Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Νέο μισθολόγιο/Λεφτόδεντρο για λίγους

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Μέσα στη γενικότερα έκρυθμη κατάσταση ψηφίστηκε το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ (Ν.4478/2021). Καταργεί την ως τώρα προσωπική διαφορά, αντικαθιστώντας την με την ειδική αμοιβή του άρθρου 11.

Η ειδική αυτή αμοιβή κυμαίνεται από 100 έως 2200 ευρώ ανάλογα με τη σπουδαιότητα (!) της δουλειάς του καθενός(!). Ο ορισμός και η περιγραφή της ειδικής αυτής αμοιβής, στο άρθρο 11, αφήνει πρωτοφανή -για μισθολόγιο δημόσιου φορέα- περιθώρια για οποιαδήποτε αυθαιρεσία. Όπερ και εγένετο φυσικά.

Στο ΓΧΚ ερμηνεύθηκε λοιπόν ως εξής:

Με κάποιο προσεγγιστικό  τρόπο αποφασίστηκε ότι στις υπηρεσίες του ΓΧΚ οι έμπειροι υπάλληλοι κατατάσσονται στα 600 ευρώ ειδική αμοιβή, ποσό που καλύπτει πάνω -κάτω την μέχρι τώρα ισχύουσα προσωπική διαφορά και την αντικαθιστά. Με έναν πολύ πιο μυστηριώδη τρόπο αποφασίστηκε οι Τμηματάρχες των περιφερειακών Υπηρεσιών να καταταγούν στην ειδική αμοιβή των 1100 ευρώ και Τμηματάρχες της κεντρικής Υπηρεσίας στα 1250 ειδική αμοιβή! Αντίστοιχα οι Διευθυντές κατατάσσονται στα 1450 για τις Περιφερειακές ΧΥ και 1600 για τις Κεντρικές ΧΥ ευρώ ειδική αμοιβή! Επομένως το επίδομα θέσης -η διαφορά με τον έμπειρο υπάλληλο με όλα τα άλλα ίδια-  έγινε για Τμηματάρχες από 500 έως 650 ευρώ σε σχέση με τα 290 που ήταν ως τώρα!!!!  Ενώ το επίδομα του Διευθυντή από 450 ευρώ που ήταν ως τώρα για όλους τους Διευθυντές ΧΥ, έγινε 850 ευρώ για τους Διευθυντές των περιφερειακών και 1000  για των κεντρικών ΧΥ!!!

Θα ήθελα να μάθω τις απόψεις συναδέλφων για αυτή την κατάταξη και του Συλλόγου επίσης. Επίσης με ποιους μηχανισμούς αποφασίστηκε ο υπερδιπλασισμός των επιδομάτων των προϊσταμένων.

 

Ειδική αμοιβή του άρθρου 11, του Ν.4478/2021:


ΒΑΘΜΟΣ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΕΙΔΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1

2.200 Ευρώ

2

1.750 Ευρώ

3

1.600 Ευρώ

4

1.450 Ευρώ

5

1.250 Ευρώ

6

1.100 Ευρώ

7

980 Ευρώ

8

850 Ευρώ

9

600 Ευρώ

10

370 Ευρώ

11

150 Ευρώ

12

100 Ευρώ

13

0 Ευρώ


Από το Άρθρο 11: Στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) που υπάγονται στον παρόντα, χορηγείται ειδική αμοιβή, πλέον του βασικού μισθού του άρθρου 7 και των επιδομάτων του παρόντος, η οποία συνδέεται με την αξιολόγηση της Θέσης Εργασίας (Θ.Ε.) που κατέχουν και την κατάταξη αυτής σε Βαθμό Θέσης Εργασίας (Β.Θ.Ε.) της παρ. 4.

 

Πως μεταφράστηκε το παραπάνω (αυθαίρετο) πλαίσιο στο ΓΧΚ:

Γενικός διευθυντής: 2200 ευρώ

Διευθυντής ΚΕΝΤΡ. ΧΥ :1600 ευρώ

Διευθυντής ΠΕΡ. ΧΥ :1400 ευρώ

Τμηματάρχης ΚΕΝΤΡ. ΧΥ :1250 ευρώ

Τμηματάρχης ΠΕΡ. ΧΥ :1100 ευρώ

Υπευθ. Γραφείου : 980 ευρώ

Έμπειρος υπάλληλος (>2 χρόνια υπηρεσία) :600 ευρώ

Απλός υπάλληλος : 370 ευρώ


Συναδελφικά
 
Κατερίνα Κασαπίδου

 

3 σχόλια:

  1. Αγαπητή συνάδελφε, είχα εκφράσει τις απόψεις μου για το ειδικό μισθολόγιο, και το κείμενο είχε αναρτηθή στον Ετεροπολικό, στις 19 Νοεμβρίου 2020, χωρίς να εισπράξω καμία ανταπόκριση. Μπορείς να το βρεις και τώρα.
    Επίσης, έχω συντάξει και ένα κείμενο με τις απόψεις μου για το ειδικό βαθμολόγιο. Θα το στείλω και αυτό για ανάρτηση στον Ετεροπολικό.
    Ένα στοιχείο που έχω πολλές φορές τονίσει και με ανησυχεί είναι η διαρκής εμπέδωση της αντιδημοκρατικής κουλτούρας στην ΑΑΔΕ που εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα και συντελεί στο να μην τολμούν οι συνάδελφοι να εκφράσουν απόψεις μη αρεστές στους "άνωθεν", γιατί φοβούνται ότι αυτό θα παίξει ρόλο στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη.
    Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και κάποιες/οι που δεν φοβούνται και εκφράζουν την άποψή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά όλα όσα γράφουν η Κατερίνα και η Αλεξάνδρα.
    Από αρκετό καιρό τώρα (μόλις μας ενημέρωσαν στο περίπου για το μισθολόγιο που επρόκειτο να ψηφιστεί)είχα επισημάνει και το επαναλαμβάνω ότι αυτές οι μεγάλες μισθολογικές διαφορές θα φέρουν ίντριγκες και έχθρες μεταξύ των συναδέλφων και τελικά μειωμένη όρεξη για δουλειά στην μη προνομιούχο πλειοψηφία τους (όχι σε όλους, υπάρχουν κι αυτοί που στη ζωή τους ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες...)
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Βαγγέλη, εκείνο το ηλεκτρονικό μήνυμα που είχες στείλει για τις επιπτώσεις του ειδικού μισθολογίου στις σχέσεις των υπαλλήλων μεταξύ τους, έχει μείνει ζωντανό στην μνήμη όλων μας. Τώρα, αυτό για τις Θερμοπύλες ας αποτελέσει πηγή δύναμης για εκείνους που δεν ξεχνάνε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ένα μόνο "αφεντικό", τον Ελληνικό Λαό.
      Σ' ευχαριστούμε και πάλι.

      Διαγραφή