Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Απολύσεις στο Γενικό Χημείο Του Κράτους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Αθήνα, 30‐07‐2013
Αρ Πρωτ. 42

ΠΡΟΣ:
Δ/νση Προσωπικού & Τ.Υ.,
Γενικό Χημείο του Κράτους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Υπουργό Οικονομικών κ. Ι Στουρνάρα
2. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη
3. Γενικό Γραμματέα κ. Χ. Θεοχάρη
4. Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης ΓΧΚ
5. Όλες οι Χημικές Υπηρεσίες
6. Όλοι οι συνάδελφοι

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι η Διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών κατένειμε αναλογικά σε κάθε υπηρεσία του τον αριθμό των υπαλλήλων, τους οποίους θα οδηγήσει στη διαθεσιμότητα, μέχρι το τέλος του μήνα.

Ως Σύλλογος ΟΛΩΝ των υπαλλήλων, που εργάζονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Διοίκηση να μην δώσει κανένα κριτήριο, κανένα κλάδο εργαζομένων και κανένα εργαζόμενο, από την υπηρεσία μας και να αντισταθεί στο πογκρόμ των απολύσεων που έχει ξεκινήσει η Κυβέρνηση, με τις υποδείξεις της Τρόικα, οι οποίες δεν θα σταματήσουν αλλά θα κλιμακώνονται περιοδικά, με στόχο να επιτευχθεί ο σκοπός τους, να διαλυθεί ο Δημόσιος Τομέας.

Η απόλυση υπαλλήλων από το ΓΧΚ, έρχεται να συμπληρώσει τη λάθος πρόταση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων για την κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης του ΓΧΚ και την υπαγωγή του στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.

Με δέος παρακολουθούμε τη διάλυση καθε θεσμού που λειτουργεί, την ανικανότητα των αρμοδίων να θέσουν σε σωστή λειτουργία τις δομές που υπολειτουργούν και την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, που με ελαφριά την καρδιά τους στέλνουν σπίτια τους, επιτυγχάνοντας έτσι τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη.

Δηλώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο και θα καταγγείλουμε όλους όσους προβαίνουν σε κάθε είδους καταστροφικές αποφάσεις, με σκοπό να λογοδοτήσουν κάποια στιγμή στον Ελληνικό λαό!

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας
Ευγενία Λαμπή                              Αλεξάνδρα Μουρκόγιαννη

6 σχόλια:

  1. Καλή η ανακοίνωση αλλά αυτό το ένδικα τί θέλατε και το βάζετε εκεί.Με όλα τα μέσα πρέπει να είναι.Άμα περιμένεις λύσεις μέσα απο τα δικαστήρια ή το ΣΤΕ όταν βλέπεις οτι αυτοί κατάφωρα παραβιάζουν τους νόμους,τα συντάγματά τους τότε πρέπει να καταλάβεις οτι πρέπει ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΣ!!.Γενικές συνελεύσεις παντού.Συντονισμός ομοσπονδιών καταρχήν σε επίπεδο υπουργείου, αλλά ταυτόχρονα πανδημοσιουπαλληλικός συντονισμός και παραπέρα συντονισμός με τον ιδιωτικό τομέα με γοργά βήματα.Τώρα μέσα στα μπάνια του λαού.Αυτοί βλέπετε δεν κάνουν διακοπές.Όπου οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν προχωρούν σ αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι να τους αφήσουν στην άκρη και να προχωρούν με επιτροπές αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης κυκλοφοράει κι ένα άλλο φρούτο απ το δέντρο του κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσά μας.Ας απολύσουν λέει όλους αυτούς απ το δημόσιο (και απ την υπηρεσία μας ακόμα καλύτερα).Εμένα που δεν θα μ απολύσουν (γιατί έχω διδακτορικό,γιατί είμαι ΠΕ,γιατί είμαι ειδικός επιστήμονας,γιατί εγώ μπήκα με ΑΣΕΠ,γιατί είμαι μάγκας , γιατί είμαι όμορφος,έλα μωρέ θα βγώ στη σύνταξη) θα καρπωθώ τα οφέλη απο την απόλυσή τους .Τα λεφτά έτσι θα είναι περισσότερα στον κρατικό κορβανά και έτσι σιγουρεύεται και η θέση μου και θα πάρω και στο μέλλον όταν θα περάσει η κρίση και καμμιά αύξηση.Αμ πώς (πονηρός ο Βλάχος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γίνει προσπάθεια να έχουμε παρουσία σε κάποια εκπομπή της ΕΡΤ.Απο τα ιδιωτικά κανάλια φυσικά δεν μπορούμε να ζητήσουμε δημοσιότητα.Αυτοί είναι έτσι κι αλλιώς με την κυβέρνηση και την τρόικα.Να βγούν δελτία τύπου με τις ανακοινώσεις του συλλόγου.Να πάρει θέση η ΕΕΧ.Δεν θα την έχουμε μόνο για να πληρώνουμε συνδρομές.Η ΟΣΥΟ να ξεκουνηθεί (έτσι κι αλλιώς τα ζητήματα αφορούν και αυτούς).Η ιστοσελίδα τους είναι για τ ανάθεμα.Να βγάλουν την ανακοίνωση του συλλόγου.Καμμία ολιγωρία και αδράνεια.Πίεση προς τη διοίκηση στην κατεύθυνση της ανακοίνωσης να μην δώσουν κανένα στοιχείο.Μερικές πρώτες προτάσεις.Έχουμε πόλεμο.Πάρτε το χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
    «Η δικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρόικα με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο δημόσιο και την προωθούμενη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα χτίζουν την βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης του κεφαλαίου. Προχωρούν πιο αποφασιστικά και τσακίζουν ότι εργατικό-λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.
    Υπουργεία και φορείςτου δημοσίουπαρέδωσαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις λίστες με τους 9.820 εργαζομένους, που θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτέμβρη, για να φτάσουν τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέχρι το 2014.
    Τα προσχήματα που χρησιμοποιούν περί "εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού" και "εξασφάλισης της κρατικής χρηματοδότησης" αποτελούν φτηνές δικαιολογίες. Όλα τα μέτρα που παίρνονται εντάσσονται στη στρατηγική της κυβέρνησης και της ΕΕ για την εξασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, με στρατιές ανέργων, εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σε μόνιμη ανασφάλεια.
    Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ πιστή στις τουφεκιές στον αέρα και τον ανοργάνωτο αγώνα, αντί να στηρίξει και να συντονίσει μια σειρά από ομοσπονδίες που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, κήρυξε χωρίς καμιά προετοιμασία και ενημέρωση των εργαζομένων, παναττική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως το τέλος ωραρίουγια την Πέμπτη 1 Αυγούστου και 24ωρη παναττική απεργίαγια την Παρασκευή 2 Αυγούστου.
    Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο επισήμαναν την ανάγκη οργάνωσης και συντονισμού της δράσης των εργαζομένων που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας τη θέση ότι οι αγώνες για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

    Οι ταξικές δυνάμεις θα αξιοποιήσουμε τη στάση εργασίας για περιοδείες στους χώρους δουλειάς, με αιχμή χώρους όπου δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για απεργία. Καλούμε τους συναδέλφους, να προχωρήσουν σε συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, να συζητήσουν για την οργάνωση του αγώνα ενάντια σε όλα τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, που τσακίζουν τη ζωή μας.

    Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 10.30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Καμία αναμονή. Να μην χαθεί άλλος χρόνος.

    Ενιαίος αγώνας όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στις απολύσεις και την αντιλαϊκή πολιτική». -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιχαίνομαι και μόνο στην ιδέα: οδηγοί και υπάλληλοι καθαρισμού, από το Υπουργείο Οικονομικών........

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=224375&catid=3

    Οι συνάδελφοι και φίλοι μας.....
    Γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδία μια παρατήρηση επι της ανακοίνωσης του συλλόγου σας χωρίς να θέλω να κρίνω κανένα και κατανοώντας την όλη κατάσταση που βρίσκεστε σαν εργαζόμενοι στον οργανισμό αυτη την στιγμή.
    Με τέτοιου είδους ανακοινώσεις χαϊδεύετε τα αυτιά και τίποτα περισσότερο. Το πιο πιθανόν η ανακοίνωση να μπει σε ενα συρτάρι του υπούργικού γραφείου και να μην διαβαστεί ποτέ. Αντι αυτης της ανακοίνωσης θα μπορούσατε να κοινοποιήσετε ενα χαρτί προς τον σύλλογο και την διεύθυνση του χημείου ενυπόγραφο απο όλους τους συμφωνούντες με το οποίο να ζητάτε ανάκληση των αδειών και άμεση διεξαγωγή Γ.Σ. για να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότεροι υπάλληλοι ούτως ώστε να αποφασίσετε συνολικά και συλλογικά την πορεία του αγώνα σας. Πιστεύω στο σημείο που φτάσατε δεν θα πει κανείς οχι στην ανάκληση αδείας αφου αυτη την στιγμή ολοι κινδυνεύετε.
    Απο 'κει και πέρα καταγγέλω και εγω με την σειρά μου την κυβέρνηση που με την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα επιδιώκει το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και φορέων καθώς και συγχωνεύσεις οργανισμών απλά και μόνο με Προεδρικό διάταγμα κατ'ευθείαν. Αποτέλεσμα της αντεργατικής και απαράδεκτης αυτής απόφασης, η απόλυση και διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων.
    Αλληλεγγυή προς εσας τους εργαζόμενους του Γενικού Χημείου του Κράτους. Μην σκύψετε το κεφάλι. Οργανωθείτε, αντισταθείτε, μην τρομοκρατηθείτε απέναντι σε αυτή την πολιτική που σας πετάει στον δρόμο. Δεν θα πληρώσει ούτε ο λαός ούτε κανένας εργαζόμενος την δικιά τους κρίση. Όσοι έχουν δουλέψει αλλά και όσοι ήταν ''περαστοί'' απο το Χημείο ξέρουν αν δουλεύει το σύστημα ή οχι. Ξέρουν αν ο δημόσιος υπάλληλος στον εν λόγω οργανισμό αξίζει να είναι εκεί ή οχι.

    Κανένας μόνος του!!! - Η αλληλεγγύη να είναι το όπλο σας!!!

    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς απο κάποιον ''περαστό'' απο το Γ.Χ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή