Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Τέλος εποχής

Κι έτσι χτες, 27-10-2014, το ΓΧΚ όπως το ξέραμε τέλειωσε, όχι μ' ένα μεγαλοπρεπή βρυχηθμό παρά με μια θλιβερή ανάσα.


Διαμαντής Χατζηπαναγιώτου. 

8 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Διαμαντή,
    Δε θα ήθελα να αλλοιώσω τη συγκεκριμένη ανάρτηση, αλλά με το τέλος του ΓΧΚ, όπως το ξέραμε, και το μπάχαλο/ανεκδιήγητο των ημερών, θυμήθηκα τους παρακάτω στίχους
    "Λαβύρινθο και πόρτα μυστική
    σκάβουν στο χώμα σαν σκαθάρι,
    το καρναβάλι τέλειωσε κι αυτοί
    μάσκες πουλάνε στο παζάρι".
    https://www.youtube.com/watch?v=3BLzC95X8QU
    Με ειλικρινή εκτίμηση
    Γ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα Σκορδάκη29 Οκτωβρίου 2014 στις 8:31 μ.μ.

    Αγαπητέ Διαμαντή,
    Πάντοτε υπάρχει μια μελαγχολία γι' αυτά που τελειώνουν, αλλά κάθε τέλος μπορεί να σηματοδοτήσει και μια νέα αρχή. Στο χέρι μας είναι να παλέψουμε, ώστε αυτή η αρχή να αποτελέσει την ευκαιρία για να κάνουμε καινούργια και ίσως καλύτερα πράγματα. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρουμε, θα έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας ξεχωριστά και για όλους μαζύ.
    Επ' ευκαιρία λοιπόν της αναδιάρθρωσης, θα θυμηθώ και εγώ μια φράση (δεν θυμάμαι τώρα, ποίου)
    "Συντηρητικός είναι αυτός που στις ευκαιρίες βλέπει προβλήματα. Προοδευτικός είναι αυτός που στα προβλήματα βλέπει ευκαιρίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι υπάρχει μια λίστα όπου γράφονται και σβήνονται ονόματα υποψηφίων προϊσταμένων, η καλή δουλειά γινόταν, με μεγάλη μυστικότητα, αλλού. Στη σύνταξη του καταλόγου ονομάτων του προσωπικού που τοποθετείται στις νέες δομές.
    Με τον τρόπο αυτό, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του άρθρου 87 που ούτως ή άλλως έπαιζε σαν ένα σοβαρό ενδεχόμενο, και οι ανεπιθύμητοι μπορούν να βγούν εκτός μάχης και να φτιαχτούν οι κολλητοί και να ξεπεραστούν σε μεγάλο βαθμό οι έξωτερικές παρεμβάσεις (βύσματα).
    Αν έτσι έχουν τα πράγματα, η σύλληψη ομολογουμένως είναι σατανική. Την έκταση των χειρουργικών παρεμβάσεων μπορεί να μην τη μάθουμε ποτέ, μπορεί στο μεταξύ να προλάβουν να λειτουργήσουν άλλοι μηχανισμοί, όμως η ρετσινιά μένει. Η αξιοκρατία και η διαφάνεια, για άλλη μια φορά στο απόσπασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εύστοχη η προσέγγιση. Πρέπει να αντιδράσουμε όμως συλλογικά και θαρραλέα. Κατ' αρχάς να μάθουμε ποιοί είναι αυτοί που συντάσσουν λίστες, λες και είμαστε στην εποχή των προγραφών, με ποιά αρμοδιότητα, κρυφά και ερήμην ημών.!
      Καλούνται οι "συνάδελφοι" αυτοί, εάν νομίζουν ότι δεν έχουν κάνει τίποτε ανάρμοστο, να βγουν δημοσία και να μας εκθέσουν τί ακριβώς έχει γίνει. Διαφορετικά, ας έχουν επίγνωση ότι η ύβρις πάντοτε τιμωρείται.
      (Όσο για το άρθρο 87, όταν πρόκειται για νεοσύστατες δομές, όπως παρουσιάζουν τις νέες Χ.Υ. , δεν εφαρμόζεται η παράγραφος 3, αλλά οι παράγραφοι 1 και 2., οπότε δεν μπορούν να γίνουν προϊστάμενοι με τον τρόπο των μετακινήσεων. Εάν πάλι δεν είναι νεοσύστατες δομές, τότε γιατί πρέπει να γίνει εκ του μηδενός η κατανομή του προσωπικού;)
      Είναι πολύ λυπηρό που η Υπηρεσία μας έχει γίνει θέατρο του παραλόγου, για να ευνοηθούν με μια καρέκλα αμφιβόλου σημασίας κάποιοι για το μικρό χρονικό διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές.

      Διαγραφή
    2. Γιατί να εφαρμοστεί το άρθρο 87; Μήπως δεν ισχύει ο ν. 4275/2014; Για ρίξτε μια ματιά στο ΑΔΑ:ΩΕΨ2Χ-ΔΔΜ που τα διευκρινίζει όλα αυτά.

      Διαγραφή
  4. και που είσαι ακόμη αγαπητέ Διαμαντή......έχουν να βγουν ακόμα πολλές θλιβερές ανάσες. Στο μεταξύ η Δρακουμέλ έχει πάρει φωτιά στο γράψε σβήσε. Πέφτουν τα τηλέφωνα βροχή από εξωτερικούς παράγοντες και δεν ξέρει ποιόν να βάλει που. Η Κατερίνα περιμένει την εισήγησή της, αλλά θα περιμένει πολύ ακόμα, αφού "ουδέν μονομότερο του προσωρινού" όπως λέει και ο σύλλογος σήμερα. Τελικά και εγώ πιστεύω ότι θα επικρατήσουν τα εσωτερικά κολητιλίκια αυτών των εξωτερικών παραγόντων όπως λέει και ένα συνάδελφος παραπάνω. Ας βροντοφωνάξουμε όμως στο μεταξύ όλοι μαζί "ζήτω το νέο χημείο της Πανδώρας", της κολητής του Τέρη Χρυσού που παρεπιπτόντως, είμαι σίγουρος, θα βλέπει στον ύπνο του κάθε βράδυ την "προσωπική διαφορά" σαν ένα ωραίο κατακόκκινο μήλο που θέλει κόψιμο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα σωστά και καλά αλλά 1+2=2 Διευθύνσεις? Η θλιβερή ανάσα ήταν θέμα χρόνου...

      Διαγραφή