Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πού πάει το ΓΧΚ;


Που πάει το ΓΧΚ; προς διάλυση. 
Γιατί; Γιατί μαζεύοντας τυφλά όλα αυτά τα χρόνια αρμοδιότητες δεν μπορεί να κολλήσει σε κανένα υπουργείο (Και αυτό το ανακάλυψε ο Θ. Θεοχάρης (τεχνοκράτης) και όχι κάποιος υπουργός). 
Μας πως, θα πούνε μερικοί, αφού εισπράττουμε φόρους αφού έχουμε σχέση με τα τελωνεία. Τι δουλειά έχει το ΓΧΚ με τους φόρους; αυτό το περάσαν οι συνδικαλιστές για να παίρνουν οι ψηφοφόροι τα ΔΕΧΕ και αυτοί τις ψήφους. Τώρα τα ΔΕΧΕ τέρμα, δεν υπάρχει κανένας πρακτικός ή ουσιαστικός λόγος να ασχολείται το ΓΧΚ με αυτό το θέμα. Υπάρχουν πιο αρμόδιες υπηρεσίες για αυτό. Το κομμάτι των τελωνειακών θα πάει στο Υπ. Οικ. για τεχνική υποστήριξη των τελωνείων και έτσι τελειώνει η σχέση του ΓΧΚ με το παραπάνω υπουργείο. Όσο αφορά την αλκοόλη κλπ, θα ανατεθεί σε άλλες υπηρεσίες η υποβολή προστίμων και έτσι πάει κ αυτό.

Το υπόλοιπο όμως ΓΧΚ τι θα γίνει;
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. 

Εναλλακτική 1η: Μοίρασμα ανά υπουργείο. Επικίνδυνα, REACH κλπ στο Υπ. Ανάπτυξης, Ναρκωτικά στο Προστασία του Πολίτη..και πάει λέγοντας.

Εναλλακτική 2η: Να γίνει ανεξάρτητος φορέας με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, ΕΟΦ+ΕΦΕΤ+ΓΧΚ=νέος φορέας (Αν και οι μεμονωμένες διοικήσεις θα κάνουν το πάν για να μην γίνει – μαντέψτε γιατί).

Οι αλλαγές που θα επέλθουν θα αφανίσουν το ΓΧΚ όπως το ξέραν μερικοί και το ξέρουμε εμείς τώρα. Δεν θέλω να σχολιάσω τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις ζωές των εργαζομένων του ΓΧΚ εάν εφαρμοστεί έστω και κάτι από τα παραπάνω, άλλα ρωτάω το εξής: Πόσοι από σας είναι πραγματικά ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τη λειτουργία του ΓΧΚ (και ξανά δεν αναφέρομαι στις αποδοχές αλλά στην οργάνωση); Πόσοι από εσάς πιστεύουν ότι τις “διοικήσεις” του ΓΧΚ όλα αυτά τα χρόνια τις στελέχωναν τα ικανότερα και ποιο δραστήρια άτομα; Πόσοι από σας διαμαρτυρόταν όταν “όλοι” έπαιρναν τα ΔΕΧΕ αλλά οι “μερικοί¨εργάζονταν;

Φτάσαμε σε σημείο να μην υπάρχουν, λέει, αντιδραστήρια για αναλύσεις γιατί δεν υπάρχουν πόροι να αγοραστούν. Εάν αυτό είναι αλήθεια τότε δεν θα έπρεπε οι επιτελικές να ενημερώσουν τις περιφερειακές υπηρεσίες ότι μόνο ορισμένες υπηρεσίες θα εκτελούν αναλύσεις και ότι όλα τα δείγματα (και τα αντιδραστήρια) θα πρέπει αποστέλλονται εκεί; Επίσης λόγω του παραπάνω φαινομένου δεν θα έπρεπε να ανασταλεί η εφαρμογή του προγράμματος δειγματοληψιών; τι να τα κάνω τα δείγματα εάν δεν μπορούν να αναλυθούν.

Και το κερασάκι στην τούρτα (Γ Χ.Υ. Αθηνών, Αριθ. Πρωτ. : 30/14/1291 “Εφαρμογή του Ν. 4139/2013 “Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις”):
Προς τούτο παρακαλούμε να γίνει άμεσα ενημέρωση των ανακριτών ότι το ΓΧΚ δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στην απαίτηση του Νόμου 4139/2013 που αφορά στον προσδιορισμό της καθαρότητας κάθε ναρκωτικής ουσίας των κατασχεθέντων δειγμάτων, επομένως θα πρέπει να αποστέλλονται τα κατασχεθέντα δείγματα σε όλα τα εργαστήρια του άρθρου 41 παρ. 2 του Ν.4139/2013 (εργαστήρια της Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας των ΑΕΙ της χώρας).”
Πάνε και τα ναρκωτικά τα ΔΙΩΞΑΜΕ (Δια στόματος ΓΧΚ). Εκτός και αν το παραπάνω είναι απειλή της Γ ΧΥ Αθηνών προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Μακάρι να υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές προτάσεις για το μέλλον του ΓΧΚ που εγώ δεν βλέπω. Αλλά όπως και να έχει το ΓΧΚ πρέπει να αλλάξει.

Δ.Ε.

2 σχόλια:

  1. Θα σας παράπεμπα σε παλιότερα σχόλια μου σε σχέση με το που το παν με το χημείο.Η συνταγές είναι δοκιμασμένες.Απαξίωση,κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση και επειδή το χημείο με τον εξοπλισμό και το αξιόλογο δυναμικό του είναι καλούτσικο φιλετάκι μάλλον για ιδιωτικοποίηση θα το πάνε.Η απάντηση σ όλα αυτά είναι ναι μεν προσπάθεια για να διασωθούν κάποια πράγματα αλλά προπάντος ΜΕΤΩΠΟ με τους άλλους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των πολιτικών των μνημονίων και της Ε.Ε. Μην περιμένετε τίποτα θετικό.Τίποτα δεν θα γίνει χωρίς αντίσταση και αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλλιώς εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΕΡΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή