Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΔΑΚΕ Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών

Συναδέλφισες - συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά καλούμαστε  να εκλέξουμε τα αιρετά μέλη για το
Α΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο με εντελώς διαφορετικές συνθήκες αυτή τη φορά, συνθήκες οι οποίες μας έκαναν σκεπτικούς για το αν θα έπρεπε να καταθέσουμε υποψηφιότητα.
Οι λόγοι είναι ότι εδώ και καιρό έχουν πάψει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να έχουν τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκαν και έχουν εντελώς εκφυλιστεί σε απλή επικύρωση των αποφάσεων της Διοίκησης σε όσες από αυτές ζητείται η γνώμη τους. Επίσης το Πειθαρχικό αποκόπηκε και έγινε ανεξάρτητο Συμβούλιο χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων.
Συναδέλφισες - συνάδελφοι,
Παρά τους ανωτέρω λόγους που κανονικά θα έπρεπε να μας οδηγήσει στην απόφαση να μην συμμετέχουμε στις εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εμείς πήραμε την απόφαση να συμμετέχουμε κανονικά (όπως έπραξε και η ΔΑΚΕ Τελωνειακών στο Γ΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο) για να μη δώσουμε στη Διοίκηση το δικαίωμα και τη χαρά να λοιδορεί σε βάρος των εργαζομένων δια της απουσίας μας και να επιτρέψουμε στα τακτικά ορισμένα μέλη από την Πολιτική Ηγεσία να αποφασίζουν χωρίς την παρέμβαση των αιρετών μελών τα οποία στο παρελθόν έχουν ανατρέψει αποφάσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων. Η ΔΑΚΕ με αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων αλλά και των Υπηρεσιών που εκπροσωπούνται στο Α΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνει παρών στις διαδικασίες ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων για το Α΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών.

Συναδέλφισες-συνάδελφοι,

Η μέχρι τώρα πορεία της ΔΑΚΕ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια  υιοθέτησε την Αξιοκρατία και το Δίκαιο των αιτημάτων των συναδέλφων ενεργώντας πάντα με Ήθος, Σύνεση, Αξιοπρέπεια και Εμπειρία, χωρίς την κηδεμονία της Υπηρεσιακής και Πολιτικής Ηγεσίας, χωρίς να εξυπηρετεί  ρουσφετολογικούς και άλλους σκοπούς, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, με διαφάνεια και θέσεις ξεκάθαρες και μη εξαρτημένες.
Εάν οι Απόψεις σας συμπίπτουν με τις δικές μας Αρχές, τότε μπορείτε να μας εμπιστευτείτε την ψήφο σας.

ΔΑΚΕ Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών

2 σχόλια:

  1. Χαρίκλεια Κούρτη19 Μαρτίου 2015 στις 9:23 μ.μ.

    Το θέμα σας είναι πολύ σοβαρό καθόσον σχετίζεται με την αξιοκρατία, την αμεροληψία και τη δίκαιη κρίση των εργαζομένων η οποία βέβαια προκύπτει, θεωρητικά, από το ΥΣ. Ουδέποτε όμως το ΥΣ λειτούργησε μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο αρχών! Οι τρεις εκπρόσωποι της Διοίκησης και οι δυο των Υπαλλήλων έκαναν μια "συμφωνία κυρίων" πειθαρχώντας όλοι μαζί στις κομματικές ισορροπίες! Θεωρώ λάθος την αποχή γιατί έτσι χάνεις τα όπλα του αγώνα για μια πράγματι δημοκρατική λειτουργία των ΥΣ. Η ευαισθησία όλων για αξιοκρατία είναι θετικό μήνυμα αλλά αυτό δεν φτάνει! Κακώς οι Υπάλληλοι θέτουν υποψηφιότητες μέσα από κομματικά περιγράμματα. Το ΥΣ χρειάζεται εκπροσώπους με έντονο το αίσθημα του δικαίου και με πυγμή να συγκρουστούν για την αλήθεια και όχι για την κομματική πελατεία. Υπήρξαν εποχές που το ΥΣ αγνοούσε δικαστικές αποφάσεις, δεν καλούσε τον εργαζόμενο σε ακρόαση, μεθόδευε κατά το δοκούν τις κρίσεις και ούτε έμπαινε στον κόπο να διαβάσει την αναφορά του Υπαλλήλου... Ας μη μιλάει κανείς για την αξιοκρατία του παρελθόντος διότι δεν υπήρχε και κανείς δεν έχασε τον ύπνο του... Σας παραπέμπω σε πρακτικά ΓΣ παρελθόντων ετών για να μάθετε αλήθειες που δεν γνωρίζετε οι νεότεροι αλλά και κυρίως να αγωνιστείτε με τη συμμετοχή σας στην εκλογή των ικανών να υπηρετήσουν τη διαφάνεια και το δίκαιο Υπαλλήλων, εξετάζοντας το μη χείρον στην προκειμένη περίπτωση.
    Με εκτίμηση προς κάθε ευαίσθητο σε θέματα αξιοκρατίας πρώην συνάδελφο και με απόλυτη αποστροφή προς όλα τα ΥΣ που βρέθηκαν στο δρόμο μου διότι απλά δεν υπηρέτησαν το σκοπό τους.
    Χαρίκλεια Κούρτη πρώην υπάλληλος ΧΥ Βόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "για να μη δώσουμε στη Διοίκηση το δικαίωμα και τη χαρά να λοιδορεί σε βάρος των εργαζομένων " ?
    Μεταφέρω από το παραπάνω κείμενο..... Νομίζω ότι η νυν Διοίκηση πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις ΑΜΕΣΩΣ από τον συντάκτη /ες του παραπάνω κειμένου , γιατί μέχρι τις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ. Το γαρ πολυ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή