Καλωσήρθατε στο προσωπικό μας "ημερολόγιο"!
Αυτός είναι ο χώρος όπου οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους
θα λέμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας προβληματίζουν.
Όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε μεταξύ μας!

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ερώτηση...


Αγαπητέ ετεροπολικέ είχα δύο σχόλια αλλά δεν είχαν σχέση με το ερώτημά μου. Επανέρχομαι λοιπόν κατεβάζοντας τον πήχυ και θέτω το ερώτημα σε τμηματάρχες. Αν δεν λάβω απάντηση κατεβάζω το ερώτημα στην βάση, δηλαδή στον κάθε χημικό που εποπτεύει τους οξοποιούς της αρμοδιότητάς της υπηρεσίας του. 
Γιώργος Κουλουμβάκης.

Αγαπητέ ετεροπολικέ, ποιός διευθυντής θα μου πει πως γίνεται σε μηνιαία βάση η απογραφή των σωρών κομένης σταφίδας που έχουν στις αποθήκες τους οι οξοποιοί;
Επίσης να μου πει πόση ώρα κάνει για δειγματοληψία και ανάλυση και μην με περνάς για χαζό, είμαι εκτός από συνταξιούχος χημικός ΓΧΚ, οινολόγος και έχω κάνει κάμποσες χιλιάδες αναλύσεις ζαχάρων. 

Γιώργος Κουλουμβάκης.


2 σχόλια:

  1. δεν υπαρχουν σταφιδες στις αποθηκες γιατι γινονται τσιπουρο στα καζανια ετσι πολυ απλα................αραγε απο ποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συνεχιστούν οι έλεγχοι για παράνομες αποστάξεις λένε οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί τσικουδιάς του Ηρακλείου (18/4/2013 13:41)

    Το γεγονός ότι η παράνομη απόσταξη αλκοολούχων ποτών από ξένες πρώτες ύλες δεν έχει καμία σχέση με το νόμιμο και παραδοσιακό τρόπο παραγωγής της τσικουδιάς ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου. Μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Στάθης Φραγκιαδάκης τονίζει: «το ΣΔΟΕ και οι Τελωνειακές Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, και ανακάλυψαν παράνομες αποστάξεις με ακατάλληλες ύλες. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά διότι ειπώθηκε ότι παράγεται επικίνδυνη τσικουδιά και δίνεται στον κόσμο. Σαν παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί αποστάζουμε εποχιακά (Οκτώβριο - Νοέμβριο) με συγκεκριμένες πρώτες ύλες».

    Και προσθέτει: «Επικροτούμε αυτή την κίνηση των αρχών και την είχαμε ζητήσει χρόνια τώρα και ελπίζουμε να συνεχίσουν. Επίσης ζητούμε από το Υπουργείο να κάνει ταυτοποίηση του προϊόντος έτσι ώστε να ξέρουμε ποιος παραγωγός παράγει τι».
    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:

    "Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Ηρακλείου μετά από δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε. για παράνομη απόσταξη αλκοολούχου ποτού από ξένες πρώτες ύλες προς τον τόπο μας γνωστοποιεί στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό ότι δεν έχει καμία σχέση με το νόμιμο και παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και υλών της τσικουδιάς που παράγουν για πολλές δεκαετίες τα μέλη του.
    Την ικανοποίηση του εκφράζει ο Σύλλογος μας προς τις αρμόδιες αρχές για το αποτέλεσμα που ήταν και αίτημα του χρόνια τώρα. Πιστεύουμε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να παταχθεί το φαινόμενο που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα δυσφήμισης της τσικουδιάς.
    Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε από το κράτος να προχωρήσει άμεσα στην ταυτοποίηση του προϊόντος ώστε να γνωρίζει ο καταναλωτής ποιος είναι ο παραγωγός , ότι είναι ελεγμένο φορολογικά καθώς και με τους σωστούς κανόνες υγιεινής".

    να που πανε οι σταφιδες για αναψυκτικα ........................... οχι δεν πανε για τσιπουρο και τσικουδια ειναι ψεματα πολυ δουλεμα πεφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή