Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Προλαβαίνουμε;...

Εδώ και πολύ καιρό, πριν αποφασίσει η Στέλλα να εκθέσει τους συνειρμούς τηςέχει φωλιάσει στο νου μου η ατάκα: "είναι πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα..."

Όλα όσα αναφέρει και τα ακόμη χειρότερα που έπονται, θα αποτελέσουν κλασικό case study για την απόπειρα εισαγωγής πρακτικών new public management σε μια κοινωνία που κυβερνήθηκε και από ό,τι φαίνεται, κινδυνεύει να συνεχίσει να ηγείται από ανάξιους πολιτικούς, καθώς ουδεμία σχέση είχαν ποτέ με έννοιες όπως αξιοκρατία, λογοδοσία, διαφάνεια και αξιολόγηση, παρά μόνο με τις λέξεις ρουσφέτι, ρεμούλα, βόλεμα και διαπλοκή. Και ο ιστός που για χρόνια υφαίνουν γύρω από την ελληνική κοινωνία για να διατηρεί εαυτούς στην εξουσία και τα παράσιτά τους καλά γαντζωμένα στις σάρκες της κοινωνίας, ακόμη και όταν εκείνη αποσυντίθεται σε σάπιο κουφάρι, είναι αυτός που τώρα τη συντρίβει.

Οι "εθνοσωτήρες" αγνοούν τα βασικά, καθώς σύμφωνα με τη θεωρία, τα εργαλεία της νέας δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εφαρμόζονται σε υγιείς κοινωνίες, αλλιώς τα αποτελέσματα είναι τραγικά. 
Φανταστείτε τι θα γίνει στη χώρα του ΑΡΠΑ-ΚΟΛΑ, όπου τα πράγματα πάνε από το fast track στο tsaka tsaka (όπως εύστοχα σχολιάζει το ΠΟΝΤΙΚΙ), εκεί που ψηφίζονται διατάξεις που ποτέ δεν εφαρμόζονται. 



Μας πήραν πρέφα οι euro-ντήλερς και απειλούν ότι θα μας κόψουν τη δόση μας.
Και αντί για αποτοξίνωση, μας σέρνουν από τα μαλλιά για "γουλί" στο κομμωτήριο. (Σας θυμίζω ότι το haircut "ΓΛΟΜΠΟΣ" υπήρξε ανέκαθεν πράξη ατίμωσης από αρχαιοτάτων χρόνων - που μέχρι προ ολίγων ετών αποτελούσε τρόπο παραδειγματικής τιμωρίας όσων ξεστρατίζουν - φέρτε στο μυαλό σας σκηνές διαπόμπευσης από το θρυλικό "ΝΟΜΟΣ 4000"...).





Όχι ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Τρύφωνας Σαμαράς δεν θα μπορέσει να μας σώσει. Τις επιπτώσεις των πολιτικών που ακολουθήθηκαν, θα τις υφιστάμεθα για χρόνια. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ; 

Όλοι αυτοί, με τι επιχειρήματα και κυρίως με τι μούτρα θα βγουν να ξαναζητήσουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών; Τους ακούω να λένε ότι "χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα παραγωγής, εξωστρεφή οπτική, νεωτερικότητα και εφευρετικότητα" και φρίττω... Μήπως είναι καιρός να τους βγάλουμε εμείς στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ; Χρειάζεται άμεση αντίδραση συνάδελφοι, συμφωνώ με τη Σοφία και τον tsecho.

Και με τη σειρά μου σκέφτομαι: μήπως είναι καιρός αντί να αναρωτιώμαστε, αντί
να ψάχνουμε για δικαιολογίες για να μην απεργήσουμε, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ, να συγκαλέσουμε έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τη σύνταξη ενός ψηφίσματος από το σύλλογό μας και περαιτέρω από τις 2βάθμιες και 3βάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις για άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, τη διενέργεια εκλογών και την εκκίνηση ποινικών διαδικασιών εναντίων των υπευθύνων, προτού διαλυθεί το σύμπαν
Ας το θέσουμε εμείς το θέμα συνάδελφοι, τώρα. Πριν θέσει άλλο θέμα για δημοψήφισμα η ίδια η κυβέρνηση, το οποίο να είστε σίγουροι πως δεν θα είναι σε ώφελός μας.


Αντί για kalo kouragio, που μας ευχήθηκε ο κουρέας Olli Rehn πριν ενάμιση χρόνο, χρειάζεται απλά ελάχιστο θάρρος, πριν είναι αργά. 
Γιατί σύντομα, εκτός από μισθό και εργασία, θα στερέψουμε και από δάκρυα. 


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, ΗΚ

2 σχόλια:

  1. newsit:
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=99586&catid=9

    Για δημοσιονομικούς λόγους το πρώτο δημοψήφισμα που θα κάνει η Κυβέρνηση;

    Αυτό ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες για το πότε και το ακριβές περιεχόμενο του…
    Ο Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε την ανάγκη «ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».

    Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

    «Δεν θα είναι εύκολο ερώτημα, αλλά ένα ουσιώδες, θεμελιώδες ερώτημα» πρόσθεσε. Θυμίζουμε πως με βάση το σχέδιο νόμου που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, το ερώτημα θα αποφασίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλογές; Φρίκη με πιάνει στην ιδέα.
    Εγώ ονειρεύτηκα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
    Και μετά ξύπνησα και ήταν μαύρα μεσάνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή