ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Αθήνα 8 Νοεμβρίου 2012
ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Αρ. Πρωτ. 137
Αναστ. Τσόχα 16
Αθήνα 115 21
ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Χθες, 7 Νοεμβρίου 2012, το μεσημέρι, η Γενική Διευθύντρια κ. Παπαθανασίου κάλεσε τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας και το ΔΣ του Συλλόγου και τους ενημέρωσε για τα ακόλουθα:
Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2012 η τριμελής Επιτροπή, η οποία έχει αναλάβει την εισήγηση για την αξιολόγηση των δομών του ΓΧΚ, επισκέφθηκε τη Γενική Διευθύντρια. Στο τέλος της συνεργασίας τους, η Επιτροπή ανέπτυξε προφορικά τα κύρια σημεία της εισήγησης που προτίθεται να υποβάλει:
· Σημαντική μείωση του αριθμού των Χημικών Υπηρεσιών της περιφέρειας. Οι Χημικές Υπηρεσίες που απομένουν θα είναι σε επίπεδο Γραφείου.
· Οι Χημικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης συνενώνονται σε 1 Υπηρεσία (Διεύθυνση) και όλες οι Χημικές Υπηρεσίες της Αττικής σε 2 (1 στην Αθήνα και 1 στον Πειραιά).
· Οι Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας συμπτύσσονται σε 3.
Το ΔΣ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 για το παραπάνω θέμα.
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το παραπάνω σχέδιο αποτελεί εισήγηση της Επιτροπής στο Υπουργείο Διοικητικής .Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και με κανένα τρόπο δεν αποτελεί το τελικό σχέδιο. Για τη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου βαρύνοντα λόγο έχουν οι απόψεις του Υπουργού Οικονομικών.
Από το ΔΣ του Συλλόγου
''Κι η ζωή τραβά την κατηφόρα:νέες μειώσεις μισθών,κλείσιμο υπηρεσιών,σύνταξη στα 67,δυσβάσταχτη φορολογία,ανύπαρκτη δωρεάν υγεία.Κατα τα άλλα ψου,ψου και κουβεντούλες ρε σύ μήπως πάρουμε υπερωρίες κλπ.Όσο δεν συνειδητοποιούμε οτι η λύση είναι η συμπαράταξη με το συνεπές εργατικό κίνημα σε κατεύθυνση ρήξης με τις πολιτικές των μνομονίων και της ευρωπαικής ένωσης η πορεία μας είναι προδιαγεγραμμένη:εξαθλίωση και οδήγημα στην ιδιωτικοποίηση και στο κλείσιμο (εφεδρείες ,απολύσεις κλπ.)''. Σχόλιο μου του προηγούμενου μήνα.Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.Περιμένω σχόλιο του ανώνυμου ''συναδέλφου΄΄.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς για μιά φορά ακόμη επιβεβαιώνομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφήσαμε,από το προηγούμενο έγγραφο της Π. Χατζηπαντελή σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΓΧΚ και το σχετικό θόρυβο που έγινε, να περάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τη μελλοντική μορφή του ΓΧΚ. Με ευθύνη της Διοίκησης , των Επιτελικών Δ/νσεων, του ΔΣ του Συλλόγου αλλά σε τελική ανάλυση και ημών των ιδίων καθώς περιοριστήκαμε σε φλύαρες κουβεντούλες γνωρίζοντας ότι ήταν σχεδόν αδύνατον να παραμείνουν τα πράγματα όπως ήταν, όταν ταυτόχρονα συνέβαιναν ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ στην οικονομία και την κοινωνία.
Δεν θα αναλύσω τις ευθύνες κάθε μέρους ξεχωριστά,είναι στη κρίση του κάθε συναδέλφου να σκεφτεί και να κατανείμει ευθύνες.
Είναι προφανές ότι η "πρόταση" της Επιτροπής είναι πρόχειρη και έγινε με βάση την αρχή "ΚΟΨΤΕ ΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Δ/ΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ".
Για επιβεβαίωση των λεγόμενων μου θα στείλω για ανάρτηση στον ΕΤΕΡΟΠΟΛΙΚΟ το σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των υπόλοιπων Υπουργείων εκτός του ΥΠΟΙΚ.
Ενδεικτικά αναφέρω , για να καταλάβουν οι συνάδελφοι, για όλα τα Εργαστήρια του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία προτείνεται η ύπαρξη ενός τμήματος με έδρα τα Γιάννενα!!!!(σελ. νόμου 818-820). Τώρα πως ο Προϊστάμενος αυτού του Τμήματος θα διοικεί Περιφερειακά Εργαστήρια , Κτηνιατρεία, ΠΕΓΕΑΛ,κλπ. εκ των οποίων κάποια είναι Διαπιστευμένα και σε διαφορετικές πόλεις, κανείς δεν ξέρει , προφανώς ούτε και οι συντάκτες της πρότασης...
Νομίζω συνάδελφοι, ότι είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που έχουμε για να κάνουμε κάτι για το μέλλον του ΓΧΚ.
Ας το βάλουν αυτό καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι εμπλέκονται ...
Καλό βράδυ.
Γιώργος Βαγενάς,
ΓΧΚ, Ιωάννινα
Συνάδελφοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Δημόσια Διοίκηση, τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού για μόνιμους και αορίστου χρόνου συνάδελφους θεμελιώνουν συνθήκες τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων!
Συγκεκριμένα:
Α) Μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (με το 75% του μισθού) για ένα χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις, μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.
Μέσα στον χρόνο που διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορούν να μεταταχτούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλάζοντας ακόμα και τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου ή να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυση τους. Το φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος μπροστά στον ορυμαγδό της επίθεσης αφήνει μια τελευταία ευκαιρία! Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο να «σωθεί» αποδεχόμενος και την ένταξη του σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας με αντίστοιχη φυσικά μείωση του μισθού ! ! !
Β) Η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράς σε άλλη υπηρεσία και νομικό πρόσωπο αφορά το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων και ανεξάρτητα από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι σε κάθε στιγμή στην διάθεση των αναγκών και των προσταγών της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται!
Γ) Ξεκινάνε το πογκρόμ των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας. Μέσα σε 3 ημέρες (!) από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των συναδέλφων αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ,ΔΕ, με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων.
Αυτή είναι η αρχή, είμαστε όλοι εν δυνάμει υλικό για απόλυση!
Πηγές του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες!
Ζήτημα που αποδεικνύει ότι τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο» αλλά η ανάγκη της πλουτοκρατίας να διαμορφώσει την τιμή της εργατικής δύναμης στα κατώτερα επίπεδα και σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας του. Να μπουν συσσωρευμένα κεφάλαια, ντόπια και ξένα, σε τομείς του δημοσίου έχοντας εξασφαλίσει φθηνό εργατικό δυναμικό για γρήγορη κερδοφορία!
Δ) Ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της «αργίας» για την ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα που στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος επιχειρεί να στεριώσει τον τρόμο και την υποταγή δεν πρέπει να περάσει!
ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε χώρος δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία και γραφείο.
Επειδή είμαστε ένα καζάνι που βράζει και για να μάθουμε τι ακριβώς ειπώθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση ρωτάμε τουλάχιστον τρεις από τους συμμετέχοντες για να διασταυρώσουμε:
ΑπάντησηΔιαγραφή• Πρώτα απ’ όλα τι λέει και τι είναι αυτό το σχέδιο. Έχει κατατεθεί γραπτώς στη Διοίκηση ή τα πορίσματα διαβιβάστηκαν από την ομάδα αξιολόγησης προφορικά και σε αυτήν;
• Πως προέκυψε; Ελήφθησαν υπόψη σημεία των προτάσεων που είχε κάνει το ΓΧΚ; Τι ρωτήθηκαν οι συνεντευξιαζόμενες επιτελικές και τι ελήφθη υπόψη από την Ομάδα αξιολόγησης;
• Παραμένουμε, θα παραμείνουμε στο Υπουργείο; Θα υπάρχει ΕΤΕΠΑΑ;
• Τι επιπτώσεις έχει ακριβώς η συγκεκριμένη αξιολόγηση στη λειτουργία του Οργανισμού και στα ανθρώπινα των συναδέλφων;
• Ποια είναι η οικονομική αποτίμηση αυτού του σχεδίου; Ποια είναι η εκτίμηση της μείωσης του λειτουργικού κόστους. Αξίζει; Ή βγήκε στη γύρα ο Χάρος για πενταροδεκάρες;
• Το σχέδιο είναι οριστικό ή υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης; Και αν ναι σε ποιόν βαθμό και πότε.
• Τι σχέδιο δράσης και τι κινήσεις θα κάνουμε από ποιους (Διοίκηση, Σύλλογος;) και προς ποιους (Υπουργό, Τοπικούς Βολευτές;).
• Οι υπόλοιποι θα στασιάσουμε, θα απεργήσουμε, θα κατεβάσουμε τα μολύβια ή θα τα καταπιούμε όλα;
• Θα καταλήξουμε με ομόνοια σε κοινή και ενιαία αντιμετώπιση τόσο η Διοίκηση όσο και ο Σύλλογος; Που θα βάλουμε νερό στο κρασί μας;
Επειγόντως, όχι απλά ΔΣ τη Δευτέρα αλλά Έκτακτη Γενική Συνέλευση μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τουλάχιστον το ΔΣ της Δευτέρας να είναι ανοικτό.
Τα παραπάνω που παραθέτω προφανώς είναι γενικόλογα, γιατί όλους μας απασχολούν τα πολύ συγκεκριμένα, όλοι αντιλαμβανόμαστε την απαξίωση και την επερχόμενη υποβάθμιση του Οργανισμού, ότι ο κύριος στόχος του σχεδίου είναι απλά η μείωση των θέσεων ευθύνης και τα επιδόματα που απορρέουν από αυτές και ο εξαναγκασμός σε παραιτήσεις. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι θα έχουμε πολλές παραιτήσεις, εσωτερική προσφυγιά και ανάθεμα αν ξέρουμε αν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Αλλά όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να ξέρουν, πρώτα απ’ όλα, τι έχει γίνει και όλα τα γράμματα από το Α μέχρι το έσχατο Ω.
Γιάννης Γιαννάκης
ΥΓ. Θερμή παράκληση για βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση μιας τέτοιας συνάντησης. Όποιος συνάδελφος διαθέτει τέτοιες ικανότητες και δυνατότητες παρακαλούμε να προσφερθεί. Η περιφέρεια που πλήττεται τα μάλα θα πρέπει να γνωρίζει με την καλύτερη δυνατή αξιοπιστία και να τους δείξουμε σεβασμό. Το θέμα είναι σοβαρό για να λειτουργούμε το 2012 με σπασμένο τηλέφωνο. Ακόμα καλύτερα αν έχουμε δυνατότητα για skype για να είναι η συζήτηση interactive.
Γιάννη συμφωνώ μαζί σου. Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω ακριβώς τι θα ειπωθεί σε μια Γενική Συνέλευση που με αφορά άμεσα, ακόμη κι αν είμαι στην επαρχία... Ελπίζω κάτι να γίνει, σχετικά.
ΔιαγραφήΓια το θέμα της τηλεδιάσκεψης που προτείνει ο συνάδελφος , έχω απο καιρό προτείνει να διερευνηθεί η δυνατότητα χρήσης εφαρμογής τηλεδιάσκεψης που διαθέτει το syzefxis για τις συνεδριάσεις του συλλόγου. Πέρα απο αυτό το τεχνικό ζήτημα χρειάζονται γενικές συνελεύσεις παντού και αποφάσεις αγωνιστικές απο κοινού με το υπόλοιπο υπουργείο τουλάχιστον, και σε συμπαράταξη με το συνεπές ταξικό εργατικό κίνημα.Όσο υπάρχουν μνημόνια και πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου τόσο θα απαξιωνόμαστε και θα καταστρεφόμαστε.Πρέπει να το πάρουμε επιτέλους χαμπάρι.Χρειάζεται συνολική εναντίωση στις αντιλαικές πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε μια εποχή που η οικονομία της χώρας και η κοινωνία βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κρίση (ανεξάρτητα ποιος την προκάλεσε και ο νοών νοείτω), και ακόμη δεν ξύσαμε τον πάτο του βαρελιού, ας μη ζούμε με ουτοπίες. Η χώρα πιέζεται μεν από τους δανειστές, αλλά σαφώς και χρειάζεται αλλαγή πορείας. Πάνε οι καιροί που ο κάθε βουλευτής άνοιγε στην περιφέρειά του, για ψηφοθηρία, παραρτήματα υπηρεσιών, Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. κ.ά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς Γ.Χ.Κ. πρέπει να αγωνιστούμε να μη μας σαρώσει ολοκληρωτικά το «τσουνάμι» της κρίσης. Δεν ενδιαφέρει κανέναν πλέον από τους πολιτικούς, αν το Γενικό Χημείο του Κράτους, λειτουργεί από το 1929, έχει ή δεν έχει υλικοτεχνικό εξοπλισμό, διαθέτει ή όχι επιστημονικό προσωπικό… Στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου κόστους. Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους!
Τι πιο τρανταχτό παράδειγμα:
Είμαστε χώρα με δημογραφικό πρόβλημα και κόβουν τα επιδόματα ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ και θα αφήσουν ανέγγιχτο το Γ.Χ.Κ. με το 43% των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, με αντίστοιχα επιδόματα, ενίοτε χωρίς αντικείμενο; Όταν αυτοκτονούν γέροι που τους κόπηκε η αναπηρική σύνταξη των 400 Ευρώ, όταν κλείνουν 135 τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ;
Ας είμαστε ρεαλιστές. Δύο πρέπει να είναι οι στόχοι μας τώρα σε αυτόν τον κυκεώνα εξελίξεων:
α) Ο ανθρώπινος παράγοντας, τουτέστιν το μέλλον των συναδέλφων που εργάζονται σε υπηρεσίες που προβλέπεται να κλείσουν. Αφού είναι αναπότρεπτο να κλείσουν, ας αγωνιστούμε να κλείσουν όσο το δυνατό λιγότερες και να δοθεί μέριμνα για τους συναδέλφους.
β) Να αποφευχθεί η απορρόφηση αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας από άλλες. Ένα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς: Είμαστε ο μεγαλύτερος εργαστηριακός-ελεγκτικός κρατικός φορέας, μια υπηρεσία που εισπράττει έσοδα για λογαριασμό του κράτους.
Λοιπόν, ας μην είμαστε αντίθετοι στον εξορθολογισμό του κράτους ,αλλά ας αγωνιστούμε επιτέλους όλοι μαζί για τους συναδέλφους και πριν κατακερματιστεί η υπηρεσία μας και δοθεί βορά στον κάθε ΕΟΦ, ΕΦΕΤ-Περιφέρεια κ.λ.π.
Ρούλα Στάθη
Χημική Υπηρεσία Ιωαννίνων
Καλό και θεμιτό το συμμάζεμα του Δημοσίου αλλά με ποιά κριτήρια ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι δυνατό να προχωράμε χωρίς σχέδιο;
Μεγάλο το κόστος της διαπίστευσης , επένδυση σε εξοπλισμό, αμέτρητες ώρες και ζήλο απο τους αναλυτές και τώρα μας λένε πως όλα αυτά θυσιάζονται και μπαίνουν στο ίδιο καζάνι όλοι και όλα.
Αραγε ποιά σκοπιμότητα θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία εργαστηρίων που έχουν διαπιστευθεί;
Πώς να πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό του τόπου, όταν δεν σεβόμαστε τη μεγάλη επένδυση που έκανε το ίδιο το δημόσιο μέχρι σήμερα;
Επιτέλους ας σεβαστουν οι αρμόδιοι τα χρήματα του ελληνικού λαού και ας πάρουν δίκαιες αποφάσεις για το μέλλον της υπηρεσίας.
Δεν είναι καιρός για Πόντιους Πιλάτους, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η Διοίκηση και Σύλλογος των εργαζομένων.
Δε γίνεται ν'αφήσουμε να μας παρασύρει ο άνεμος.
Ας μας πεί ξεκάθαρα ο Σύλλογος τι προτείνει ;
Ο Θεός μαζί μας.
Μαρία Τσακνάκη
Χ.Υ Βόλου
Μερικές απαντήσεις σε απόψεις συναδέλφων παραπάνω''Αραγε ποιά σκοπιμότητα θέτει σε αμφισβήτηση τη λειτουργία εργαστηρίων που έχουν διαπιστευθεί;''.Απάντηση σε τέτοιου είδους ερωτήματα μπορεί να βρεί ο καθένας ξεκαθαρίζοντας το χαρακτήρα της κρίσης.Η κρίση είναι συνολικότερη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και μάλιστα τεράστιου μεγέθους συγκρινόμενη με την κρίση του 1929-30.Είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων τα οποία πρέπει να βρούν νέους επικερδείς τομείς επένδυσης των κεφαλαίων τους.Στην περίπτωση της χώρας μας βορά των αρπακτικών κεφαλαίων θα αποτελέσουν πολλές επιχειρήσεις του δημοσίου,διάφορες συνεταιριστικές (βλέπε ΔΩΔΩΝΗ στην περιοχή μας)αλλά και άλλα κομμάτια φιλέτα του Δημοσίου η ενδιαφέρουσες για το κεφάλαιο υπηρεσίες (βλέπε π.χ. ΙΓΜΕ).Και εμείς δεν είναι απίθανο αφού διαθέτουμε πράγματι έναν πολύ καλό εξοπλισμό,ιδιαίτερα αξιόλογο και εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά μέχρι πριν απο λίγο καιρό ιδιαίτερα ακριβό για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους, να οδηγηθούμε προς την με μια ή άλλη μορφή προς την ιδιωτικοποίηση.
ΑπάντησηΔιαγραφή''Πώς να πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό του τόπου''.Να μην το πιστέψει κανείς απο τους εργαζόμενους.Όλα γίνονται για τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου,για να ξεπεράσει την κρίση του και αυτό όπως ιστορικά έχει αποδειχτεί γίνεται μέσα απο καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και κυρίως της ζωντανής εργασίας (ανεργία).Όλα τα μέτρα που παίρνονται σήμερα είναι στρατηγικά χαραγμένα στην συνθήκη του Μάαστριχτ και επεξεργασμένα στις κατοπινές συνθήκες της Ε.Ε. (Λισσαβόνα,Ε.Ε. 2020 κλπ.)
Συνεχίζω "Επιτέλους ας σεβαστουν οι αρμόδιοι τα χρήματα του ελληνικού λαού" Οι αρμόδιοι που περιμένεις εσύ συναδέλφισσα περινένεις να σεβαστούν τα λεφτά του ελληνικού λαού δε θα το κάνουν γιατί αυτοί είναι το υπηρετικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου,είναι εκφραστές των δικών του συμφερόντων και τα δικά τους συμφέροντα στην παρούσα συγκυρία της κρίσης τους επιτάσσουν όχι μόνο να μην τα σεβαστούν αλλά κυριολεκτικά να τα λεηλατήσουν.Μόνο η δική σου εξουσία θα τους έκοβε το αρπακτικό χέρι που πανε να απλώσουν στην λαική περιουσία.
ΑπάντησηΔιαγραφή''Λοιπόν, ας μην είμαστε αντίθετοι στον εξορθολογισμό του κράτους''.Εξορθολογισμός του κράτους απο ποιόν και γιατί.Το κεφάλαιο και το υπηρετικό προσωπικό του (οι σημερινές και οι χθεσινές κυβερνήσεις) δόμησαν το κράτος της προηγούμενης περιόδου σύμφωνα με της ανάγκες τους και τις δυνατότητες μιας περιόδου αυξημένης κερδοφορίας τους,χτίζοντας κοινωνικές συμμαχίες με κομμάτι ακόμα και της εργατικής τάξης (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο) δίνοντας του παραπάνω χρήματα και δικαιώματα(σταθερή και μόνιμη εργασία,ασφάλιση υγεία) απο ότι στην υπόλοιπη εργατική τάξη.Σήμερα αφού συστηματικά απαξίωσαν με την αισχρή προπαγάνδα μέσα απο τα ΜΜΕ αυτά τα δικαιώματα (που θα έπρεπε να ήταν δικαιώματα όλου του λαού) προχωρούν στο σπάσιμο αυτών των κοινωνικών συμμαχιών και στο πέταγμα στον εργασιακό Καιάδα και αυτών των στρωμάτων ρίχνοντας τους την ευθύνη για την κρίση που είναι ΟΛΗ δική τους (γιατί αυτοί τα έφαγαν με απλά λόγια με τα χαριστικά προνόμια ,τα θαλασσοδάνεια,τις επιδοτήσεις ,τις φοροαπαλαγές,τη νόμιμη και παράνομη φοροδιαφυγή φτιάχνοντας το χρέος το οποίο ο λαός πρέπει να ΑΡΝΗΘΕΙ να το πληρώσει γιατί απλά δεν είναι δικό του).Ποιός για παράδειγμα θα έπρεπε να είναι ο εξορθολογισμός του κράτους π.χ. στον τομέα του ελέγχου που ασχολούμαστε εμείς.Ο φιλολαικός εξορθολογισμός στις σημερινές συνθήκες σημαίνει διεύρυνση του, μεγαλύτερη στελέχωσή του,πιο πολλοί έλεγχοι.
Επειδή συνάδελφοι δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο, επειδή θα υπάρξουν πολλές απόψεις για το συμμάζεμα των υπηρεσιών και πως θα γίνει αυτό (δεν μιλάω για την πληθώρα των θέσεων ευθύνης, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με ηλιθιότητες, μιλάω για τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών), κάποιες περισσότερο και κάποιες λιγότερο τεκμηριωμένες, επειδή θα ακουστούν πολλά για το τι γίνεται στη Γαλλία, τη Σουηδία κτλ, για εκσυγχρονισμούς, για την Ευρώπη κλπ, θα ήθελα να πω κάτι άλλο για να βγούμε για λίγο από το τρυπάκι: γνωρίζουν στην Τρόικα, στη Γαλλία, στην επιτροπή αξιολόγησης, στο Υπουργείο, στις Επιτελικές μας, στη Διοίκηση της Υπηρεσίας μας ποιός είναι ο κύριος στόχος μας; Η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και κατά προτεραιότητα των εσόδων από τον ΕΦΚ. Γνωρίζουν τις απώλειες σε δημόσια έσοδα από τη νομιμοποιημένη λαθρεμπορία του χύμα τσίπουρου που γίνεται με όχημα τη νομοθεσία για τους διημέρους, με στόχο καθαρά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της αντίστοιχης μαφίας, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας και με την ανοχή ή στην καλύτερη περίπτωση τη χειμερία νάρκη των επιτελικών υπηρεσιών του Χημείου και του Τελωνείου; Είναι λοιπόν 300.000.000 ευρώ ετησίως σύμφωνα με τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις. Όσο περίπου και τα αναμενόμενα έσοδα από την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά μας καθιστούν, συνάδελφοι, θλιβερή διεφθαρμένη μπανανία του αναπτυσσόμενου κόσμου (και όχι το πόσες ΧΥ έχουμε) δεν συμβαίνουν σε ΚΑΜΜΙΑ άλλη ευρωπαϊκή χώρα και είναι θέματα για τα οποία η πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή και η υπηρεσιακή ηγεσία να ντρέπεται. Κατά τα άλλα ας συνεχίσουμε τη συζήτηση για το αν στις Σέρρες ή στο Μεσολόγγι της Γαλλίας ή στα Καλάβρυτα της Ολλανδίας υπάρχει Χημική Υπηρεσία. Γιατί αυτά κοστίζουν πολύ. Και βέβαια μπροστά στον εκσυγχρονισμό δεν θα υπολογιστεί το ανθρώπινο κόστος. Εδώ δε μας ενδιαφέρει που θα παγώσει ο κόσμος στη Φλώρινα. (Αλήθεια, να μιλήσουμε και κάποια στιγμή για τη λαθρεμπορία στα καύσιμα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μείνω για μια φορά ανώνυμος, οι καιροί είναι πονηροί.
«.....δεν συμβαίνουν σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα........», επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Δηλαδή στην εσπερία δεν γίνεται λαθρεμπόριο καυσίμων, οινοπνεύματος, τσιγάρων κλπ. Ρώτησε κανένα μηχανικό του εμπορικού ναυτικού σε ποντοπόρα να σου πει πως γίνονται οι δουλειές ωραία και πολιτισμένα. Α, να μην ξεχνάμε και την σύνθεση ναρκωτικών στις κουζίνες των σπιτιών σε κάποιες ανεπτυγμένες χώρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιλικρινά δεν γνωρίζω για ΕΦΚ (δεν κάνω αυτή τη δουλειά στο ΓΧΚ), αλλά ξέρω ότι η υπερφορολόγηση ενός προϊόντος αποτελεί κίνητρο για λαθρεμπόριο ή φοροδιαφυγή και καταστρέφει τον αντίστοιχο τομέα της νόμιμης υγειούς οικονομίας.
Όσον αφορά στην προταθείσα αναδιοργάνωση, αυτή είναι απλοϊκή, καθώς υπακούει μόνο στον αριθμητικό κανόνα (Διεύθυνση = 100 άτομα, Τμήμα=20 άτομα) και δεν λαμβάνει υπόψη άλλα ζητήματα, όπως αυτά της επιστημονικής εξειδίκευσης, της υποστήριξης των νησιών του Αιγαίου και των εδραιωμένων εδώ και χρόνια διαδικασιών. Η σύνθεση άλλωστε της επιτροπής έδειχνε ότι οι προτάσεις της θα ήταν τέτοιες, δηλαδή απλοϊκές και μάλλον προαποφασισμένες.
Ο συνάδελφος tsexos μας θύμησε πολλά:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη, ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία, σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες, ανεπανόρθωτες συνέπειες επαναλαμβάνω, στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσής της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1hGTfIX9l8o
Χάρυ Κλυν - Αλαλούμ (Η οργάνωση)
ΔιαγραφήΕιλικρινά, λυπάμαι που το Χημείο μπήκε στη δίνη του κυκλώνα! Τώρα χρειάζεται ομοψυχία, καθώς και ικανή και αμερόληπτη διαπραγματευτική ομάδα η οποία να καταδείξει τα προβλήματα και τα αναχρονιστικά στερεότυπα αλλά και το αξιόλογο έργο που δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να εκφράζεταιπάντα με οικονομικά μεγέθη. Το ΓΧΚ πέρασε πολλές φορές από τον κάβο αλλά θαρρώ πως τώρα αντιμετωπίζει ίσως τη χειρότερη κρίση όλων των εποχών! Τελικά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στον τόπο;Προφανώς και δεν χρειάζονται Υπηρεσίες ψηφοθηρικού τύπου όπως Λευκάδα- Πρέβεζα στο παρελθόν! Αλλά σήμερα υπάρχει σχέδιο νοικοκυρέματος; Υπάρχουν ηγέτες- λειτουργοί του Δημοσίου που θα κρίνουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου ή θα κοιτάξουν να περισώσουν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα;Προφανώς καλή μου Μαρία Τσακνάκη και δεν θα έπρεπε να κλείνουν Υπηρεσίες που διαπιστεύονται ούτε να διαπιστεύονται Υπηρεσίες που πρόκειται να κλείσουν! Αν όλα αυτά και πολλά άλλα συνέβαιναν με πρόγραμμα και συνέπεια η Χώρα δεν θα έφτανε σ΄αυτό το χάλι...Εύχομαι να διαψευστούν οι ανησυχίες σας και το ΓΧΚ να βγει περισσότερο νοικοκυρεμένο μεν αλλά αλώβητο από την κρίση, γιατί, απλά, το χρειάζεται ο τόπος μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταρχήν ανώνυμε (αν είσαι ο γνωστός ανώνυμος και εγώ κόβω οτι μάλλον εσύ είσαι) σ ευχαριστώ που δέχτηκες να βγάλεις τα εισαγωγικά όταν με αποκαλείς συνάδελφο.Κατά δεύτερο επιμένω θα πάρεις θέση;Κατά τρίτο άμα θέλεις να στα πώ πιό λαικά όπως το κάνω όταν μιλάω σε εργάτες για πάρτη σου θα το κάνω κι αυτό να είσαι σίγουρος οτι μπορώ, χρυσαυγίτικα όμως δεν θα μιλήσω.Κατά τέταρτο "Αμ εμείς θα τη φτιάξουμε την οργάνωση χαμένε. A, χαμένε".Τώρα σχολιάζοντας τον συνάδελφο ανώνυμο των 7:27 θα έλεγα οτι σίγουρα όλοι αυτοί που αναφέρεις τα γνωρίζουν σίγουρα όλα αυτά που αναφέρεις (όπως καλά γνώριζαν και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και παρόλαυτα κάναν απογραφές και ξανά απογραφές) και πολύ απλά δεν τους καίγεται καρφί γιατί άλλοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις τους.
ΑπάντησηΔιαγραφή