Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση-Καταγγελία

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας στέλνουμε συνημμένα την ανακοίνωση-καταγγελία της ΔΑΚΕ ΓΧΚ για τις διεργασίες που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση της 10/3/2015 του Δ.Σ. του ΓΧΚ για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου (Πρόεδρος: Τσαγκαρόπουλος Γ., Γεν. Γραμ.: Λαμπή Ε, Αντιπρόεδρος: Κουτσοδήμου Α. και Ταμίας:Κακουλίδης Η.).

Για τη ΔΑΚΕ ΓΧΚ
Νεκτάριος Πάγκαλος


ΔΑΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Γ.Χ.Κ. 
12/3/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 Τα μέλη της ΔΑΚΕ στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΓΧΚ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους καταγγέλοντας τις διεργασίες που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση της 10/3/2015 του Δ.Σ. για την ανάδειξη νέου Προεδρείου.
Ο αποκλεισμός της ΔΑΚΕ (3ης δύναμης) στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΓΧΚ καθώς και οι κάθε μορφής απειλές, φοβούμαστε ότι οδηγεί το Σύλλογο σε μία περίοδο έντονης εσωστρέφειας τα απόνερα της οποίας πιθανόν να καταπνίξουν και να διαμορφώσουν όρους αποτυχίας των δίκαιων επιδιώξεων που απορρέουν από το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου μας.
Η κατά παράδοση ετών αρχή της ΔΑΚΕ για αναλογικότητα, απόλυτο σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα όπως αυτό προκύπτει από την ψήφο των συναδέλφων μας και συγκρότηση ενός διαπαραταξιακού προεδρείου στα πλαίσια μιας αγαστής και επικοδομητικής συνεργασίας, δεν αποτέλεσαν οδηγό στην ανάδειξη προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Καταδικάζουμε πρακτικές με τη μορφή απειλής προς τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ για αποκλεισμό από το προεδρείο αν δεν γίνει άμεση απόσυρση του ψηφοδελτίου της από τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των μονίμων υπαλλήλων για το Α΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Οικονομικών, τις  οποίες αν τις εντάξει κανείς στις αναμφίβολα δυσμενείς συγκυρίες που όλοι μας βιώνουμε, τότε μπορεί εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τέτοιες πρακτικές πλήττουν άμεσα το Σύλλογό μας και την αποτελεσματικότητά του.
Πιστοί στις αρχές και στα ιδανικά μας, τους διαβεβαιώσαμε ότι υπάρχει απόφαση της ΔΑΚΕ Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών να μην αποσύρουμε  την υποψηφιότητά μας και αυτόματα η απειλή τους έγινε πράξη.
Μήπως η απόφαση ορισμού μελών του Α΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. από τον Υπουργό Οικονομικών με ΑΔΑ:6ΒΩΑΗ-ΘΛΔ όπου ρητά στην παράγραφο Β αναφέρεΙ «Το ΥΣ θα λειτουργεί χωρίς αιρετά μέλη κατ’εφαρμογή των διατάξεων του τρίτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν.2690/1999, μέχρι να αναδειχθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων που υπάγονται σε αυτό, από την διεξαγωγή των νέων αρχαιρεσιών για την ανάδειξή τους», την οποία και την γνωστοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μας δικαιώνει για την απόφασή μας (για κατάθεση ψηφοδελτίου με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων μας αλλά και των  Υπηρεσιών τους);
 Ζητάμε την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της συνεδρίασης και την άμεση αποστολή σε όλους τους συναδέλφους για να λάβουν γνώση της δημοκρατικής διαδικασίας αποκλεισμού μας καθώς και των τοποθετήσεων όλων των μελών του ΔΣ, στα πλαίσια της ενημέρωσης και της διαφάνειας.
Μήπως ένα διαπαραταξιακό και με σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα προεδρείο θα αποτελούσε την ιδανική γροθιά απέναντι σε οποιαδήποτε στείρα αντιμετώπιση επίλυσης προβλημάτων;

Σε κάθε περίπτωση και έχοντας ηθικό χρέος απέναντι στους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΓΧΚ, δηλώνουμε ότι έστω και έξω από το Προεδρείο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για το συλλογικό καλό του ΓΧΚ και την πετυχημένη επίλυση των προβλημάτων που θα ανακύπτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου