Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Προβλέψεις μηνός Ιουνίου 2012

Ο Ιούνιος μπαίνει με γεμάτο φεγγάρι και φέρνει ζέστη, φαγωμάρα και έξαψη.


Μετά την καθυστερημένη δημοσιοποίηση του σχετικού προγράμματος πρέπει να αρχίσουν οι εσωτερικές επιθεωρήσεις σε διάφορα εργαστήρια του Χημείου. Δεν εγκρίνονται όμως πια  αεροπορικά εισιτήρια με πίστωση ούτε μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ τα ξενοδοχεία την εποχή αυτή αρχίζουν να αυξάνουν τιμές. Έτσι, οι επιθεωρητές, σφυρίζοντας αδιάφορα, αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλο να λακκίζουν προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες. Αρκετές επιθεωρήσεις αναβάλλονται, πράγμα που προκαλεί πανικό στη Δ/ση Προσωπικού. Μετά την επιστράτευση φίλων και γνωστών γίνονται τελικά οι επιθεωρήσεις. Τα ευρήματα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά στα χρονικά ελλείψεις σε υλικά αναφοράς, πρότυπα και συντήρηση εξοπλισμού. 


Με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, παρουσιάζεται επιδημικό κύμα εμφραγμάτων και εγκεφαλικών καθώς γίνεται αντιληπτό ότι χρωστούμε και τις τελευταίες τριχούλες που έμειναν στις κεφαλές μας.


Εξαιτίας της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, υπερφορτώνονται τα πληροφορικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα να «πέσει» το ΟΠΣ
Ως εκ θαύματος τα εργαστήρια αρχίζουν να βγάζουν σωρηδόν δείγματα, οι διοικητικές υπηρεσίες να εργάζονται ομαλά και γρήγορα, οι προϊστάμενοι να μπαίνουν στο εργαστήριο για βοήθεια και όλοι οι υπάλληλοι να ηρεμούν. Παρά τις παρακλήσεις, τις αγωνιώδεις εκκλήσεις και τις απόπειρες δωροδοκίας και εκμαυλισμού που δέχονται, οι τεχνικοί αποκαθιστούν τελικά το ΟΠΣ πράγμα που βυθίζει σε βαθιά κατάθλιψη όλους τους μάχιμους συναδέλφους.

Η Διεύθυνση Προσωπικού δημοσιεύει τα πεπραγμένα. Είκοσι σελίδες αναφέρονται σε τρόφιμα, πέντε σε θέματα μετρολογίας και τρεις σε όλα τα υπόλοιπα.

Η Διεύθυνση Αλκοόλης στέλνει άσπλαχνα και άστοργα την ετήσια εγκύκλιο για δειγματοληψίες ποτών κατά την τουριστική περίοδο.

Παρουσιάζεται κύμα εισαγωγών φθηνών τροφίμων. Τα εργαστήρια γεμίζουν από δείγματα ενώ σημειώνονται ομηρικοί καυγάδες με εκτελωνιστές που προσκομίζουν σωρεία υπεύθυνων δηλώσεων «μαϊμού».

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος στέλνει έγγραφο για τους τακτικούς έκτακτους ελέγχους επισήμανσης τσιμέντων.


Ο ΕΦΕΤ αρχίζει την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το –ακατανόμαστο- ΓΧΚ.

Δήμαρχοι, Υγειονομικοί και Λιμενικοί πιέζουν αμείλικτα για εξετάσεις σε νερά πόσιμα, κολύμβησης και απόβλητα, ειδικά κάθε Παρασκευή. 


Υποβάλλονται σωρείες αιτήσεων για νέα οινοποιεία – εμφιαλωτήρια και νέα πρατήρια υγραερίου κίνησης.


Τα εντεταλμένα εργαστήρια βυθίζονται από δείγματα λαθραίων καυσίμων, ποτών και τσιγάρων. Χάνεται οριστικά η μπάλα στις Χημικές Υπηρεσίες.



Οι Ψυχιατρικές Κλινικές που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ δεν δέχονται για εισαγωγή άλλους υπαλλήλους του ΓΧΚ.

Οι εκλογές γίνονται και ορκίζεται η νέα κυβέρνηση. Ακολουθούν οι προγραμματικές δηλώσεις και αμέσως μετά αρχίζει η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου κατά τη διάρκεια της πιστής εφαρμογής του. Οι κυβερνώντες, δίνοντας ρεσιτάλ κολοτούμπας, ακολουθούν πολιτική περικοπών δημοσίων δαπανών και ρητορική φιλολαϊκών κορωνών



Ο Σύλλογος επανέρχεται στα αιτήματα για υπερωρίες και επιμίσθιο ενώ οι τρεις Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ ζητούν ειδικό μισθολόγιο. Η πολιτική ηγεσία ανταποκρίνεται θετικά σε όλα τα αιτήματα. Το ΓΛΚ όμως μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις και επί πλέον κόβει και μέρος της προσωπικής διαφοράς. 

Κατά τα άλλα, στις πόλεις μας απλώνεται μια καυτή απόπνοια από ζέστη, καυσαέριο, φτώχεια, τσίκνα και σκουπίδια. Μια ανησυχητική ησυχία αναστατώνει τις ταλαιπωρημένες ψυχές μας.  Ένα τραγούδι ταιριάζει στην ατμόσφαιρα και σας το αφιερώνω.




Η συνέχεια τον Ιούλιο.

Ο Αγαπημένος σας συνάδελφος

                     Καζαμίας

Καφεμάντης, Μελλοντολόγος και Ψυχοερευνητής.

ΥΓ: Ο Καζαμίας παρέχει δωρεάν μελλοντολογικές 
συμβουλές για αισθηματικά και προσωπικά θέματα
Όσο για τα οικονομικά, αυτά είναι απρόβλεπτα ακόμη 
και για μελλοντολόγους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου