Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη Επιθεωρητή

Συνάδελφοι ήθελα να ρωτήσω.

Παλιότερα ερχόταν στην υπηρεσία κάθε χρόνο κάποιος συνάδελφος επιθεωρητής στον οποίο είχαμε τυπικά τη δυνατότητα να αναφερθούμε στα τεκταινόμενα της υπηρεσίας μας.Μπορούσαμε να πούμε τη γνώμη μας και την άποψή μας για τη λειτουργία της υπηρεσίας,της διεύθυνσης και τέλος πάντων φαινόταν οτι έχουμε μια δυνατότητα να πούμε και κάποιο παράπονο στους παραπάνω.

Τώρα δεν υπάρχει αυτό. Θεωρώ οτι μάλλον για την έκφραση των απόψεών μου μάλλον πρέπει να απευθυνθώ στο τμήμα προσωπικού. Είναι έτσι;

Αν μπορούσε κάποιος συνάδελφος να με φωτίσει ευπρόσδεκτο.

Μπαζάκας Κωνσταντίνος ή αλλιώς Τσέχος

2 σχόλια:

  1. Αλεξάνδρα Σκορδάκη4 Ιουλίου 2016 στις 7:54 μ.μ.

    Κατ' αρχήν, αγαπητέ συνάδελφε, ο επιθεωρητής δεν ερχόταν για να ακούσει τις απόψεις των υπαλλήλων, άλλος ήταν ο σκοπός του και καλύτερα να μη γυρίσουμε σ' αυτό το καθεστώς.
    Τώρα, όσον αφορά την κατάθεση απόψεων. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη για το κατά πόσο η πάσης μορφής διοίκηση τείνει ευήκοον ους στις απόψεις από τα κάτω, από τη βάση. Έχω κατά καιρούς υποβάλει ουκ ολίγες απόψεις προς την ιεραρχία και ούτε απάντηση ούτε σχόλιο ούτε καμία ανάδραση δεν έχω λάβει.
    Εάν, ωστόσο, θέλει ένας υπάλληλος να υποβάλει απόψεις, αυτό καλύπτεται από το διοικητικό δίκαιο, ως εξής: Συντάσσει ενημερωτικό σημείωμα (υπάρχει πρότυπο στο βιβλίο του ΚΕΔΥ, που υπάρχει από το 2000 σε όλες τις Υπηρεσίες, νομίζω). Το ενημερωτικό αυτό σημείωμα απευθύνει σε όλη την ιεραρχία, αρχίζοντας από τον αμέσως ανώτερό του (τμηματάρχη ή διευθυντή) και φτάνοντας όσο ψηλά θέλει, φροντίζοντας να μην παραλείψει κανένα ενδιάμεσο στάδιο, δηλαδή γενικό διευθυντή, γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων, αρμόδιο υφυπουργό ή υπουργό. Συνήθως εκεί σταματά, δεν υπάρχει πιο πάνω.
    Τα ενημερωτικά αυτά σημειώματα δεν υποβάλλονται σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Εάν κρίνει ο αποδέκτης, π.χ. ο Γενικός Διευθυντής, ότι πρέπει να διαβιβάσει το σημείωμα σε συγκεκριμένη διεύθυνση, το κάνει αυτός με εντολή να απαντηθεί ή ό,τι άλλο κρίνει.
    Αυτά προς το παρόν. Εάν θέλεις και άλλες διευκρινίσεις, στη διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα σ' ευχαριστώ πολύ για την αρκετά κατατοπιστική απάντησή σου.Για το ρόλο των επιθεωρητών δεν είχα αυταπάτες.Απλώς τύποις ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλουν κάποιες ερωτήσεις σε σχέση με το τί γίνεται στην υπηρεσία,για τα προβλήματα και τα τυχόν παράπονα των συναδέλφων για τη λειτουργία της διοίκησης ή οτιδήποτε άλλο.Κατόπιν ήταν υποχρεωμένοι να συντάξουν κάποια έκθεση.Τώρα όπως λες και έχεις πρακτικά διαπιστώσει τα θέματα πάνε στις καλένδες.Και πάλι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή