως όχι σε όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της, αλλά τουλάχιστον στις κύριες επιλογές της οι οποίες φαίνεται  να μη βγαίνουν κατευθείαν μέσα από το βούρκο, να μη βρωμάνε σκατά, να μην στοχεύουν  κατευθείαν στην εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων.  Κι αυτό πρέπει να παταχθεί άμεσα, να εξαληφθεί, να θαφτεί. Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, όπως ακούμε κάθε μέρα και κατρακύλησε από τη 19η στη 99η θέση στην ελευθερία του τύπου από το 2002 ως το 2014. Και έκανα κι εγώ το λάθος να πιστεύω μέχρι τώρα ότι τα κανάλια (τα ιδιωτικά εννοώ) είναι πάντα φιλοκυβερνητικά γιατί έτσι φαινόταν μια και δεν άκουγες ποτέ μια άλλη γνώμη. Δεν ήταν όμως τα κανάλια φιλοκυβερνητικά, οι κυβερνήσεις ήταν φιλοκαναλικές. Τα κανάλια έχουν φτιαχτεί σε προηγούμενη μέρα της δημιουργίας από τις κυβερνήσεις, οι οποίες οφείλουν να τα υπακούν . Τώρα λοιπόν δεν είναι λοιπόν φιλοκυβερνητικά, άρα απειλούνται και η απειλή πρέπει να βγει από τη μέση.
Κι αν τα καταφέρουν μαζί με τη βοήθεια από το εξωτερικό να κατεβάζουν και να ανεβάζουν κυβερνήσεις, αν τους αφήσουμε, θα ζούμε στην πιο θλιβερή χώρα του κόσμου. Σε μια αποικία χρέους που οι εκλογές είναι παρωδία και η βουλή θέατρο. Που δε θα της φταίει και κανένας , που θα είναι θλιβερή λόγω της λοβοτομής και όχι λόγω της φτώχειας.  Αυτή είναι η πραγματική εξαθλίωση και όχι το πόσο είναι ο μισθός σου ή το εφάπαξ. Και τότε θα επαληθευτεί το «μένουμε Ευρώπη». Μόνο που στην  Ελλάδα δε θα μένουμε. Τουλάχιστον όσοι μπορούν. Όσοι είναι αρκετά ικανοί και αρκετά νέοι στο μυαλό και στο σώμα για να μπορούν να ονειρεύονται κάποιο μέλλον. Γιατί αυτό δεν υποφέρεται, η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική, θα βρωμάει σαπίλα, φτώχεια και μπαρούτι. Γιατί σημασία δεν έχει αν η κυβέρνησή μας είναι καλή ή κακή. Σημασία έχει ότι την εκλέξαμε.
Το παρακάτω έχει ενδιαφέρον:


 Η Κοκκινοσκουφίτσα

7 σχόλια:

  1. Από την αναγγελία του δημοψηφίσματος, σχεδόν στο σύνολό τους τα ΜΜΕ έσπευσαν να στοιχιστούν με τους δανειστές και καθημερινά πασχίζουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι χωρίς τους δανειστές δεν υπάρχουμε και προβάλλοντας το ΝΑΙ επιδιώκουν τη συνέχιση της φαύλης διαχείρισης της χώρας.
    Κοκκινοσκουφίτσα σου βγάζω το καπέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα Σκορδάκη3 Ιουλίου 2015 στις 7:15 μ.μ.

    Μόνο που δημοκρατικά εκλεγμένη δεν είναι μόνο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες. Και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν δημοκρατικά εκλεγμένη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ούτε τα ΜΜΕ ούτε τους "αγανακτισμένους" να λυσάξουν εναντίον της. Βλέπεις αυτοί ήταν γερμανοτσολιάδες, ενώ σήμερα είναι πατριώτες, τόσο πατριώτες που μας λένε πως θα εγγυηθούν οι ένοπλες δυνάμεις την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Συμπεριλαμβάνουν άραγε και τη Χρυσή Αυγή σ' αυτές τις ένοπλες δυνάμεις;
    Οι χαρακτηρισμοί που είχαν τότε εκτοξευθεί κατά του νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού, όχι μόνο από δημοσιογράφους, αλλά και από τον σημερινό πρωθυπουργό έχουν ξεχαστεί; ή μήπως η δημοκρατία είναι κάτι που το σεβόμαστε ή το περιφρονούμε ανάλογα με την πλευρά που βρισκόμαστε;
    Και όταν εκείνη η κυβέρνηση τα έβαλε με τα κανάλια, κανείς από τους σημερινούς κυβερνώντες δεν είπε μια κουβέντα για το κυριολεκτικό ξέσκισμα που υπέστη. Αντιθέτως, ο κ. Λαζόπουλος που έβριζε όλη την ημέρα τον Γιώργο Παπανδρέου, φιλοξένησε τον κ. Τσίπρα με ανοιχτές αγκάλες.
    Και στο Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι μούτζωναν από την πάνω και την κάτω πλατεία μήνες ολόκληρους. Και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, για πρώτη φορά στην ιστορία προπηλακίστηκαν στις εξέδρες των επισήμων, από τους μετέπειτα βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης. Για να μην πούμε για τους εξευτελισμούς κατά των "πουλημένων" πολιτικών της μνημονιακής κυβέρνησης.
    Και όταν ο τότε πρωθυπουργός που έχει υποστεί την μεγαλύτερη χλεύη που γνώρισε άνθρωπος στην Ελλάδα πρότεινε δημοψήφισμα, ο σημερινός πρωθυπουργός μέσα στις πολλές αντιρρήσεις του του είπε ότι μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει. Τώρα, όμως που κάνει αυτός δημοψήφισμα, η χώρα στέκεται όρθια - κυριολεκτικά- στις ουρές των ΑΤΜ.
    Ο καθένας λοιπόν δικαιούται να κρίνει ποιός έπαιξε βρώμικο πολιτικό παιγνίδι για να κατακτήσει την εξουσία. Πρέπει να μάθουμε όμως πως ο καθένας έχει την άποψή του και δεν σημαίνει ότι όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι βουτηγμένος στα σκατά και στη σαπίλα, γιατί τότε ο διάλογος γίνεται στην καλύτερη περίπτωση ανταλλαγή ύβρεων και στη χειρότερη εμφύλιος σπαραγμός.
    Και δεν μπορώ να μην εκφράσω τη λύπη μου που στον Ετεροπολικό σπανίως βρίσκει κανείς σοβαρά κείμενα με υπεύθυνες απόψεις. Και σ' αυτήν τη συγκυρία, δεν είναι λυπηρό ότι το μόνο κείμενο που αναρτήθηκε είναι αυτός ο λίβελλος;
    Έχω πολλές φορές εκφράσει την άποψη πως η βαθιά αιτία της κρίσης είναι η ηθική παρακμή της κοινωνίας μας. Και ένα από τα συμπτώματα αυτής της ηθικής κρίσης είναι η απουσία δημοκρατικής κουλτούρας. Αντιμετωπίζουμε τους άλλους και δή αυτούς που διαφωνούν μαζί μας, ως ελεεινά υποκείμενα που αξίζουν μόνο τον εμετό μας και από την άλλη δεν σκεφτόμαστε ότι πρέπει να προσέχουμε τη δική μας συμπεριφορά, γιατί μπορεί να είναι και αυτή εμετική. Μας διακατέχει ένας υπερφίαλος εγωισμός (όπως εύστοχα παρατήρησε ένας συνάδελφος πρόσφατα) που πολύ συχνά συνδυάζεται με την αλαζονεία της εξουσίας.
    Το δημοψήφισμα είναι η ανώτατη έκφραση της Δημοκρατίας. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του μέσα στα όρια της ευπρέπειας, να γίνει ο διάλογος, οι ομιλίες και όταν βγεί το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους, γιατί έτσι επιτάσσει η Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα Κασαπίδου3 Ιουλίου 2015 στις 11:41 μ.μ.

    Συναδέλφισσα,
    Σε καμιά περίπτωση δε μίλησα για το δικαίωμα κομμάτων/ ομάδων πολιτών/ πολιτικών να εκφράζουν όποια άποψη θέλουν και να ανατρέπουν κυβερνήσεις -με τη μέθοδο των εκλογών πάντα- αν καταφέρουν να πείσουν ικανό αριθμό ανθρώπων. Ούτε καταλαβαίνω πως αμφισβητείται το δικαίωμα των αγανακτισμένων ή άλλων πολιτών, σ' όποια παράταξη κι ανήκουν να διαμαρτύρονται, να μουτζώνουν και να βρίζουν για την αποδόμηση της ζωής τους. Μίλησα για τα κανάλια που προσπαθούν να αλλοιώσουν συνειδήσεις βάζοντας ολυμπιονίκες να κλαίνε γιατί θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα. Μίλησα για οργανωμένα συμφέροντα, συντεχνίες, κλίκες, για τον πόλεμο της προπαγάνδας, όχι για το δικαίωμα του κάθε ατόμου, πολιτικού, ή παράταξης να εκφέρει γνώμη και να αγωνίζεται για να την υποστηρίξει. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε τη διαφορά. Η εξίσωση της κριτικής -που ποτέ δεν ήταν τόσο σκληρή στην Ελλάδα γι αυτούς που πραγματικά ξεπουλήθηκαν- με τη στυγνή προπαγάνδα, τη συγκάλυψη της πραγματικότητας και το οργανωμένο ψέμα δεν πείθει και πολλούς πια. Δεν καταλαβαίνω πως προσπαθείς να ισχυριστείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε λόγω της προπαγάνδας, του Λαζόπουλου, των ύβρεων κτλ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ. Μιλάμε για την κυβέρνηση που πρωτοστάτησε στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, στον καταποντισμό του βιοτικού επιπέδου, τη μετατροπή της καθημερινότητας σε μαυρίλα. Ψάχνοντας στο κείμενό μου, πάντως, δεν βρήκα κάπου που να λέω ότι η τωρινή κυβέρνηση είναι καλή. Είπα απλώς ότι κάποια συμφέροντα δεν την εμπιστεύονται επειδή προς το παρόν ίσως δε στοιχειοθετείται ότι είναι πουλημένη.
    Επίσης, βαρέθηκα την ατέρμονη φιλολογία για το είπε ο Παπανδρέου, τι απάντησε ο Τσίπρας, τι αναφώνησε ο Καμένος, τι ξανάπε ο ένας και τι ανταπάντησε ο άλλος. Εκτός από τα λόγια υπάρχουν και οι πράξεις , κάτι που γίνεται συστηματική προσπάθεια να συγκαλύπτεται. Τα πεπραγμένα και ο βίος του καθένα όμως καταγράφονται και ευτυχώς υπάρχει αυτό το υπέροχο πράγμα που λέγεται διαδίκτυο. Ο κ. Γεωργίου π.χ. λέει ότι είναι άρρωστος και γι αυτό δεν μπορεί να καταθέσει στην επιτροπή. Ποιός είναι όμως ο κ. Γεωργίου, ποιός ήταν πριν πάει στην ΕΛΣΤΑΤ, ποιός τον διάλεξε κτλ, όλα αυτά βρίσκονται με ένα απλό κλικ. Ποιός είναι ο ΣΚΑΙ και ποιά συμφέροντα εκπροσωπεί επίσης. Όλα τα άλλα, τα λόγια και τα κλάματα είναι απλώς λόγια και κλάματα. Αυτήν ακριβώς τη διάσταση λόγων και πράξεων ήθελα να καταδείξω στο κείμενο, που είναι και η βάση της όλης σαπουνόπερας της προπαγάνδας.
    Ευτυχώς πάντως συναδέλφισσα που μου άνοιξες τα μάτια ότι στον Ετεροπολικό δεν ξέρουν ποιά κείμενα είναι υπεύθυνα και σοβαρά. Την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι θα στο στείλω πρώτα για έγκριση.
    Τέλος, θα ήθελα να σχολιάσω το πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποιείς για την αλαζονεία μας, τον υπερφίαλο εγωισμό μας, την ηθική μας κατρακύλα κτλ. (Πάντως και πάλι διαφαίνεται η τακτική να δίνεται προτεραιότητα στα λόγια έναντι των πράξεων. Η ηθική παρακμή δεν συνίσταται στο τι γράφουμε στα blogs αλλά στο τι κάνουμε στη ζωή μας. Χλεύη ξεχλεύη πχ ο Παπανδρέου μια χαρά είναι και βγάζει κι ένα σωρό λεφτά, ενώ άλλοι έχουν αυτοκτονήσει εξαιτίας των επιλογών του.) Όπως και να είναι, το πρώτο ενικό ταιριάζει καλύτερα στην αυτοκριτική. Εγώ ας πούμε δε μετανιώνω για αυτά που αναφέρεις και οι ενοχές μου αφορούν εντελώς άλλα θέματα. Μέσα στη δίνη της μαζικής βιομηχανίας τύψεων, κάποιοι από μας διεκδικούν το δικαίωμα να επιλέξουν μόνοι τους την επίπλωση της δικής τους κόλασης.
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς και καλό δημοψήφισμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περίμενα ένα σχόλιό σου για την εξέλιξη μετά το δημοψήφισμα.

      Διαγραφή
    2. Η Κοκκινοσκουφίτσα28 Ιουλίου 2015 στις 10:40 π.μ.

      Συνάδελφε, δε βλέπω σε τι μπορεί να σχολιάσει κανείς την εξέλιξη. Ο κόσμος ψήφισε εντελώς ΟΧΙ και η κυβέρνηση είπε σε όλα ΝΑΙ.

      Διαγραφή
    3. Κοκκινοσκουφίτσα, έχεις πάντα δίκιο!!! Να φαναταστείς ότι συνάδελφοι από τεσσερις διαφορετικές ηπείρους του πλανήτη ΑΠΟΡΟΥΝ με αυτό που συνέβη... Να δεις που
      στις άλλες χώρες όταν λένε ΟΧΙ, το εννοούν ΚΙΟΛΑΣ!!

      Διαγραφή
  4. http://www.sos-sygapa.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=51%3A-----l--r&catid=3%3Apsichologika&Itemid=4&lang=el

    ΑπάντησηΔιαγραφή