Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Αιδώς, Αργείοι!


Κι έτσι, λοιπόν, οι κρίσεις των προϊσταμένων δεν έγιναν και εμείς οι απλοί υπάλληλοι του Γ.Χ.Κ. δεν γνωρίζουμε εάν, πώς, και πότε θα γίνουν.

Οι Υπηρεσίες έπαυσαν να λειτουργούν ως είχαν, αλλά συστάθηκαν νέες και αυτές πρέπει να λειτουργήσουν, για να προσφέρουν το έργο τους στην κοινωνία και στο Κράτος.

Πώς, όμως, θα λειτουργήσουν; Με ποιούς υπαλλήλους, με ποιούς προϊσταμένους, με ποιές αρμοδιότητες;

Αυτό δεν έπρεπε να γίνει με δημόσιο διάλογο, υπηρετώντας τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας;

Αντ’ αυτού, οργιάζουν οι φήμες και οι ίντριγκες.

Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να πεί στους συναδέλφους πώς πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους, πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα της υπογραφής των διοικητικών πράξεων και αφήνεται ο καθένας να πράξει σύμφωνα με την κρίση του. Στο μεταξύ στον έξω κόσμο, διαδίδεται ότι το  Χημείο έχει διαλυθεί.

Κυκλοφορεί η φήμη ότι είμαστε σε διαθεσιμότητα και δεν είμαστε υπάλληλοι του Γ.Χ.Κ., αλλά του Υπουργείου Οικονομικών. Εμείς όμως δεν είδαμε καμμία απόφαση τέτοια να υπογράφεται και να μας επιδίδεται.

Ακούγεται ότι κάποιοι, δίκην μυστικοσυμβούλων, επεξεργάζονται λίστες μετακινήσεων και τοποθετήσεων των υπαλλήλων εν αγνοία ημών των υπαλληλίσκων. Από πού απορρέει αυτό το δικαίωμά τους;

Αυτοί που επικαλούνται πάντοτε τη νομιμότητα, για να μην κάνουν ακόμη και τα προφανή, τώρα από πού αντλούν την αρμοδιότητα να επεξεργάζονται μετακινήσεις υπαλλήλων, χωρίς τη θέλησή τους, χωρίς να νιώθουν καν την υποχρέωση να τους ενημερώσουν;

Συνάδελφοι, ας συνέλθουμε, για το καλό όλων μας, το καλό της Υπηρεσίας μας, το καλό της χώρας μας. Ακόμη και όσοι από μας έχουμε μολυνθή βαθιά από το μικρόβιο της εξουσίας, πρέπει να αλλάξουμε πορεία πλεύσεως. Άς μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο έρωτας για την εξουσία, αν δεν χαλιναγωγείται, έχει μόνο μια κατάληξη, την παραφροσύνη.


Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού

2 σχόλια:

  1. Dark Side of the moon...........να αγιάσει το στόμα σου!!!!!!!!! Αυτά είναι ακριβώς όσα συμβαίνουν.....είπα σε προηγούμενη ανάρτησή μου, η Δρακουμέλ στη ΓΓΔΕ είναι στο στοιχείο της, μέσα στη δολοπλοκεία, όλη μέρα σβήνει και γράφει ανάλογα με τα τηλεφωνήματα που δέχεται και εμείς περιμένουμε να δουλέψουμε. Αλλά αυτά τα οφίτσια μας φάγανε σαν λαό όχι μόνο σαν υπηρεσία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παραθέτω δήλωση του Τέρη Χρυσού και αφήνω τα σχόλια σ' εσάς:
    «Σήμερα, με την πρώτη προκήρυξη για τις θέσεις ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση, δίνουμε την καλύτερη απάντησε σε όλους εκείνους που μίλησαν για επαναφορά της 'κομματοκρατίας' στο Δημόσιο. Σε όλους όσοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι θα μείνουμε στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου. Τους διαψεύσαμε. Ό,τι δεν έγινε σε τρία χρόνια, το κάνουμε σε τρεις μήνες. Με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στοχεύουμε να εντοπίσουμε τους πιο κατάλληλους υπαλλήλους για να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης της δημόσιας διοίκησης με στόχο ένα Δημόσιο φιλικό και αποτελεσματικό προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις»

    ΑπάντησηΔιαγραφή