Όταν ήμουν άνευ τέκνων και τρόικας και ταξίδευα...(κάτι που ελπίζω ότι κάποτε θα ξανακαταφέρω... σύντομα...), όπου και να πήγαινα με ενδιέφερ πολύ να δοκιμάσω τον καφέ που πίνουν οι ντόπιοι και να φάω στα μη τουριστικά μαγαζιά της καθημερινότητάς τους...
Στο Ναύπλιο, έναν καφέ θα δοκιμάσω ή θα αγοράσω σίγουρα, και από φαί, βασίζομαι στα γαστριμαργικά γούστα των διοργανωτών (χωρίς κανένα ενδοιασμό!)
Ψάχνοντας, ανακάλυψα στο airetika.blogspot.gr μια λίστα από προϊόντα της γύρω περιοχής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Καταρχίν, υπάρχει ο ο Ελληνικός καφές "NECTAR". Η εταιρία που τον παρήγαγε ιδρύθηκε το 1951 στο Άργος, ενώ το 2008 δημιουργήθηκε στις Μυκήνες μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και συσκευής καφέ.
Μην ξεχνάμε την μπύρα από την Αργολίδα με το όνομα ΖΕΟΣ. Αυτή η τοπική μπύρα, έλαβε το δεύτερο βραβείο της καλύτερης μπύρας στον κόσμο σε διαγωνισμό στην Αμερική!!! (Θα πιούμε σίγουρα!)
Επίσης, ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα εξής τοπικά προϊόντα:
Στο Ναύπλιο, έναν καφέ θα δοκιμάσω ή θα αγοράσω σίγουρα, και από φαί, βασίζομαι στα γαστριμαργικά γούστα των διοργανωτών (χωρίς κανένα ενδοιασμό!)
Ψάχνοντας, ανακάλυψα στο airetika.blogspot.gr μια λίστα από προϊόντα της γύρω περιοχής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Καταρχίν, υπάρχει ο ο Ελληνικός καφές "NECTAR". Η εταιρία που τον παρήγαγε ιδρύθηκε το 1951 στο Άργος, ενώ το 2008 δημιουργήθηκε στις Μυκήνες μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και συσκευής καφέ.
Μην ξεχνάμε την μπύρα από την Αργολίδα με το όνομα ΖΕΟΣ. Αυτή η τοπική μπύρα, έλαβε το δεύτερο βραβείο της καλύτερης μπύρας στον κόσμο σε διαγωνισμό στην Αμερική!!! (Θα πιούμε σίγουρα!)
Επίσης, ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα εξής τοπικά προϊόντα:
- Πορτοκάλια (Θεωρούνται από τα νοστιμότερα!)
- Μανταρίνια
- Αγκινάρες Ιρίων και λοιπών περιοχών
- Βιολογικές Φράουλες (θέλω, θέλω)
- Ντομάτες Παναρητιού
- Εμφιαλωμένο κρασί
- Ούζο, τσίπουρο και μαστίχα
- Τυριά Αραχναίου και Πυργιωτίκων
- Χυλοπίτες και τραχανάς Αργολίδας
- Γκιόσα, χοντρό, γκόγκες στα Αρβανιτοχώρια (δεν ξέρω τι είναι αλλά πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω!)
- Παγωτό Ναυπλίου (ωχ!)
marigoula
κακά ψημένα
ΑπάντησηΔιαγραφή