Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 
Αθήνα, 07/08/2013
Αρ Πρωτ. 52

ΠΡΟΣ:
1. Υπουργό Οικονομικών κ. Ι Στουρνάρα
2. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη
2. Γενικό Γραμματέα κ. Χ. Θεοχάρη
3. Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης ΓΧΚ
4. Δ/νση Προσωπικού & Τ.Υ. του ΓΧΚ
5. Όλες οι Χημικές Υπηρεσίες
6. Όλοι οι συνάδελφοι

Τις τελευταίες μέρες ενημερωθήκαμε ότι άρχισε η διαδικασία κινητικότητας στο Υπουργείο Οικονομικών και ότι στους πρώτους υποψηφίους είναι και οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ του κλάδου ΥΕ καθαριστριών.
Πέραν από την άποψή μας ότι καμιά διαδικασία, που οδηγεί σε απόλυση δημοσίους υπαλλήλους, δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί και θα πρέπει να βρεθούν άλλοι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να εξυγιανθεί και να λειτουργήσει σωστά ο Δημόσιος Τομέας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τις ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας μας.

Με την ΥΑ αριθμ. 1057501/3425/0001Γ (ΦΕΚ 823/16‐7‐2005) συστάθηκαν τριάντα οκτώ (38) οργανικές θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης στην Ειδικότητα ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας ΓΧΚ. Δηλαδή ειδικότητα που κυρίως καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας των εργαστηρίων, υποκαθιστώντας, ουσιαστικά, τον κλάδο ΥΕ‐Καθαριστές οργάνων, ο οποίος σήμερα διαθέτει μόνο έναν υπάλληλο μετά από αναχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Μέχρι σήμερα για την κάλυψη αυτών των αναγκών έχει προσληφθεί ένας αριθμός 31 καθαριστριών ΓΧΚ. Τέτοιες ανάγκες αποτελούν, το καθημερινό πλύσιμο, με ειδικούς τρόπους, των γυαλικών που χρησιμοποιούνται κατά τις αναλύσεις, ο χειρισμός των πλυντηρίων, το καθάρισμα των συσκευών και οργάνων, καθώς και η γενικότερη καθαριότητα των πάγκων και των χώρων των εργαστηρίων, όπως αυτό προβλέπεται και από το σύστημα ποιότητας με το οποίο λειτουργεί το Χημείο και απαιτείται από τα διεθνή πρότυπα διαπίστευσης. Για το λόγο αυτό οι υπάλληλοι αυτοί έχουν επιδεχτεί κατάλληλης εκπαίδευσης και αξιολόγησης ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των προτύπων.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι, λόγω έλλειψης προσωπικού, πολλοί από τους υπαλλήλους ΥΕ –ΙΔΑΧ, βοηθούν και σε απλές εργαστηριακές πρακτικές και διοικητικές εργασίες εφόσον η εκπαιδευτική τους κατάρτιση το επιτρέπει.
Είναι προφανές ότι η απομάκρυνση αυτών των υπαλλήλων από τα εργαστήρια του ΓΧΚ, σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή κινητικότητας , όχι μόνο θα δημιουργήσει άμεσα μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργικότητά τους, αλλά και μακροπρόθεσμα θα επιφέρει σπατάλη πόρων για εκπαίδευση και αξιολόγηση αν τοποθετηθούν στη συνέχεια άλλοι υπάλληλοι, ξένοι προς τις ιδιαίτερες ανάγκες της υπηρεσίας μας.
Ζητάμε λοιπόν, εκτός από το να επανεξετάσετε το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα, να εξαιρέσετε τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ της υπηρεσίας μας, με Ειδικότητα ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας ΓΧΚ από τη διαδικασία αυτή.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας
Ευγενία Λαμπή                              Αλεξάνδρα Μουρκόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου